Ez egy páratlan :) PÁRTATLAN hírportál Battonyáról nem csak battonyaiaknak, melynek valódi célja a PÁRTATLAN történetírás.....és minél többen írjuk, annál objektívebb a tájékoztatás, küldjetek tehát általatok írt cikkeket a múltról és a jelenről... * * * * *Tovább a főoldalra : http://netnews-battonya.blogspot.com/* * * * * kapcsolat : netnews.battonya@gmail.com

2010. szeptember 20., hétfő

Bene Tibor képviselőjelölt bemutatkozik


Tisztelt Battonyaiak!


Bene Tibornak hívnak, 29 éves battonyai lakos vagyok. Itt jártam óvodába, itt jártam általános iskolába, majd gimnáziumba. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karának munkaügyi kapcsolatok szakának végzős hallgatója vagyok. Itt élnek a szüleim, a testvéreim, a barátaim tehát ezer szállal kötődök Battonyához. Miért indulok önkormányzati képviselőnek? Azon megtiszteltetés ért, hogy a Fidesz MPSZ felkért, hogy a színeiben induljak önkormányzati képviselőnek.
Én korábban soha nem politizáltam, de amióta szavazati joggal rendelkezem mindig éltem ezen alkotmányos jogommal. Sajnos ma csupán minden ötödik fiatal teszi ugyanezt. Sok fiatal közömbös a közélet iránt, és ezen szeretnék változtatni, hogy igenis minden fiatal éljen szavazati jogával, mutasson érdeklődést a közélet iránt, mert az ő szavazatuk is sokat számít. Simonka György országgyűlési képviselőnk kérésére megalakítottam Battonyán a Fidelitast (a Fidesz ifjúsági szervezetét) ma már a választókerületben lévő 20 településen 17 szervezet alakult, és több mint 300 tagja van, és szeretnénk, ha minél többen lennénk. A Battonyai Fidelitas Csoportkör elnökeként várom minden 16-33 éves fiatal jelentkezését, aki szeretne a Fidelitas tagja lenni.
Én egy olyan Battonyát szeretnék, ahonnan a fiatalok nem kényszerülnek elhagyni egzisztenciális okok miatt a várost. Egy olyan Battonyát szeretnék, ahol ne a pénz, a proktekció, hanem a tehetség és a szorgalom döntse el az előrejutást. Egy olyan Battonyát szeretnék, ahol a battonyaiak mindig büszkék legyenek arra, hogy itt élnek, hogy lehetőségeket teremtenek maguk és gyermekeik számára. Egy battonyai - éljen bárhol a világban - mindig battonyainak vallja magát, mindig érezze, tudja, hogy ebben a városban otthon van, hogy kötelékei sosem szakadnak el, ide mindig visszatérhet. Battonya egy több nemzetiségű város, és példája lehet a békés nemzetiségi együttélésnek évszázadok óta. Az elmúlt évek kudarcokkal teli önkormányzati vezetése sem tudta elvenni ezt az érzést, nem tudta kiölni a battonyaiakból a város szeretetét. Legfeljebb a siker hiányát érzik egyre többen és többen, és ezért ma már csak legyintenek arra, ami itt történik. A battonyaiak keresik a sikerhez vezető utat, és mert az önkormányzatban nem találnak partnert, sokan egzisztenciális okok miatt elhagyják a várost.
Egy olyan Battonyát szeretnék ahol az együttműködést nemcsak mondani kell, hanem nap, mint nap erősíteni. Itt élek születésemtől fogva és tudom jól, hogy a battonyai emberek többsége szorgos munkájukat végző emberek, a családjukat eltartani, most szinte erején felüli teljesítésekkel képes emberek, a munkás, az értelmiségi munkát végző emberek, az iparos, a kereskedő, az életüket tisztességesen végig dolgozó nyugdíjasok. Összefogásra van szükségünk és egymás iránti szolidaritásra! Eljött az idő, hogy végre megfelelően legyen képviselve a battonyai emberek érdeke.
Battonyának egy lakosság közelibb képviselő-testületre van szüksége. Félre kell tenni minden önző, egyéni érdeket úgynevezett önmegvalósítási szándékot, és szolgáltató Önkormányzatra van szükség, ami Önökért van, és nem fordítva. A Fidesz, és jelöltjei, ezért figyelünk a civilek véleményére, ezért tekintjük elsőrendűnek azt, hogy mit mondanak ők, mit mondanak a battonyaiak.
Kedves Battonyaiak! A 37 képviselőjelöltből a második legfiatalabb vagyok, és én úgy érzem felnőttem a feladathoz, hogy felelős önkormányzati képviselőként a város érdekeit az Önök elvárásai szerint képviselni tudjam. Kérem Önöket, hogy amennyiben egyetértenek velem, és a bizalmukra méltónak találnak, szavazzanak rám! Én nem teszek és tehetek felelőtlen ígéreteket, de azt megígérhetem, hogy a bizalmukért cserében személyemben egy Önök közül jött és Önöket a szó szoros értelmében képviselő önkormányzati képviselőt fognak látni. Én nem egyszerűen képviselő akarok lenni, hanem az Önök hangja szeretnék lenni a testületben. Fogadóórákat fogok tartani, és mindenkit meghallgatok, és ha szükséges felfogok, szólalni testületi üléseken az Önök érdekében!

Megtisztelő bizalmukat előre is köszönöm!

