Ez egy páratlan :) PÁRTATLAN hírportál Battonyáról nem csak battonyaiaknak, melynek valódi célja a PÁRTATLAN történetírás.....és minél többen írjuk, annál objektívebb a tájékoztatás, küldjetek tehát általatok írt cikkeket a múltról és a jelenről... * * * * *Tovább a főoldalra : http://netnews-battonya.blogspot.com/* * * * * kapcsolat : netnews.battonya@gmail.com

2011. április 8., péntek

Volt egyszer egy Dohánybeváltó(nk)...

Erősen foglalkoztatja a közvéleményt a Dohánybeváltó ügye, így úgy gondoltam a Netnyúzon ennek a témának érdemes külön fórumot szentelni.

Hogy mi történt valójában azt csak kevesek tudják.

2007. augusztusában a következő cikk jelent meg a Magyar Nemzetben az MTI-re hivatkozva, vagyis hivatalos hírforrásból :

Már termel a battonyai pelletgyár
2007. augusztus 23. 13:03


MNO
Évente mintegy 50 ezer tonna kapacitású, a fához hasonló fűtőértékű pelletet gyártó üzem kezdte meg a működését csütörtökön Battonyán - közölte a város polgármestere, a térség szocialista párti országgyűlési képviselője az MTI-vel.


Karsai József tájékoztatása szerint a vállalkozás az önkormányzattól bérli, az egykori dohánybeváltó megközelítőleg 5 hektáros területét, és a gyártás érdekében több száz millió forintot ruházott be. Elmondta: a pelletet 75-80 százalékban szalmából és különböző, például az árokpartokon található növényi eredetű hulladékból, valamint 20-25 százalékban kukoricából, illetve búzából állítják elő. Az utóbbi alapanyag keményítőtartalma tartja össze a korábban felaprított nyersanyagot.


Az új üzemben, ha áttérnek a három műszakos termelésre, várhatóan mintegy negyven fő talál magának munkát. Karsai József kiemelte: olyan korszerű technológiát sikerült Battonyára telepíteni, hogy a 2-2,5 centiméter átmérőjű pellet rúd előállításának tonnánkénti költsége nem haladja meg a 14 ezer forintot. A kész terméket akár tonnánként 18 ezer forintért is el lehet adni - tette hozzá. A polgármester elmondta: várhatón a közeljövőben a román határ túloldalán, a szomszédos Pécskán is létesül hasonló üzem.


(MTI)
Forrás : http://www.mno.hu/portal/426470A dolog érdekessége, hogy a légifotók.hu tanúsága szerint 2007. szeptemberében még álltak az épületek, tehát az üzem semmiképpen nem kezdhette meg augusztusban a működését, és sajnos azóta sem:
forrás : http://ww2.legifotok.hu/photoviewer.php?picID=7629&qid=0

2008. augusztusában pedig ezt írta a BEOL.hu :

Karsain kérik számon a széthordott dohány(beváltó)t
2008. augusztus 13. 15:47 K. E.
„Aggódó battonyaiak” aláírással érkezett a szerkesztőségünkbe e-mail. A dohánybeváltó épületek egy részét lebontották. A levélírók szerint dr. Karsai József polgármester, országgyűlési képviselő zsebébe vándorolt a lebontott anyag árának egy része, illetve lánya velencei házába is került faanyag. Karsai mindezt cáfolta.

Több, számunkra ismeretlen battonyait is megszólítottunk az utcán a dohánybeváltó felől érdeklődve. A megkérdezettek sötét dolgot sejtettek a háttérben.

— Gyönyörű műemlék épületek voltak, látta most hogy néz ki a terület? Mintha bombát dobtak volna le — dühöngött az egyik járókelő. Egy másik helybeli azt hallotta, a több mint százéves épület tetőszerkezetének vörösfenyő gerendái a polgármester lányának velencei házába kerültek.

Egy közelben lakó úgy tudja, éjszakánként kamionok érkeznek a telepre. Azok viszik el a pucolt téglákat Németországba, ahol darabjáért egy eurót adnak.

