Ez egy páratlan :) PÁRTATLAN hírportál Battonyáról nem csak battonyaiaknak, melynek valódi célja a PÁRTATLAN történetírás.....és minél többen írjuk, annál objektívebb a tájékoztatás, küldjetek tehát általatok írt cikkeket a múltról és a jelenről... * * * * *Tovább a főoldalra : http://netnews-battonya.blogspot.com/* * * * * kapcsolat : netnews.battonya@gmail.com

2011. február 9., szerda

El lehet-e dönteni hogy a mákos rétes finomabb, a túrós, vagy a meggyes?

Nem fair ami most a városban van. Az indulatok összekavarják a szülők, a gyerekek és a pedagógusok érzéseit, gondolatait. Békében éltünk eddig ebben a városban magyarok, románok, szerbek és romák. Sokan szeretnénk és a város számára is az lenne a legjobb, ha ez a jövőben is így maradna. A magyar iskolába is járnak nemzetiségi gyerekek, és a nemzetiségiekbe is magyarok, innentől kezdve nincs mit feszegetni.
Számomra a Ped nevű csettelő fogalmazta meg legfrappánsabban a dolog lényegét - a címet is tőle idéztem :
Ped írta...
El lehet-e dönteni hogy a mákos rétes finomabb, a túrós, vagy a meggyes? Kinek-kinek ízlése szerint :)
Nehogymár megmondják, hogy akinek szőke a haja, az holnaptól csak túrós rétest ehet....
2011. február 5. 3:32


Páran mondták már, hogy jó lenne egy fórum, ahol ők is leírhatnák a véleményüket. Hát tessék, emögött a bejegyzés mögött nyugodtan írhattok.

Az én gyerekeim a szerb oviba és a szerb iskolába járnak, jártak, így én onnan tudok csak "táplálkozni" :) Sokmindent írhatnék de megunnátok. Viszont az, hogy már -és még mindig- 1996 óta minden hétköznap ott van valaki a családomból magáért beszél :)
Grafomán vagyok gyerekkorom óta mindig írok az élményeimről - általában csak magamnak. Nagyon sok iskolai/óvodai/városi rendezvény van így megörökítve már tárházamban, de ha azt mind egyszerre idetenném szintén megunnátok, így most csak egyet....
A 10.Vuk Karazsity táborzáróról 2009-ben írottakat, mert ahhoz kisfilm is van a Srpski Ekrantól :

TÁBORZÁRÓ 2009
Szombaton elmentünk megnézni a gyerekek táborzáró műsorát. Ünnepi táborzáró volt, ugyanis ez volt a 10. tábor. Gyuszó 9-szer volt benne .... csak az elsőről maradt le .... persze a kora miatt .... az elsőnél még ovis volt. Ez itt a tábor logója. Most tudtuk meg a táborban, hogy Milán tanárbácsi :) tervezte :

A táborzáró előtt még bőven volt időnk a tábort körbejárni... Sok meglepetés nem ért, voltunk már vagy 4-szer ott :) Nagyon jó kis tábor, közvetlenül a Balaton partján.
Mivel kevesen voltak most sajnos mindenhonnan, ezért a kisebbek is a Csillagházban laktak. Rékáék ennek a kivételes kiváltságnak nagyon örültek :) Persze a szobájukat is meg kellett nézni :)

...Réka és Gabriella megmutatták, hogyan táncoltak a léggömbbel, amikor megnyerték a vetélkedőn a táncversenyt :

...Gyuszóról egy jellegzetes fénykép...ha nem lennék elég leleményes, csak ilyen lenne róla itthon :)

...Dorcika nagyon megörült a tesóknak, amint meglátta Rékát, a nyomába szegődött, le sem lehetett vakarni róla. Rékának a fonott haja a tábor végéig kitartott, sőt még azután is 2 nappal, de addigra már elég rackás volt a sok balatoni fürdéstől, és a samponhiánytól...

...Gyönyörű helyen van a tábor, közvetlenül a Balaton partján, szemben a Badacsonnyal

... Először nem tudtam miért eregetnek annyi sárkányt egyszerre kint a parton.... aztán kimentünk, és láttam, hogy ez valami új szörfözési mód .... nekem legalábbis új .... fújja a szél a sárkányukat, és abba kapaszkodva szörföznek. Biztos klassz lehet, ha ennyien csinálják :


...és ez már a táborzáró ...