Elérhetőségeim:
Email: benetibor@citromail.hu
Tel szám: 06 30 850 7923

24 megjegyzés:

  1. Kedves Tibi ! Nagyon örülök ,hogy a fidesz /fidelítas/ képviseljelöltjként őszintén írsz /nem politizáltál /remélem bekerülsz és többi jelöltjeinkkel más életet visztek be a testületbe.Legyen véleményed és ötleted ,fiatal vagy és lelkes ,hallgasd meg az embereket is ők mit szeretnének .Itt élni ,munkalehetőséggel és jó kedvvel...Fogjatok össze egy cél érdekében Battonya jövőjéért ,ami a tiétek lesz fiatalok . A pénztelenség nehezen kezelhető ,de vannak megoldások pályázatokon való részvétel ahol nyerni lehet pénzt /lsd a Mikes Kelemen Gimn...milyen szép lett /Tibi szeretném ,ha bejutnál és hallanám a hangod is ... ahogy fogalmaztál ahhoz tarsd magd ..igérgetésből már sok volt!!!!!! üdvözlettel

    VálaszTörlés
  2. Nem is várok többet egy fideszestől,csak hogy isteni imádatba hajtassa az emberei fejeket.Buta szavakkal eltassanak,közben a szegényeken meg meg gazdagodnak.

    VálaszTörlés
  3. Névtelen! Először tanulj meg érthetően fogalmazni!
    Üdv! Bene Tibor!

    VálaszTörlés
  4. Hehe, hát ez azért nagyon vicces :)
    Ráadásul myvip-es fotóval :)

    VálaszTörlés
  5. Tibor akkor védje meg a gimit,de sürgősen,utána meg az óvódát.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Bene úr!
    Sok-sok megjegyzését olvasva előre bocsájtom nem osztom véleményét.
    A fidesz hatalomra kerülésével "nagynemzeti "összefogást igért.!/inkább szeretne/
    Ne bántsd a magyart.De vajon joga van bántani a más nézetet vagy politikai családot?,úgy ahogy teszi és tette évtizedekig.Aki nincs velem az ellenem,a haza nem lehet ellenzékbe....és még sorolhatnám.

    Sok fele jártam a világban,olyan kicsik vagyunk mi az ordításhoz mint bolha t...én a pattanás.
    Talán kicsit alkalmazkodni kellene és nem rikácsolni.
    Nem európai viselkedés amit a vezér tett.
    Külföldön nem fogom jól érezni magam mint magyar,talán nem is fogom jelezni,ne hogy le k...nek.
    Kis ország vagyunk,sok okoskodóval!Ja hogy a kétharmad.Csak hogy hárommilióval szemben ott van még hétmillió?
    Egyszer majd ők is vissza szólnak.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Névtelen!

    A Fidesz Magyar Polgári Szövetség története során soha nem vállalt közösséget egyetlen diktatórikus rendszerrel sem, egyetlen egy diktatórikus eszmével sem. Sőt azért alakult, hogy Magyarországon ne legyen diktatúra. Magyarországra elmúlt 8 évére, az volt jellemző a Gyurcsány és Bajnai korszak alatt, hogy a Magyarország érdekeinek bűnös elhanyagolása, a kormányok tehetetlen gazdasági és pénzügyi politikája, a termelés és a munka érdekeinek feladása, az erkölcstelen spekulációval és bankuralommal szemben, és egy liberális külszín mögé bújtatott kormányzati semmittevés országunkat romlásba döntötte. A Fidesz MPSZ törekvése azok ellen irányul akik Magyarországot tönkretették, és azok ellen akik ezekkel a kizsákmányoló banditákkal szövetkeztek, és azok ellen akik Magyarország felemelkedésében saját érdekeik veszélyeztetését látják.

    Külföldön nem fogja jól érezni magát?? Orbán Viktor az első független magyar miniszterelnök, aki a Magyarország vérét szívó IMF ellen fellépett. Talán azért nem vesz minket a világ semmibe, mert az elmúlt 8 évben önmagunkat nemzeti mivoltunkban megtagadtuk. Magyarország most végre nem vazallus állam, hanem szuverin Magyar Köztársaság.
    Végre lehullott Magyarország egéről a gyurcsánybajnai hitetlenség csillaga, amely ha hatalmon maradt volna bizony a magyarság 20-30 év múlva rezervátumban végezte volna, és a fiataljaink modern rabszolgák lettek volna angliai bárokban mosogatósként vagy egyéb munkakörben.
    Nagyon nehéz helyzetben van Magyarország, és minden tiszteletem Orbán Viktor miniszterelnök Úré, hogy ebben a nehéz helyzetben az ország élére állt.

    3 millióval szemben 7millió??? Én végig csináltam a Fidesszel az országgyűlési választási kampányt, és bizony nagyon sok embert annyira tönkre vágtak egzisztenciálisan és elhitették velük, hogy semmit nem ér, és bármit meglehet csinálni velük következmény nélkül, hogy egyszerűen nem érdekli őket a szavazás. Tehát soha nem fog 55-60%-nál több ember foglalkozni a politikával. Ha eltűrték az elmúlt 8 év sok disznóságait, akkor ez a nép soha nem fog egységbe verődni, mint tette Rákóczi, Kossuth idején és 1956-ban.
    Amit hiányolok üzenetében egyetlen mondatban nem rótta fel, az elmúlt 8 év tudatos életszínvonal rombolását, és a sok letartóztatott és elítélt volt kormánypárti politikust.
    Lehetősége lesz Önnek külföldön Magyarország rossz hírét kelteni, hogy itt bizony diktatúra van, és koncepciós perek sorozata, ezért menekülni kényszerül.
    Ugyanis még mindig rengetegen élnek ebben az országban, akik úgy gondolják, ahogy Gyurcsány. Akik kéjes örömet éreznek a mai napig, ha látják a 2006 őszén készült felvételeket. A földön fekvő, magatehetetlen emberek agyba-főbe verését, rugdosását, a kilőtt szemeket, eltört végtagokat. Akik helyeslő kommentárokkal kísérik az akkor megkínzottak és megalázottak beszámolóit a fogdákban, a Rádió udvarában vagy csak a sötét kapualjakban történtekről. Akik így dörmögnek magukban odahaza, ha egy megkínzott beszámol az átélt borzalmakról: „Megérdemelték a szemetek! Kár, hogy nem lehet ezeket mind felakasztani, mint a régi szép időkben!”