— A névtelen levélírók menjenek a rendőrségre és jelentsenek fel. Bátran vetem magam a vizsgálat alá. A lányom háza már készen állt, amikor bontani kezdték a dohánybeváltót — mondta a tőle megszokott vehemenciával dr. Karsai József. — A tárolásra használt épületeket tizenvalahány éve egy nyíregyházi cégtől vette meg a város 12 millióért. A falakat — a téglát és faanyagot — nikotin itta át, mérgezőek.

A polgármester elmondta, évi 3-4 millió forintba került a városnak az épületek őrzése. Két esztendeje egy vállalkozás bérbe vette a telepet, évi tízmillió forintért, idén pedig megveszik, mert egy másik cég üvegházat akar ott létesíteni.

— A bérleti díj az idei nyertes pályázataink önrészének jelentős részét fedezte. Testületünk várja, hogy az „ölébe hulljon” a vételi ár, 35 millió forint plusz áfa. Az nem megy, hogy valaki gyereket is szeretne, meg szűz is maradna. Az üvegház építtetője csupasz területet akar. A leendő tulajdonos — nem az önkormányzat —, ezért kért bontási engedélyt, amit a mezőhegyesi szakhatóság adott ki. A bontás több tízmillió forintba kerül, vagyis ha mi végeztetnénk el a munkálatokat, elúszna a vételár.

A dohánybeváltó telepen két beruházást terveznek. A megvalósításra az alternatív energia hasznosításával kapcsolatos mintaprojekttel pályáztak a vállalkozók. A pelletálót működtető cég 400 millió forintból biogázüzemet létesít. Az üvegház, amiben palántanevelde lesz, félmilliárdos beruházás.

— Önkormányzatunknak előzetes megállapodása van a Mol-lal, hogy egy inertgáz-csonk kerül a telepre, az üvegház energiaellátására. A biogáz szintén ezt a célt szolgálja majd. Az üvegházas cég körülbelül 50 százalékkal olcsóbban jut majd energiához. Hát ez a mi bűnünk. Battonyán jelenleg 700 munkanélküli él. A palántanevelde 130, a biogázüzem 40 embernek ad majd munkát.

Szerettünk volna a tervekről a leendő tulajdonossal is beszélni, de nem sikerült telefonon utolérnünk a vezetőt.

Így fest ma az egykori dohánybeváltó (Fotó: Kovács Erzsébet)


A nikotin az évtizedek alatt átitatta a falakat

— Amióta a városhoz kerültek a dohánybeváltók, sok mindennel próbálkoztunk — mondta Karsai József. — Szociális bérlakás kialakítása is szóba került. A szakértők a fejüket fogva jöttek ki az épületből. Meg akarjuk mérgezni azokat, akiket odaköltöztetnénk? — utaltak a beívódott nikotinra. Statikailag is alkalmatlanok lettek volna bérlakásra az épületek. A mérgezésveszély miatt terményt sem lehetett ott tárolni. Az sem igaz, hogy műemlékek vagy műemléki jellegűek.


forrás : http://www.beol.hu/bekes/kozelet/karsain-kerik-szamon-a-szethordott-dohanybevaltot-166703
(érdemes elolvasni a cikk mögötti 2008-ban írt kommenteket is a BEOL-on)

Mára az 5 épületből 4 teljesen eltűnt még az alapja is ki van szedve, a cikkeben felvázolt leendő üzemekből, beruházásokból és munkahelyekből viszont semmi sem lett. A beruházó eltűnt, és az ígért milliókból se sokat profitált a város. A képviselő-testület feljelentése alapján a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz az ügyben.
A képviselő-testület legutóbbi ülésén ingatlanok értékesítésére írt ki pályázatokat, melyek között eredetileg a Dohánybeváltó területe is szerepelt. A cikkben szereplő összeg feléért szerették volna értékesíteni. Ezt végül Molnár Mihály képviselő javaslatára +3 képviselő támogatásával kivették az eladandó ingatlanok köréből, mert - mint a képviselő elmondta - az ingatlan egy olyan "bűncselekmény helyszíne" , melynek ügyében még nyomozás folyik.
Itt tartunk most, és a kérdések az emberekben egyre csak gyűlnek....