...végig minden szerbül ment, hiszen szerb tábor volt.....mi nem értünk szerbül, csak a gyerekeink...de mi így is nagyon jól szórakoztunk, a fergeteges hangulat, derültség, és a gyerekek felszabadultsága, meg a szemükben csillogó különleges fény, amit csak különleges alkalmakkor láthatunk.... mi kell a boldogságunkhoz, ha nem EZ?

Még Dorcika is végigülte .... hozzá képest nagyon csendben .... de csak Réka mellett maradt nyugton... az asztal tetején :) ....és amikor Réka szerepelt, akkor Dorci meg morcizott, hogy ő nem lehet Réka mellett éppen :

...elsőként az eredményhirdetések voltak, több sportágból. A mi 8 battonyaink nagyon szépen szerepelt, mert 4-en is kaptak kupát. A sakkversenyt magasan nyertük :) ... Gyuszó lett az első, Anti a második, Réka pedig a harmadik a 10 indulóból. Réka nagyon izgult, hogy a harmadikok is kapnak-e kupát .... hát kaptak :) .... úgyhogy megvolt a boldogsága, mert évek óta vágyott egyre, és most szerzett végre egyet magának, nemis akárhogyan, még gimis fiúkat is győzött le. Gyula tanárúr ( :) ) biztos nagyon boldog, hogy ilyen szépen szerepelt a 3 tanítványa, és persze mi is nagyon büszkék vagyunk rájuk. A negyedik kupát Krisztián szerezte, úgy emlékszem pingpongban.

...bár időrendi sorrendben nem ez következik még, de rakok ide pár kupás képet a boldog sakkosainkról :

...az eredményhirdetések után jöttek szépen sorban a műsorok, most kevesebb volt, mint az elmúlt években, mert a kevés gyerek miatt összevont csoportok voltak :

....itt Réka(is) éppen szólót énekel :

...a műsor után a 10. évforduló alkalmából meglepi torta is volt. Itt épp azt osztják :

...Dorcika nem nyugodott addig, amíg Réka el nem vitte a körtáncba őt is :)
Már indultunk volna épp aludni, amikor lekapcsolták a villanyokat, és beindult a projektor. A táborban minden évben forgat az MTV, és leadják a szerb kisebbségi műsorban a riportot, 5-6 perc évente. Na, ezeket néztük meg most egycsokorban :) Nagyon jó volt visszanézni a sok ismerős gyereket kicsinek. És megint elszomorodtam rajta, hogy pl. amikor Rékáék másodikosok voltak, az egész osztály ott volt a táborban (!) , most meg csak Réka :( ...no, remélem jövőre már jobb lesz mindenkinek a helyzet...
....várom a többi iskola és óvoda hasonló élménybeszámolóit is a gyerekektől, szülőktől tanároktól.

3 megjegyzés:

 1. hát nagyon köszönöm, hogy én is bevonulhattam a történelembe :)
  Mindhárom iskolával volt már kapcsolatom, és tényleg nem tudnék dönteni köztük. Szeretem az ott dolgozókat és az ott tanulókat is legyenek akár magyarok, szerbek, románok vagy romák.
  Kár összeugrasztani őket. Hagyni kellene őket dolgozni inkább és azon lenni, hogy munkahelyek legyenek, amik itt tartják a fiatalokat. Ez a "gyerekcsinálás" titka, és nem az, hogy ujjal mutogatunk a másikra, ha ott épp több gyerek van, mint amennyi nálunk kellene.
  Munkahelyeket!!!!!!!!!

  VálaszTörlés
 2. Nekem is már a harmadik gyerekem jár a szerb suliba,de rosszat nem tudok róla mondani.Nagyon szomorú,hogy az embereket így megosztja a politika.Büszkének kellene lennünk arra,hogy a nemzetiségek ilyen jól megvannak egymás mellett hosszú évek óta.Sajnos nem biztos,hogy a helyzet nem változik meg a történtek miatt.Csak a szerb iskoláról és óvodáról tudok nyilatkozni,de én úgy érzem,nagyon sokat kaptak a gyerekeim eddig is a nevelőtestülettől.Nagyon nagy értéket veszítenénk el nemzetiségi oktatás nélkül.