    VálaszTörlés
  8. Jó hogy van ez a Netnyúz, így 4 év múlva is olvashatjuk, hogy most mit gondoltál, és azután aláírhatod, hogy akkor mit gondolsz majd :) Érdekes lesz olvasni.... :)

    VálaszTörlés
  9. tibike ezért a nyali szövegért kár volt a billentyűzetet molesztálni. Nekem egyértelműen kiderült ,hogy sajnos te azon agymosott figyuszosok közé tartozol akik azon kívül,hogy a törpe "GÉNIUSZ" bicska nyitogató beszédein kívül nem vagy hajlandó mást meghallani nem vagyok és nem voltam soha kommunista. Van a jobb oldalon is egy kevés tényleg értelmes ember. Csak az a baj , hogy ők vannak kevesebben nem ti. "A Fidesz Magyar Polgári Szövetség története során soha nem vállalt közösséget egyetlen diktatórikus rendszerrel sem, egyetlen egy diktatórikus eszmével sem. Sőt azért alakult, hogy Magyarországon ne legyen diktatúra." Maga a FIGYUSZ a diktatúra lassan már az iskolákban kötelező lesz imába foglalni zorbán nevét "A földön fekvő, magatehetetlen emberek agyba-főbe verését, rugdosását, a kilőtt szemeket, eltört végtagokat. Akik helyeslő kommentárokkal kísérik az akkor megkínzottak és megalázottak beszámolóit a fogdákban, a Rádió udvarában vagy csak a sötét kapualjakban történtekről." erről pedig az a véleményem ,hogy a szólás szabadságnak is meg van a határa ha ezek a "SZEGÉNYEK" jogkövető magatartást mutatnak nem pedig csak balhéznak akkor nincs ez . Sajnos ti csak a jogaitokkal vagytok tisztában az, hogy kötelesség nem mond semmit .Azon kívül,hogy leokádod gyűlölettel azt aki mást mer mondani semmit nem tettél MAGYARORSZÁGÉRT . Pontosan ti akik az egységes Magyarországot szajkózzátok ti mondtátok azt is AKI NEM VELÜNK ELLENÜNK !!!! Igaz azt írtam még a csettboxba ,hogy figyelembe sem veszem a baromságokat amiket össze izzadsz de ez megkoronázza a többi baromságodat és nem bírtam ki, hogy ne reagáljak pedig iparkodtam eddig betudtam fiatal korodnak a hülyeségeidet de ez már szánalmas ahogy magyarázod a törpe bizonyítványát .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a hosszú, kielégítő választ! Ott a pont önnél! 👍🏿👍🏿👍🏿

      Törlés
  10. Nincs miről beszélgetni olyan emberrel, aki szerint az elmúlt 8 év országrablásával egyetért. Az Orbán-fóbia miatt keresse fel a mellékhatások elkerülése érdekében kezelőorvosát és gyógyszerészét! Valamin szégyellje meg magát, amiért bűnpártoló!

    VálaszTörlés
  11. "Vétkesek közt cinkos, aki néma"

    VálaszTörlés
  12. tibike gondolom az utolsót magadról írtad

    VálaszTörlés
  13. Csak úgy cim nélkül!

    Hé,Ti hitvány urak! Simlis jogászok!
    Hát meddig lehet még szemétkedni néktek?
    Ugyan mit gondoltok,meddig tűr még e nép,
    Hiszen elveszitek szinte már mindenét!

    Az elődeitek sem voltak angyalok,
    De hozzátok,csak piti tyúktolvajok!
    Majd mind a "vörösöktől" kaptatok diplomát,
    Igy nektek sem nehéz eladni a hazát!

    Azok negyven évig szivták vérünket,
    Ti meg 9 hónap alatt hozzátok végünket?
    Volt 8 évetek szót fosni,mesélni,
    De a népnek lassan nincs miből élni!

    Mára egymillióan vannak munka nélkül,
    De ez a szám napról napra bővül!
    Aki még dolgozik,az se sokra halad,
    Fizetéséből semmi se marad!

    Biztos nem volna akkora már a szátok,
    Ha néha a piacokra ,a nép közzé járnátok!
    Hisz 9 havi kontárkodásotokat látva,
    Gyorsan elhúzhatnátok,van hely a kukákban!

    Létminimum alatt milliók tengődnek,
    Mig zsebetekben a milliók gyűlnek!
    Hát mit csináltatok őseitek országából ,
    De majd kiráz benneteket a nép a gatyából!

    Hisz tanultátok,hogy a sok száz év alatt,
    A szegény népnek alig-alig maradt!
    Doktorok lettetek,igy tudhattátok,
    S most igazságról szóltok,becstelen jogászok!

    Az elmult 9 hónapban is hazudtatok sokat,
    Ráadásul trónra ültettétek lüke"bajnok"urat.
    Ezt nem én állitom,hisz nem oly régen,
    Ő mondta magáról a Hazug TV-ben

    Igy aztán kibővült,nagy lett az"Orbánság",
    A sok államtitkár,miniszter s a Rokonság!
    Vannak épp elegen benn a kabinetben,
    Erre mondták régen"kutya van a kertben"!

    Elég rég kezdődött ORszágBÁNja munkássága,
    Mára a Média törvény lett a fő találmánya!
    A 2/3-dal őszerinte szabad kezet kapott,
    De népünk,még sose volt ilyen szorongatott!