6 megjegyzés:

 1. Az épületek le lettek bontva. A mostani vagy az előző testület megszavazta ezt?

  VálaszTörlés
 2. Nem hiszem, hogy kérték ehhez a képviselők szavazatát! Talán zárt ülésen, vagy valami nyakatekert határozati javaslat mellékleteként. Hogy kérhet egy leendő tulajdonos bontási engedélyt? (Kihangsúlyozta kj, hogy nem az önkormányzat!) És miért nem a helyi építési hatóság? Nagyon kilógott volna a lóláb? Vagy mégis a város kérte az engedélyt?
  Emlékezzünk arra is, hogy az első cég, amelyik elkezdte hosszas felvezetés után a pellet gyártást (kj még egyházi áldást is kért rá!) adósságot maga után hagyva jogutód nélkül megszűnt. Majd pár hét után kicsit más néven, székesfehérvári telephellyel új kft-t alakítottak ugyanazok a személyek. Ez akarta megvenni az említett 35 millióért az épületeket és a területet. Engedélyt kaptak ezt 3 részletben kifizetni, de a harmadik harmad biztosan elmaradt. Innentől kezdve csak találgatni lehet, mert beindult a ködösítés a milliós befektetésekről, milliós bevételekről, munkahelyek tucatjairól. De ekkor indult a bontás is. Hosszúplatós teherautók szállították el a gerendákat. Hej, ha egyszer az ott dolgozó, de eddig sakkban tartott emberek beszélni kezdenek! Még talán Európa nyugati részébe is eljutunk...
  Természetesen egy cégalapításnál, befektetésnél nélkülözhetetlen gazdaságossági számítások csak kj és eddig ismeretlen "csendestársai" fejében történtek. Havonta egyszer hallhattunk óriási összegekről, hol befektetésről, hol pályázaton majd megnyerendő pénzről, hol városi bevételekről. No meg 10-20-30-...-100-150-...-400 munkahelyről!!
  folyt.köv.

  VálaszTörlés
 3. http://beol.hu/bekes/gazdasag/beszantottak-a-tervezett-eromu-helyet-karsai-a-mol-t-perli-370356

  VálaszTörlés
 4. Tisztelt Battonyaiak!
  Karsainak benne van a keze a dohánybeváltó elbontásában!!!
  A fia Csaba házába is építettünk be a téglából több 10000 db-ot!!!
  A milliókról nem is beszélve ami a zsebébe került és nem utolsósorban a címzetes jegyzőnek is juttatott bőven belőle!!!
  Nem a semmiért tartja sakkban a jegyzőt Karsai!!!!!!
  Erről röviden csak ennyit!!!
  De rengeteg simlizés van még a rovásán!
  Nem engednek Battonyára bevásárlóközpontot építeni mert Drágán pénzeli őket!
  Az unokaöccse Karsai Ferenc Válallkozásai csináltak minden projektet a városban!!!
  Na vajon miért!!???
  Ezekért a bűnökért sikkasztások csalásokért akár több év börtönt is kaphatnának a jegyzővel egyetemben!!!
  De ami késik nem múlik!!!!!!!!!

  VálaszTörlés
 5. "Öreg Petőfis" Ez itten kérem Magyarország,pontosabban Békés megye leges leg délibb régiója.Itt élünk Battonyán, közel hét ezren. Nyolc-tíz ember hülyének nézi a fent jelzett több ezer lakost.Vajon mi okból látom így? Önkormányzati választás megvalósult, 2006 őszén ,a dohány beváltó területén munkálatok kezdődtek 2007tavaszán./ Ez időben Battonya Polgármestere Dr Karsai József/Megjelentek a volt üzem területén ismeretlen,tudomásom szerint részben börtön viselt emberek.Megjelenésükkel elkezdődött a volt battonyai dohány beváltó üzem megsemmisítése.E fent megjelölt létesítmény ez időben Battonya város Önkormányzatának tulajdonát képezte.Mind ezek szerint,a munkálatok elkezdését a város akkori Önkormányzata rendelhette el. /Remélem az írás folytatása következik!/ 2001.04.25.