  VálaszTörlés
 3. egy kedves battonyai2011. február 9. 11:51

  Igen, munkahelyeket!

  VálaszTörlés

A HÍR A MIÉNK :)
Hála és Köszönet mindazoknak, akik MEGOSZTJÁK ezt a hírt a FACEBOOKon, az IWIWen, és egyéb közösségi portálokon.
Köszönöm továbbá, ha ÍRÁST, FÉNYKÉPET KÜLD bárki a környezetében zajló közérdekű eseményekről.
* * * * * *
Kíváncsiak vagyunk a TE véleményedre is ! :)

SZABÁLYZAT
A moderátoroknak azonnal törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:
1. jogszabályellenes,
2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
3. témaidegen,
4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
7. kegyeletsértő,
8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
12. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz.
2011.03.25.

Címkék

"Fantázia" (3) 1567 (1) 1900 (1) 1922 (1) 1942 (1) 1944 (1) 1951 (1) 1971 (1) 1976 (1) 1980 (1) 1981 (1) 1986 (2) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1993 (1) 2000 (1) 2001 (2) 2002 (1) 2004 (1) 2005 (4) 2006 (1) 2007 (2) 2008 (8) 2009 (5) 2010 (132) 2011 (229) 2012 (131) 2013 (40) 2014 (1) 5 perc zene Évivel (13) A Battonyai Szerb Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány (1) A hét zenéje (2) a hónap (battonyai) politikusa (1) A Zene Mindenkié Alapítvány (3) Adam's Comedy (6) Agropartner2011 (7) állás (5) Antal Péter (1) Arad (4) Aradi Filharmonikusok (1) átszervezés (1) autópálya (3) baba-mama (2) baleset (1) ballagás (1) Barabás Hunorné (1) Barátság SE (10) Battonya a médiákban (2) Battonya díszpolgárai (2) Battonya történelme (5) Battonya-Tompapusztai Löszpusztarét élővilága (1) Battonyai Amatőr Néptánccsoport (1) Battonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (5) Battonyai Hirdetések Ingyen (1) Battonyai Hírek (1) Battonyai Idősek Otthona és Gondozási Központ (1) Battonyai Játszótér és Gyermekekért Alapítvány (2) Battonyai Olvasókönyv (1) Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ÖTE (1) Battonyai Református Egyházközség (1) battonyai rém (3) Battonyai TÁMASZ Közalapítvány (1) Battonyai Telekocsi (1) Battonyai Újság (2) Battonyai Városi Bíróság (1) Battonyai"TÁMASZ"Közalapítvány (1) Battonyaiak a battonyaiaknak (1) battonyaiak a TV-ben (10) Battonyaiak Klubja (1) battonyaiak külföldön (3) Battonyáról írták (2) Békés Megyei Hírlap (1) BékésWiki (1) Bene Tibor (1) BEOL (61) BEOL.Dancsó Aranka (1) Berkiné Girda Nikoletta (1) beruházás (2) Biblia (2) Bíró Eszter (1) Bognárné Németh Zsuzsa (1) Borombós Árpád (1) Boros Csaba (9) Boros Györgyné (1) Borsodi János (6) Borsodi Laci (9) Brenucz László (2) BTK (3) Bujáki Ádám (1) Bujáki Laura (3) Bulgária (1) bűncselekmény (13) Choral kamarakórus (1) cigány (2) ciki (1) címzetes főjegyző (1) civil szervezet (13) Creativus Studió (4) Cukorgyár (1) Családsegítő Szolgálat (6) Csathó András János (3) Csathó Éva (1) cserépkályha (1) csetbox (3) Debera Zoltán (1) Deli Csaba (4) Délmagyar.hu cikke (2) demográfia (1) Deszk (1) devizahitelesek (1) Dohánybeváltó (1) dolgozat (3) Dombegyház (1) Dózsa Zrt (1) dr Bajnay Edit (1) Dr Karsai József (31) Dr Kuli András (1) Dr Németh Ferenc (1) Dr. Czuth