    Figyeljetek ide ujdonsült rokonok!
    A nép az nem felejt,csak tűr és acsarog,
    Sorait rendezi okosan és csendben,
    De nem lesz már helyetek az új parlamentben!

    Hisz felnőtt egy nemzedék,s itt áll munka nélkül,
    A sok szegény nyugdijas az éhségtől szédül!
    Ha beteg a gyerek,tudsz még gyógyszert venni?
    Tudsz fűtést,villanyt netán hitelt fizetni?

    Most lett csak igazán gyarmat Magyarország,
    Mert a törvényeket gazemberek hozzák!
    Miért kell uszitani itthon s idegenben?
    Hisz mi csak élni szeretnénk,békességben csendben!

    Örülhettek hogy még nyugton vagyunk,
    De ha már nem lesztek ,igy imádkozunk:
    Ments meg Uram minket Orbántól,Lázártól,
    Álszent Semjéntől,Schmittől,köteles Kövértől.

    VálaszTörlés
  14. Ki(k) is a simlis tolvajok?

    Gyanúsak, bűnösök és veszélyeztetettek*


    1. Antal Attila
    A Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes által kinevezett BKV-exvezérigazgatót azzal gyanúsítják, hogy előnytelen szerződéseket kötött és indokolatlanul magas végkielégítések kifizetését engedélyezte, azaz hűtlen kezelést követett el. Házi őrizetben van.

    2. Gál György
    Az SZDSZ 2002-es budapesti választási listáján szereplő politikust különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítják az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült ügyben. Előzetes letartóztatásban van.

    3. Hatvani Csaba
    Terézváros alpolgármesterét, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltjét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják az Andrássy út 47. alatti palota áron aluli eladása miatt. 2009 végén a kerékbilincselési botrányban is gyanúsítottként hallgatták ki a politikust, mivel a nyomozók szerint rávette a helyi közterület-felügyelet vezetőjét, hogy egy szabálytalanul parkoló kocsiról - fizetés nélkül - leszereljék a kerékbilincset.

    4. Hegedűs Károly
    A VI. kerület másik MSZP-s alpolgármestere is gyanúsított az Andrássy út 47. eladása ügyében, hiszen tavaly év elején a rendőrség a 2002-2006-os ciklus majd' minden, a témában igennel szavazó helyi képviselőjének idézést küldött.

    5. Horváth Éva
    A Schmuck Andor-féle Tisztelet Társaságának volt szóvivőjét, Hagyó Miklós sajtósát bűnsegédként és felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés gyanújával hallgatták ki a BKV-ügyben.

    6. Hunvald György
    Erzsébetváros szocialista polgármesterét a Gál Györgynél már említett bűncselekményekkel gyanúsítják. Előzetes letartóztatásban van.

    7. Kaszab Csaba
    A volt kőbányai alpolgármestert 2008-ban már jogerősen két év letöltendő börtönre ítélték a X. kerületben végzett házfelújításokkal kapcsolatos csúszópénzek miatt. A politikus ügye tavaly újrakezdődött, miután a jogerős és az elsőfokú ítéletet is hatályon kívül helyezték: kiderült, hogy a bíró közeli rokona volt az egyik közreműködő ügyvédnek.

    8. Kemecsei Árpád
    Baráth Etele szocialista politikus volt kampányfőnöke a Zuschlag-ügy 15. rendű vádlottja. Jelenleg is MSZP-s önkormányzati képviselő Zuglóban.

    9. Kolompár Orbán
    Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke ellen három eljárásban emeltek vádat - sikkasztás és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt. A roma vezető baloldali beágyazottságát bizonyítja, hogy a hozzá köthető szervezetek 2007-ben húszmillió forintnyi "szponzorpénzt" kaptak az állami Szerencsejáték Zrt.-től.

    10. Krausz Csaba
    Az MSZP 2002-es budapesti választási listáján szereplő politikus a Zuschlag-ügy 15. rendű vádlottja.

    VálaszTörlés
  15. 11. Kullai Tamás
    A 2002-ben az MSZP Bács-Kiskun megyei választási listáján szereplő politikus a Zuschlag-ügy 7. rendű vádlottja.

    12. Marsovszky Balázs
    Az MSZP 2006-os budapesti választási listáján szereplő politikus a Zuschlag-ügy 6. rendű vádlottja.

    13. Mesterházy Ernő
    Demszky Gábor volt városházi főtanácsadóját, a mai SZDSZ egyik legfontosabb háttéremberét felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrség szerint rábírta a BKV vezetőit, hogy indokolatlan szolgáltatásokra szerződjenek külsős vállalkozókkal. Előzetes letartóztatásban van.

    14. Regőczi Miklós
    A székesfehérvári önkormányzat egykori SZDSZ-es politikusát, a BKV későbbi kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettesét szintén szükségtelen szerződéskötésekkel gyanúsítják. Házi őrizetben van.

    15. Rényi-Vámos Krisztina
    A Budapest Airport volt jogi igazgatóját bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják. 2003-ban pályáztatás nélkül került be a még állami tulajdonú cég vezérkarába - épp amikor az MSZP pénztárnoki vonalával szívélyes viszonyt ápoló Hárskuti János volt a reptér első embere. Előzetes letartóztatásban van.

    16. Szabó Loránd
    Dombóvár volt szocialista polgármesterét sikkasztással, vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádolják.

    17. Sziebert György
    A Budapest Airport volt munkatársát, a BKV későbbi jogi igazgatóját a Rényi-Vámos Krisztinánál már említett bűncselekményekkel gyanúsítják. Előzetes letartóztatásban van.