  VálaszTörlés

A HÍR A MIÉNK :)
Hála és Köszönet mindazoknak, akik MEGOSZTJÁK ezt a hírt a FACEBOOKon, az IWIWen, és egyéb közösségi portálokon.
Köszönöm továbbá, ha ÍRÁST, FÉNYKÉPET KÜLD bárki a környezetében zajló közérdekű eseményekről.
* * * * * *
Kíváncsiak vagyunk a TE véleményedre is ! :)

SZABÁLYZAT
A moderátoroknak azonnal törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:
1. jogszabályellenes,
2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
3. témaidegen,
4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
7. kegyeletsértő,
8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
12. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz.
2011.03.25.

Címkék

"Fantázia" (3) 1567 (1) 1900 (1) 1922 (1) 1942 (1) 1944 (1) 1951 (1) 1971 (1) 1976 (1) 1980 (1) 1981 (1) 1986 (2) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1993 (1) 2000 (1) 2001 (2) 2002 (1) 2004 (1) 2005 (4) 2006 (1) 2007 (2) 2008 (8) 2009 (5) 2010 (132) 2011 (229) 2012 (131) 2013 (40) 2014 (1) 5 perc zene Évivel (13) A Battonyai Szerb Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány (1) A hét zenéje (2) a hónap (battonyai) politikusa (1) A Zene Mindenkié Alapítvány (3) Adam's Comedy (6) Agropartner2011 (7) állás (5) Antal Péter (1) Arad (4) Aradi Filharmonikusok (1) átszervezés (1) autópálya (3) baba-mama (2) baleset (1) ballagás (1) Barabás Hunorné (1) Barátság SE (10) Battonya a médiákban (2) Battonya díszpolgárai (2) Battonya történelme (5) Battonya-Tompapusztai Löszpusztarét élővilága (1) Battonyai Amatőr Néptánccsoport (1) Battonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (5) Battonyai Hirdetések Ingyen (1) Battonyai Hírek (1) Battonyai Idősek Otthona és Gondozási Központ (1) Battonyai Játszótér és Gyermekekért Alapítvány (2) Battonyai Olvasókönyv (1) Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ÖTE (1) Battonyai Református Egyházközség (1) battonyai rém (3) Battonyai TÁMASZ Közalapítvány (1) Battonyai Telekocsi (1) Battonyai Újság (2) Battonyai Városi Bíróság (1) Battonyai"TÁMASZ"Közalapítvány (1) Battonyaiak a battonyaiaknak (1) battonyaiak a TV-ben (10) Battonyaiak Klubja (1) battonyaiak külföldön (3) Battonyáról írták (2) Békés Megyei Hírlap (1) BékésWiki (1) Bene Tibor (1) BEOL (61) BEOL.Dancsó Aranka (1) Berkiné Girda Nikoletta (1) beruházás (2) Biblia (2) Bíró Eszter (1) Bognárné Németh Zsuzsa (1) Borombós Árpád (1) Boros Csaba (9) Boros Györgyné (1) Borsodi János (6) Borsodi Laci (9) Brenucz László (2) BTK (3) Bujáki Ádám (1) Bujáki Laura (3) Bulgária (1) bűncselekmény (13) Choral kamarakórus (1) cigány (2) ciki (1) címzetes főjegyző (1) civil szervezet (13) Creativus Studió (4) Cukorgyár (1) Családsegítő Szolgálat (6) Csathó András János (3) Csathó Éva (1) cserépkályha (1) csetbox (3) Debera Zoltán (1) Deli Csaba (4) Délmagyar.hu cikke (2) demográfia (1) Deszk (1) devizahitelesek (1) Dohánybeváltó (1) dolgozat (3) Dombegyház (1) Dózsa Zrt (1) dr Bajnay Edit (1) Dr Karsai József (31) Dr Kuli András (1) Dr Németh Ferenc (1) Dr. Czuth László (1) Dr. Kiss-Rigó László (3) Dr. Schmidt Gábor (5) Dr. Varga Gabriella (1) Dr.Jaksity Iván (1) dr.Palkó Lajosné (5) egészség (7) egy kis nosztalgia (9) Egyenlő Bánásmód Hatóság (1) együttműködés (1) élménybeszámoló (1) elveszett-megtalált (1) emlékmű (2) Energiapark (4) Erdei Mária (1) érettségi (1) Esélyek Háza (1) Esther Kinsky (1) ESZESZ (23) EU (1) Fábián Gábor (1) facebook (1) Fantázia Sport és Kultúra Egyesület (1) Farka Lőrinc (1) fejlődés (1) felhívás (1) fényképek (40) FLP (1) foci (1) fogathajtás (1) föld (1) földikutya (1) földprogram (1) fűtés (1) Gál György (1) Gáspár Tamás (3) gasztronómia (1) gazdaság (1) gáztámogatás (1) Gödrösöki Sporthorgász Egyesület (5) Grestyák Tímea (1) Gulácsi Viktor (2) Guth Klára (3) Gyászhír (1) Gyenes Ekbauer Stanislava (4) Gyerekház (16) gyermekétkeztetés (1) gyermekorvos (3) Gyula21 (2) Halász Istvánné (1) Harangvirág Nyugdíjasklub (5) helytörténet (3) HÍR24 (1) HÍR6 (1) Hit Gyülekezete Battonya (2) Holló László (1) Hollók és Mesterek (1) Horváth Imre (1) Horváth Sándorné (3) hozzászólás (1) HVG (1) időjárás (11) intézményvezető (1) iskolák (4) iskolaotthon (1) ivóvíz (1) iwiw (1) JAMKAMI (14) játék (2) játszótér (4) jó cselekedet (1) jó helyen élünk - miért is ? (3) jótékonyság (3) jótékonysági bál (9) József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola (16) Juhász Árpád (1) július (2) Kamasztanya (1) karácsony (12) katasztrófa (5) KEC (4) képeslap Battonyáról (1) képeslapküldő battonyai fényképekkel (1) képviselő-testület (2) kiállítás (1) kiránduás (1) kirándulás (12) Kisdombegyház (1) kisebbségi önkormányzat (2) kistérség (1) Klivényi Lajos (1) klub daganatos betegeknek (1) Kocsis Nándor (1) Kollár Iván (1) Koma Máté (1) Komlódiné Vidiczki Magdolna (2) koncert (11) Kopcsák Lilla (1) Korobán Éva (10) Kovács Anna Brigitta (2) Kovács Erika (1) költő (1) költségvetés (1) könyv Battonyáról (4) könyvbemutató (4) Könyvtár (30) kőolaj (1) környezet (1) környezetvédelem (1) közérdekű munka (1) közigazgatás (1) közlekedés (5) közlemény (1) közmunka (2) közmű (1) közoktatási megállapodás (1) közoktatási mérések eredményei (1) közvélemény kutatás (14) Krcsméri Tibor (1) Kreszta Anita (1) Kreszta Beatrix (1) Kreszta Traján (10) Kukla kinga (1) kultúra (7) KultúrPart (1) kunhalmok (1) kutya (2) Kutyamenhely (1) látnivalók (1) látnivalók Battonyán (1) Lázár György (1) Lázár János (1) légifotók battonyáról (1) London (1) Lovász Mihály (1) Lökösháza (1) Lőrincz Attila (1) Lukács László (1) Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda (20) Magyardombegyház (1) május (5) Mákos Árpád (8) Mákos Attila (1) Marjai János (1) Marosán György (1) Marosán István (1) Máté Mihály (2) mazsorett (5) média (2) Megasztár (7) Meghívó (21) megjegyzés (1) Megyesi Éva (2) Ménesi György (1) Mezei Nikolett (2) mezőgazdaság (8) Mezőhegyes (5) Mikes Kelemen Gimnázium (19) Minden gyermek lakjon jól Alapítvány (1) Mit mond a Biblia? (2) Módi József (1) Mohácsy Nikoletta (1) Molnár C. Pál (2) Molnár Kornélia Zongoraverseny (1) Molnár Mihály (1) Mond Boglárka (1) Mong János (1) Mós Edina (1) Mós Máté (1) Motyovszkiné Kovács Erika (1) Mudrity György (1) Mudrity Iván (1) Mudrity Ivánné (2) Mutasd Magad Dél-Békés (1) művelődés (4) művészet (16) Művészeti Iskola (12) Nagy Csaba (1) Nagy Györgyné (1) Nagy István (2) nagycsaládosok (2) Napközikonyha (1) Németh Jánosné (1) Németh Martin (1) Németh Szabolcs (1) Németország (1) nemzetiségek (11) Netnyúz (4) Nevelőotthon (1) Nikola Tesla Gimnázium (1) Norvégia (1) nyaralás (2) Nyáriné Kovács Tímea (3) nyelvtanulás (1) Nyugat Jelen (1) nyugdíjpénztár (1) oktatás (7) Oláh Péter (1) olimpia (2) Olteanu Júlia (2) óraállítás (1) orvosi ügyelet (2) Ossian (1) óvodák (1) önhiki (5) önkormányzat (4) önkormányzati képviselő (3) őszi szünet (1) összefogás (3) Összevont Napköziotthonos Óvodák és Bölcsőde (10) Ötvös Gyula (4) Ötvösné Oláh Szilvi (6) Pálinkó Gábor (1) pályázat (23) Pasek Ella (1) Pécska (17) Pécska-Battonya közös honlap (4) Pedagógus Szakszervezet (1) Peti73 (1) petíció (12) Podina Iván (1) polgármester (6) Polgármesteri Hivatal (3) politika (5) Poós Zoltán (6) Posta (1) PTC (1) Puja Frigyes (1) Putnoki Klára (Guth Klára) (1) Rádai Roland (4) rádióadás (2) recept (2) régen történt (7) régi fényképek (1) regisztáció (1) Retyezát (1) Roczkovné Kotroczó Ágnes (1) Római Katolikus Egyházközség (5) román (5) Román Templom (2) Románia (2) románok (7) sakk (2) Sakkegyesület (2) Schmidt Ágnes (1) Simon Sándor (1) Simonicsné Kóródi Judit (4) Simonka György (3) Soós Zsolt (1) SOS Gyerekfalu (7) sport (21) Sportbüfé (1) Srpski ekran (2) statisztika (1) Stefan Muresan (1) strand (2) SUFERINI (3) Sutya Ágnes (1) Sutya Miklós (2) Sutya Miklósné (4) Szabadai Györgyné (1) Szabó Palika (2) Szabó Zsuzsanna (1) szalagavató (2) Számíthatsz Ránk Egyesület (7) Széchenyi Terv (1) Szegedi Vadaspark (1) szegénység (22) személyi jövedelemadó 1% (3) szemét (1) Szenesné Gyarmati Andrea (1) Szent István Általános Iskola (29) SZÉP Nap (2) Szerb Iskola (32) Szerb Óvoda (17) szerbek (24) Szilágyi Emese (1) színház (2) színjátszó csoport (1) Szoboszlai Ferenc (1) szólásszabadság (1) Sztanojev Ivánné (2) Sztanojev Szvetiszláv (1) Szutor lászlóné (6) születésnap (3) szülinap (1) szülők (4) tábor (6) taekwon-do (10) Takács Dezső (4) Takács Dezsőné (1) Talita Baqlah (1) Tamburica (1) TÁMOP (2) tanév rendje (2) tanfolyam (3) Tanoda (2) tavaszi szünet (1) tehetségkutató (1) tekepálya (1) tél (1) téli időszámítás (1) téli szünet (1) temoplmok Battonyán (1) Terék Gyula (1) Terékné Megyesi Éva (7) térkép (1) testületi ülés (7) testvérváros (14) teszt (1) Tikos Péter (2) Tompapuszta (1) tompapusztai tölgyfa (2) Torma Tamásné (1) Tóth Balázs (1) Tóth Lajos (4) továbbtanulás (1) tuba (1) turizmus (1) tüntetés (1) tűzeset (2) tűzoltó (1) új (1) Új Alapokon Békés Megyéért Battonyáért Közhasznú Egyesület (13) úszótanfolyam (1) utak (1) Vajgel Zita (1) választás (18) vallások (1) Varga Imre (1) Varga Zsuzsanna (1) Városi Művelődési Központ és Könyvtár (11) Városnap (4) Venter Miklós (3) véradás (1) vers Battonyáról (3) versenyeredmények (4) vicces de igaz (1) videó (16) Vígh Antal (1) vihar (5) Vitalap.hu (1) vonat (1) zene (24) Zomborácz Zita (1)