László (1) Dr. Kiss-Rigó László (3) Dr. Schmidt Gábor (5) Dr. Varga Gabriella (1) Dr.Jaksity Iván (1) dr.Palkó Lajosné (5) egészség (7) egy kis nosztalgia (9) Egyenlő Bánásmód Hatóság (1) együttműködés (1) élménybeszámoló (1) elveszett-megtalált (1) emlékmű (2) Energiapark (4) Erdei Mária (1) érettségi (1) Esélyek Háza (1) Esther Kinsky (1) ESZESZ (23) EU (1) Fábián Gábor (1) facebook (1) Fantázia Sport és Kultúra Egyesület (1) Farka Lőrinc (1) fejlődés (1) felhívás (1) fényképek (40) FLP (1) foci (1) fogathajtás (1) föld (1) földikutya (1) földprogram (1) fűtés (1) Gál György (1) Gáspár Tamás (3) gasztronómia (1) gazdaság (1) gáztámogatás (1) Gödrösöki Sporthorgász Egyesület (5) Grestyák Tímea (1) Gulácsi Viktor (2) Guth Klára (3) Gyászhír (1) Gyenes Ekbauer Stanislava (4) Gyerekház (16) gyermekétkeztetés (1) gyermekorvos (3) Gyula21 (2) Halász Istvánné (1) Harangvirág Nyugdíjasklub (5) helytörténet (3) HÍR24 (1) HÍR6 (1) Hit Gyülekezete Battonya (2) Holló László (1) Hollók és Mesterek (1) Horváth Imre (1) Horváth Sándorné (3) hozzászólás (1) HVG (1) időjárás (11) intézményvezető (1) iskolák (4) iskolaotthon (1) ivóvíz (1) iwiw (1) JAMKAMI (14) játék (2) játszótér (4) jó cselekedet (1) jó helyen élünk - miért is ? (3) jótékonyság (3) jótékonysági bál (9) József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola (16) Juhász Árpád (1) július (2) Kamasztanya (1) karácsony (12) katasztrófa (5) KEC (4) képeslap Battonyáról (1) képeslapküldő battonyai fényképekkel (1) képviselő-testület (2) kiállítás (1) kiránduás (1) kirándulás (12) Kisdombegyház (1) kisebbségi önkormányzat (2) kistérség (1) Klivényi Lajos (1) klub daganatos betegeknek (1) Kocsis Nándor (1) Kollár Iván (1) Koma Máté (1) Komlódiné Vidiczki Magdolna (2) koncert (11) Kopcsák Lilla (1) Korobán Éva (10) Kovács Anna Brigitta (2) Kovács Erika (1) költő (1) költségvetés (1) könyv Battonyáról (4) könyvbemutató (4) Könyvtár (30) kőolaj (1) környezet (1) környezetvédelem (1) közérdekű munka (1) közigazgatás (1) közlekedés (5) közlemény (1) közmunka (2) közmű (1) közoktatási megállapodás (1) közoktatási mérések eredményei (1) közvélemény kutatás (14) Krcsméri Tibor (1) Kreszta Anita (1) Kreszta Beatrix (1) Kreszta Traján (10) Kukla kinga (1) kultúra (7) KultúrPart (1) kunhalmok (1) kutya (2) Kutyamenhely (1) látnivalók (1) látnivalók Battonyán (1) Lázár György (1) Lázár János (1) légifotók battonyáról (1) London (1) Lovász Mihály (1) Lökösháza (1) Lőrincz Attila (1) Lukács László (1) Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda (20) Magyardombegyház (1) május (5) Mákos Árpád (8) Mákos Attila (1) Marjai János (1) Marosán György (1) Marosán István (1) Máté Mihály (2) mazsorett (5) média (2) Megasztár (7) Meghívó (21) megjegyzés (1) Megyesi Éva (2) Ménesi György (1) Mezei Nikolett (2) mezőgazdaság (8) Mezőhegyes (5) Mikes Kelemen Gimnázium (19) Minden gyermek lakjon jól Alapítvány (1) Mit mond a Biblia? (2) Módi József (1) Mohácsy Nikoletta (1) Molnár C. Pál (2) Molnár Kornélia Zongoraverseny (1) Molnár Mihály (1) Mond Boglárka (1) Mong János (1) Mós Edina (1) Mós Máté (1) Motyovszkiné Kovács Erika (1) Mudrity György (1) Mudrity Iván (1) Mudrity Ivánné (2) Mutasd Magad Dél-Békés (1) művelődés (4) művészet (16) Művészeti Iskola (12) Nagy Csaba (1) Nagy Györgyné (1) Nagy István (2) nagycsaládosok (2) Napközikonyha (1) Németh Jánosné (1) Németh Martin (1) Németh Szabolcs (1) Németország (1) nemzetiségek (11) Netnyúz (4) Nevelőotthon (1) Nikola Tesla Gimnázium (1) Norvégia (1) nyaralás (2) Nyáriné Kovács Tímea (3) nyelvtanulás (1) Nyugat Jelen (1) nyugdíjpénztár (1) oktatás (7) Oláh Péter (1) olimpia (2) Olteanu Júlia (2) óraállítás (1) orvosi ügyelet (2) Ossian (1) óvodák (1) önhiki (5) önkormányzat (4) önkormányzati képviselő (3) őszi szünet (1) összefogás (3) Összevont Napköziotthonos Óvodák és Bölcsőde (10) Ötvös Gyula (4) Ötvösné Oláh Szilvi (6) Pálinkó Gábor (1) pályázat (23) Pasek Ella (1) Pécska (17) Pécska-Battonya közös honlap (4) Pedagógus Szakszervezet (1) Peti73 (1) petíció (12) Podina Iván (1) polgármester (6) Polgármesteri Hivatal (3) politika (5) Poós Zoltán (6) Posta (1) PTC (1) Puja Frigyes (1) Putnoki Klára (Guth Klára) (1) Rádai Roland (4) rádióadás (2) recept (2) régen történt (7) régi fényképek (1) regisztáció (1) Retyezát (1) Roczkovné Kotroczó Ágnes (1) Római Katolikus Egyházközség (5) román (5) Román Templom (2) Románia (2) románok (7) sakk (2) Sakkegyesület (2) Schmidt Ágnes (1) Simon Sándor (1) Simonicsné Kóródi Judit (4) Simonka György (3) Soós Zsolt (1) SOS Gyerekfalu (7) sport (21) Sportbüfé (1) Srpski ekran (2) statisztika (1) Stefan Muresan (1) strand (2) SUFERINI (3) Sutya Ágnes (1) Sutya Miklós (2) Sutya Miklósné (4) Szabadai Györgyné (1) Szabó Palika (2) Szabó Zsuzsanna (1) szalagavató (2) Számíthatsz Ránk Egyesület (7) Széchenyi Terv (1) Szegedi Vadaspark (1) szegénység (22) személyi jövedelemadó 1% (3) szemét (1) Szenesné Gyarmati Andrea (1) Szent István Általános Iskola (29) SZÉP Nap (2) Szerb Iskola (32) Szerb Óvoda (17) szerbek (24) Szilágyi Emese (1) színház (2) színjátszó csoport (1) Szoboszlai Ferenc (1) szólásszabadság (1) Sztanojev Ivánné (2) Sztanojev Szvetiszláv (1) Szutor lászlóné (6) születésnap (3) szülinap (1) szülők (4) tábor (6) taekwon-do (10) Takács Dezső (4) Takács Dezsőné (1) Talita Baqlah (1) Tamburica (1) TÁMOP (2) tanév rendje (2) tanfolyam (3) Tanoda (2) tavaszi szünet (1) tehetségkutató (1) tekepálya (1) tél (1) téli időszámítás (1) téli szünet (1) temoplmok Battonyán (1) Terék Gyula (1) Terékné Megyesi Éva (7) térkép (1) testületi ülés (7) testvérváros (14) teszt (1) Tikos Péter (2) Tompapuszta (1) tompapusztai tölgyfa (2) Torma Tamásné (1) Tóth Balázs (1) Tóth Lajos (4) továbbtanulás (1) tuba (1) turizmus (1) tüntetés (1) tűzeset (2) tűzoltó (1) új (1) Új Alapokon Békés Megyéért Battonyáért Közhasznú Egyesület (13) úszótanfolyam (1) utak (1) Vajgel Zita (1) választás (18) vallások (1) Varga Imre (1) Varga Zsuzsanna (1) Városi Művelődési Központ és Könyvtár (11) Városnap (4) Venter Miklós (3) véradás (1) vers Battonyáról (3) versenyeredmények (4) vicces de igaz (1) videó (16) Vígh Antal (1) vihar (5) Vitalap.hu (1) vonat (1) zene (24) Zomborácz Zita (1)