    18. Szilvásy György
    A volt titokminisztert különleges személyes adattal való visszaélés miatt gyanúsították meg tavaly az UD Zrt. ügyében. Ennek ellenére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. humánpolitikai főigazgatójaként folytathatta pályáját.

    19. Tóthfalusi György
    Az SZDSZ egykori fővárosi képviselőjét, a BKV későbbi igazgatósági elnökét felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

    20. Verók István
    Terézváros MSZP-s polgármestere a Hatvani Csabánál és Hegedűs Károlynál említett ingatlanügylet miatt lett gyanúsított.

    21. Zelenák Tibor
    Regőczi Miklós egykori székesfehérvári munkatársát, a BKV későbbi főosztályvezetőjét szintén szükségtelen szerződéskötésekkel gyanúsítják. Előzetes letartóztatásban van.

    22. Zuschlag János
    Az MSZP volt országgyűlési képviselőjét különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével mint felbujtót vádolják. Előzetes letartóztatásban van.

    VálaszTörlés
  16. AKIKET MÁR ELÍTÉLTEK

    1. Andráska Gergely
    Az MSZP 2002-es országos választási listáján szereplő politikust 2008-ban egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték befolyással üzérkedés miatt. Ebben az ügyben - a Zuschlag-botrányhoz hasonlóan - pályázati pénzek "elterelésével" próbálkoztak az elkövetők.

    2. Benedek Fülöp
    Az agrártárca egykori államtitkárát tavaly decemberben - első fokon - másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint hárommillió forintos pénzbírságra ítélték hivatali visszaélésért egy pákozdi földügylet miatt.

    3. Bujnóczki Sándor
    A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Krasznokvajda szocialista polgármesterét hat hónap börtönbüntetésre ítélték - a végrehajtást két évre felfüggesztve. A hivatali visszaélésért felelősségre vont politikust a közügyektől nem tiltották el, így tavaly év végén ismét ő lett a település első embere.

    4. Csonka Gábor
    Lendvai Ildikó egykori kampányfőnökét 2007-ben - vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt - három év börtönbüntetésre ítélték.

    5. Kabai Károly
    Veres János expénzügyminiszter volt üzlettársát, Nyírbogát egykori MSZP-s polgármesterjelöltjét 2007-ben adócsalás miatt három és fél év börtönre ítélték.

    6. Kodela László
    A Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkárát tavaly 8,1 millió forint pénzbüntetésre ítélték adócsalás miatt. Ennek ellenére máig nem mozdította el a kormány a Magyar Közlöny-, Lap- és Könyvkiadó éléről, valamint a Zalaerdő Zrt. felügyelőbizottságából.

    7. Rácz Péter
    Az MSZP 2002-es országos választási listáján is szereplő úttörővezetőt (Butor Klára volt szocialista pártigazgató élettársát) 2007-ben - a csillebérci vadászház eladása ügyében - hűtlen kezelés miatt másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélték.

    8. Szarvas Attila
    Az MSZP által támogatott egykori mezőkovácsházi polgármestert 2007-ben gazdasági előny jogosulatlan felhasználása és folytatólagosan elkövetett társadalombiztosítási csalás bűntette miatt egy év szabadságvesztésre ítélték.

    9. Walter Dezső
    Sopron volt szocialista polgármestere 2008-ban veszített abban a polgári peres eljárásban, amelyet családi cégének ingatlanvásárlása ügyében indított az új önkormányzati vezetés. A közvagyonból törvénysértő szerződéssel megszerzett ingatlan tulajdonjoga visszaszállt a városra.

    VálaszTörlés
  17. AKIKET ELÉRHETNEK A MOST FUTÓ BOTRÁNYOK

    1. Dávid Ibolya
    Noha a legfőbb ügyész szerint az MDF elnöke megalapozottan gyanúsítható személyes adattal való visszaélés vétségével, valamint kényszerítés bűntettével az UD-ügyben, a leköszönő Országgyűlés nem függesztette fel a politikus mentelmi jogát. Az új parlament vélhetően újra szavaz majd az indítványról.

    2. Fürst György
    Az ügyészség egyelőre nem gyanúsította meg a terézvárosi ingatlanbotrányok kulcsfiguráját. Úgy tudjuk, a volt MSZP-s alpolgármester (egy egzotikus ország védelmét élvezve) diplomáciai mentességet járt ki magának, de ezzel legfeljebb időt nyerhet.

    3. Hagyó Miklós
    A BKV több, őrizetben vagy letartóztatásban lévő vezetője is terhelő vallomást tett a volt MSZP-s főpolgármester-helyettesre. A következő ciklusban nem lesz képviselő - tehát nem védi majd a mentelmi jog.

    4. Herényi Károly
    Az MDF elnökhelyettesére ugyanaz vonatkozik, mint Dávid Ibolyára.

    5. Horváth Klára
    A Magosz tudomása szerint hűtlen kezelés bűntette gyanújával nyomoznak Bábolna szocialista polgármestere (parlamenti képviselő) ellen.

    6. Kékesi Tibor
    A Verókot és társait érintő VI. kerületi nyomozást 2009 júliusában áttették a Központi Nyomozó Főügyészségre, mivel egy közjogi tisztség betöltésén alapuló mentességet élvező személy is képbe került. Ez vélhetően Terézváros MSZP-s parlamenti képviselője - akit idén tavasztól nem véd a mentelmi jog.

    7. Lakos Imre
    Sajtóinformációk szerint az SZDSZ képviselőjét, Újbuda alpolgármesterét is kihallgathatják a Lágymányosi-öböl privatizációjával összefüggésben indult nyomozásban. A politikust tavasztól várhatóan nem védi a mentelmi jog.

    8. Molnár Gyula
    Újbuda MSZP-s polgármesterére ugyanaz vonatkozik, mint Lakos Imrére - bár nincs kizárva, hogy egyéni győzelmet aratva ismét bekerül az Országgyűlésbe. Tehát az új parlament dönthet az esetleges mentelmijog-felfüggesztésről.

    9. Szabados József
    Baktalórántháza volt alpolgármesterét hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt gyanúsítanák meg, ám tavaly e közvádas ügyben a Tisztelt Ház nem függesztette fel az MSZP-s politikus mentelmi jogát. A választások után ez az ügy is elindulhat.

    * Listánkban kizárólag pártvezetőket, parlamenti képviselőket vagy -jelölteket, frontpolitikusok szolgálatába szegődött bizalmasokat, polgármestereket és alpolgármestereket, minisztériumi főembereket és állami/fővárosi vállalatvezetőket szerepeltetünk.

    VálaszTörlés
  18. Bocs, ha valaki kimaradt a listáról nehéz már nyomon követni!!! Majd akkor lesz erkölcsi alapotok a Fideszt tolvajozni, ha több Fideszes ül majd előzetesben, vagy elítélve a börtönökben!

    VálaszTörlés
  19. Tibike itt minden baloldali lop csal hazudik.Tudjuk.
    Nézd meg négy év múlva mi lesz,ja hogy a független bíróság.Na olyan nincs.
    Vedd le a szemüveged és néz szembe a Fideszmagyarpolgáriszövetséggel-de vigyázz mert megvakulsz a fénytől.

    VálaszTörlés
  20. Tibor!

    Megmondanád, hogy lettél Miépesből, Fideszes? Anno együtt jártunk a Mikesbe, még ki nem rúgtak, és a kezedben Magyar Fórummal szaladagáltál+ Sport plusz Foci újsággal.
    Először is túl jól ismerlek ahhoz, hogy erkölcsről papolj nekünk. Ezt Te is érzed, hogy a Te esetedben szürreális. Miután jól ismerjük egymást, tudom, hogy gondolkozol. Hogy ezt Te miért vállalod folyamatosan, az legyen a Te dolgod. Ja és vedd már le az iwiwről a Simonkás fotóidat! Emlékszel mit mondtál, amikor megtudtad, hogy nem Spiák Ibolya lesz a Fidesz jelölt, hanem Simonka??? Ha nem emlékszel rá, majd megírom ITT!! Hu, azt is olvastam, hogy védted a Mikest!!! Na, de Tibi...... he-he
    Nem írom oda, hogy ki vagyok, mert szerintem tudod!!!!

    VálaszTörlés
  21. Kedves Tibor!
    A diktatúra most alakulgat,ha az Unió le nem fogja Orbán kezét.
    A szocikat nem engedte Orbán kormányozni,visszahúzta a nyolc évet oda tett valahova az ötvenes évekhez.
    OV.a mi vérünket szívja a számláimon,a járulékokon a különadókon keresztül minket szivat kedves TIbor.
    Nagynemzet úgy kifele szeret lenni,itthon meg megosztotta a családokat.
    20 éve erre várt,hogy a fejére tegyék a koronát.Nem fog neki sikerülni.
    A népe fopja eljküldeni,ja nem a népe az zemberei akik éhen fognak halni.

    Azt még megkérdezném,miért adják egyházi kézbe az iskolákat,ha az állam olyan jó gazda?
    Miért vették el a nyugdijkasszát ,miért tették az államiba.
    ide-ode,de nekünk semmi sem jut.

    JAJ TIBOR JÓ LENNE AZT A PALOTA FORRADALMAT ABBA HAGYNI.ORBÁNÉK NEM TUDTÁK MEGEMÉSZTENI A VERESSÉGET ÉS SZÉLSŐ EMBEREI BE FURAKODTAK MINDEN KIS LIKBA,HOGY BOSSZÚT ÁLJANAK.

    KIVÁNCSI VAGYOK ,HA TAVASSZAL JÖNNEK A TÜNTETÉSEK,NA NEM OLYANOK M,INT ÖNÖK CSINÁLTAK,HANEM BÉKÉSEK,VAJON MINEK FOGJA NEVEZNI A TÜNTETŐKET?

    Balhéztak és mennyiért?
    Nem ingyen,pénzért!

    VálaszTörlés
  22. Tibike!
    1 igazi Magyar ember szavai!!!

    “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”

    VálaszTörlés

A HÍR A MIÉNK :)
Hála és Köszönet mindazoknak, akik MEGOSZTJÁK ezt a hírt a FACEBOOKon, az IWIWen, és egyéb közösségi portálokon.
Köszönöm továbbá, ha ÍRÁST, FÉNYKÉPET KÜLD bárki a környezetében zajló közérdekű eseményekről.
* * * * * *
Kíváncsiak vagyunk a TE véleményedre is ! :)

SZABÁLYZAT
A moderátoroknak azonnal törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:
1. jogszabályellenes,
2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
3. témaidegen,
4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
7. kegyeletsértő,
8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
12. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz.
2011.03.25.

Címkék

"Fantázia" (3) 1567 (1) 1900 (1) 1922 (1) 1942 (1) 1944 (1) 1951 (1) 1971 (1) 1976 (1) 1980 (1) 1981 (1) 1986 (2) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1993 (1) 2000 (1) 2001 (2) 2002 (1) 2004 (1) 2005 (4) 2006 (1) 2007 (2) 2008 (8) 2009 (5) 2010 (132) 2011 (228) 2012 (131) 2013 (40) 2014 (1) 5 perc zene Évivel (13) A Battonyai Szerb Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány (1) A hét zenéje (2) a hónap (battonyai) politikusa (1) A Zene Mindenkié Alapítvány (3) Adam's Comedy (6) Agropartner2011 (7) állás (5) Antal Péter (1) Arad (4) Aradi Filharmonikusok (1) átszervezés (1) autópálya (3) baba-mama (2) baleset (1) ballagás (1) Barabás Hunorné (1) Barátság SE (10) Battonya a médiákban (2) Battonya díszpolgárai (2) Battonya történelme (5) Battonya-Tompapusztai Löszpusztarét élővilága (1) Battonyai Amatőr Néptánccsoport (1) Battonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (5) Battonyai Hirdetések Ingyen (1) Battonyai Hírek (1) Battonyai Idősek Otthona és Gondozási Központ (1) Battonyai Játszótér és Gyermekekért Alapítvány (2) Battonyai Olvasókönyv (1) Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ÖTE (1) Battonyai Református Egyházközség (1) battonyai rém (3) Battonyai TÁMASZ Közalapítvány (1) Battonyai Telekocsi (1) Battonyai Újság (2) Battonyai Városi Bíróság (1) Battonyai"TÁMASZ"Közalapítvány (1) Battonyaiak a battonyaiaknak (1) battonyaiak a TV-ben (10) Battonyaiak Klubja (1) battonyaiak külföldön (3) Battonyáról írták (2) Békés Megyei Hírlap (1) BékésWiki (1) Bene Tibor (1) BEOL (60) BEOL.Dancsó Aranka (1) Berkiné Girda Nikoletta (1) beruházás (2) Biblia (2) Bíró Eszter (1) Bognárné Németh Zsuzsa (1) Borombós Árpád (1) Boros Csaba (9) Boros Györgyné (1) Borsodi János (6) Borsodi Laci (9) Brenucz László (2) BTK (3) Bujáki Ádám (1) Bujáki Laura (2) Bulgária (1) bűncselekmény (13) Choral kamarakórus (1) cigány (2) ciki (1) címzetes főjegyző (1) civil szervezet (13) Creativus Studió (4) Cukorgyár (1) Családsegítő Szolgálat (6) Csathó András János (3) Csathó Éva (1) cserépkályha (1) csetbox (3) Debera Zoltán (1) Deli Csaba (4) Délmagyar.hu cikke (2) demográfia (1) Deszk (1) devizahitelesek (1) Dohánybeváltó (1) dolgozat (3) Dombegyház (1) Dózsa Zrt (1) dr Bajnay Edit (1) Dr Karsai József (31) Dr Kuli András (1) Dr Németh Ferenc (1) Dr. Czuth László (1) Dr. Kiss-Rigó László (3) Dr. Schmidt Gábor (5) Dr. Varga Gabriella (1) Dr.Jaksity Iván (1) dr.Palkó Lajosné (5) egészség (7) egy kis nosztalgia (9) Egyenlő Bánásmód Hatóság (1) együttműködés (1) élménybeszámoló (1) elveszett-megtalált (1) emlékmű (2) Energiapark (4) Erdei Mária (1) érettségi (1) Esélyek Háza (1) Esther Kinsky (1) ESZESZ (23) EU (1) Fábián Gábor (1) facebook (1) Fantázia Sport és Kultúra Egyesület (1) Farka Lőrinc (1) fejlődés (1) felhívás (1) fényképek (40) FLP (1) foci (1) fogathajtás (1) föld (1) földikutya (1) földprogram (1) fűtés (1) Gál György (1) Gáspár Tamás (3) gasztronómia (1) gazdaság (1) gáztámogatás (1) Gödrösöki Sporthorgász Egyesület (5) Grestyák Tímea (1) Gulácsi Viktor (2) Guth Klára (3) Gyászhír (1) Gyenes Ekbauer Stanislava (4) Gyerekház (16) gyermekétkeztetés (1) gyermekorvos (3) Gyula21 (2) Halász Istvánné (1) Harangvirág Nyugdíjasklub (5) helytörténet (3) HÍR24 (1) HÍR6 (1) Hit Gyülekezete Battonya (2) Holló László (1) Hollók és Mesterek (1) Horváth Imre (1) Horváth Sándorné (3) hozzászólás (1) HVG (1) időjárás (11) intézményvezető (1) iskolák (4) iskolaotthon (1) ivóvíz (1) iwiw (1) JAMKAMI (14) játék (2) játszótér (4) jó cselekedet (1) jó helyen élünk - miért is ? (3) jótékonyság (3) jótékonysági bál (9) József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola (16) Juhász Árpád (1) július (2) Kamasztanya (1) karácsony (12) katasztrófa (5) KEC (4) képeslap Battonyáról (1) képeslapküldő battonyai fényképekkel (1) képviselő-testület (2) kiállítás (1) kiránduás (1) kirándulás (12) Kisdombegyház (1) kisebbségi önkormányzat (2) kistérség (1) Klivényi Lajos (1) klub daganatos betegeknek (1) Kocsis Nándor (1) Kollár Iván (1) Koma Máté (1) Komlódiné Vidiczki Magdolna (2) koncert (11) Kopcsák Lilla (1) Korobán Éva (10) Kovács Anna Brigitta (2) Kovács Erika (1) költő (1) költségvetés (1) könyv Battonyáról (4) könyvbemutató (4) Könyvtár (30) kőolaj (1) környezet (1) környezetvédelem (1) közérdekű munka (1) közigazgatás (1) közlekedés (5) közlemény (1) közmunka (2) közmű (1) közoktatási megállapodás (1) közoktatási mérések eredményei (1) közvélemény kutatás (14) Krcsméri Tibor (1) Kreszta Anita (1) Kreszta Beatrix (1) Kreszta Traján (10) Kukla kinga (1) kultúra (7) KultúrPart (1) kunhalmok (1) kutya (2) Kutyamenhely (1) látnivalók (1) látnivalók Battonyán (1) Lázár György (1) Lázár János (1) légifotók battonyáról (1) London (1) Lovász Mihály (1) Lökösháza (1) Lőrincz Attila (1) Lukács László (1) Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda (20) Magyardombegyház (1) május (5) Mákos Árpád (8) Mákos Attila (1) Marjai János (1) Marosán György (1) Marosán István (1) Máté Mihály (2) mazsorett (5) média (2) Megasztár (7) Meghívó (21) megjegyzés (1) Megyesi Éva (2) Ménesi György (1) Mezei Nikolett (2) mezőgazdaság (8) Mezőhegyes (5) Mikes Kelemen Gimnázium (19) Minden gyermek lakjon jól Alapítvány (1) Mit mond a Biblia? (2) Módi József (1) Mohácsy Nikoletta (1) Molnár C. Pál (2) Molnár Kornélia Zongoraverseny (1) Molnár Mihály (1) Mond Boglárka (1) Mong János (1) Mós Edina (1) Mós Máté (1) Motyovszkiné Kovács Erika (1) Mudrity György (1) Mudrity Iván (1) Mudrity Ivánné (2) Mutasd Magad Dél-Békés (1) művelődés (4) művészet (16) Művészeti Iskola (12) Nagy Csaba (1) Nagy Györgyné (1) Nagy István (2) nagycsaládosok (2) Napközikonyha (1) Németh Jánosné (1) Németh Martin (1) Németh Szabolcs (1) Németország (1) nemzetiségek (11) Netnyúz (4) Nevelőotthon (1) Nikola Tesla Gimnázium (1) Norvégia (1) nyaralás (2) Nyáriné Kovács Tímea (3) nyelvtanulás (1) Nyugat Jelen (1) nyugdíjpénztár (1) oktatás (7) Oláh Péter (1) olimpia (2) Olteanu Júlia (2) óraállítás (1) orvosi ügyelet (2) Ossian (1) óvodák (1) önhiki (5) önkormányzat (4) önkormányzati képviselő (3) őszi szünet (1) összefogás (3) Összevont Napköziotthonos Óvodák és Bölcsőde (10) Ötvös Gyula (4) Ötvösné Oláh Szilvi (6) Pálinkó Gábor (1) pályázat (23) Pasek Ella (1) Pécska (17) Pécska-Battonya közös honlap (4) Pedagógus Szakszervezet (1) Peti73 (1) petíció (12) Podina Iván (1) polgármester (6) Polgármesteri Hivatal (3) politika (5) Poós Zoltán (6) Posta (1) PTC (1) Puja Frigyes (1) Putnoki Klára (Guth Klára) (1) Rádai Roland (4) rádióadás (2) recept (2) régen történt (7) régi fényképek (1) regisztáció (1) Retyezát (1) Roczkovné Kotroczó Ágnes (1) Római Katolikus Egyházközség (5) román (5) Román Templom (2) Románia (2) románok (7) sakk (2) Sakkegyesület (2) Schmidt Ágnes (1) Simon Sándor (1) Simonicsné Kóródi Judit (4) Simonka György (3) Soós Zsolt (1) SOS Gyerekfalu (7) sport (21) Sportbüfé (1) Srpski ekran (2) statisztika (1) Stefan Muresan (1) strand (2) SUFERINI (3) Sutya Ágnes (1) Sutya Miklós (2) Sutya Miklósné (4) Szabadai Györgyné (1) Szabó Palika (2) Szabó Zsuzsanna (1) szalagavató (2) Számíthatsz Ránk Egyesület (7) Széchenyi Terv (1) Szegedi Vadaspark (1) szegénység (22) személyi jövedelemadó 1% (3) szemét (1) Szenesné Gyarmati Andrea (1) Szent István Általános Iskola (29) SZÉP Nap (2) Szerb Iskola (32) Szerb Óvoda (17) szerbek (24) Szilágyi Emese (1) színház (2) színjátszó csoport (1) Szoboszlai Ferenc (1) szólásszabadság (1) Sztanojev Ivánné (2) Sztanojev Szvetiszláv (1) Szutor lászlóné (6) születésnap (3) szülinap (1) szülők (4) tábor (6) taekwon-do (10) Takács Dezső (4) Takács Dezsőné (1) Talita Baqlah (1) Tamburica (1) TÁMOP (2) tanév rendje (2) tanfolyam (3) Tanoda (2) tavaszi szünet (1) tehetségkutató (1) tekepálya (1) tél (1) téli időszámítás (1) téli szünet (1) temoplmok Battonyán (1) Terék Gyula (1) Terékné Megyesi Éva (7) térkép (1) testületi ülés (7) testvérváros (14) teszt (1) Tikos Péter (2) Tompapuszta (1) tompapusztai tölgyfa (2) Torma Tamásné (1) Tóth Balázs (1) Tóth Lajos (4) továbbtanulás (1) tuba (1) turizmus (1) tüntetés (1) tűzeset (2) tűzoltó (1) új (1) Új Alapokon Békés Megyéért Battonyáért Közhasznú Egyesület (13) úszótanfolyam (1) utak (1) Vajgel Zita (1) választás (18) vallások (1) Varga Imre (1) Varga Zsuzsanna (1) Városi Művelődési Központ és Könyvtár (11) Városnap (4) Venter Miklós (3) véradás (1) vers Battonyáról (3) versenyeredmények (4) vicces de igaz (1) videó (16) Vígh Antal (1) vihar (5) Vitalap.hu (1) vonat (1) zene (24) Zomborácz Zita (1)