Ez egy páratlan :) PÁRTATLAN hírportál Battonyáról nem csak battonyaiaknak, melynek valódi célja a PÁRTATLAN történetírás.....és minél többen írjuk, annál objektívebb a tájékoztatás, küldjetek tehát általatok írt cikkeket a múltról és a jelenről... * * * * *Tovább a főoldalra : http://netnews-battonya.blogspot.com/* * * * * kapcsolat : netnews.battonya@gmail.com

2011. április 17., vasárnap

2 perc Évivel, és mindenkinek Nagyon Boldog és Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok

"...Közoktatási feladatokat vállal át a megye

Két település önkormányzata jelezte a megyei önkormányzatnak, hogy valamely önként vállalt feladata ellátását a továbbiakban nem tudja folytatni, azt át kívánja adni neki. A megye úgy határozott, a Battonyai József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola művészetoktatási feladatait idén július 1-jétől két intézménye, a Harruckern János, illetve a Hunyadi János Közoktatási Intézmény útján látja el, mivel azok kapacitása elegendő az érintett iskolában valamely művészeti ágban alkotó gyerekek fogadására - az idei tanév statisztikai jelentése szerint 167 tanulója van a határ menti város sulijának...."
forrás : 
http://www.bekesmegye.com/bekes-megye/testuleti-ules-zarszamadas-stabil-megyei-koltsegvetesrol


Íme bekövetkezett ez is. Elvették Battonyától a Művészeteket, és azt a lehetőséget, hogy gyermekeink, és majd azok gyermekeik itthon Battonyán tanulhassanak. Jó, hogy Mezőkovácsháza és Mezőhegyes megtarthatta a művészeti oktatást, de Battonyának ezt sem engedték meg. Miért? Miért ez a szégyen és gyalázat Battonyával szemben? Megérdemli ezt Battonya?
Én nem vagyok Battonyai, de teljesen magamévá tettem ezt a kis kedves,csodálatosan szép várost, ahol már nem egyszer számoltam be arról,hogy rendkívül ügyes, okos és tehetséges gyermekek vannak. Miért mennének ezek a gyermekek művészeteket tanulni Mezőhegyesre, vagy Kovácsházára? Mert,olvasom az Interneten, így döntött a Megye.De még tárgyalási lehetőséget sem adott eddig a szülőknek, kérem szépen, pedig a szülői szervezet ezt már hónapokkal ezelőtt jelezte.Hogy kifejezetten azt kérik, maradjon meg Battonyai székhellyel ez a Művelődési lehetőség. Mármint, hogy maradjon meg itt helyben a Művészeti Iskola. De ez nem következett be. A gyermekek majd mehetnek tanulni a másik két településre, mert majd jó lesz az nekik. Hát nem tudom. Lehet, én csak a saját szememmel látom így Battonyát?? Lehet, hogy tévedek és nem is kell ide Művészeti Iskola??? Ha ez így lenne, akkor már nagyon kérek mindenkit, írja már meg nekem valaki, vagy szóljanak már rám telefonon, hogy hagyjam az egészet. Nincs értelme. Nem akarják a Művészeteket, és kész. Nem fogok ezért sem megharagudni, sem elköltözni, majd kisírom magam, és kész. Elválunk. Ennyi. Van ez így az ember életében.
Battonyát igenis megalázták, és nem engem, hanem a gyermekeket, és azok gyermekeiket, és unokáikat, mert soha többé nem lesz már itt Művészet. Kész. Vége. És ez nekem nagyon fáj, és remélem nem vagyok egyedül. De lehet mégis??? Nem tudom. Tudni szeretném. Eljött az igazság órája. Lehet nem is kellek ide. Azt tudom, hogy jó vagyok a munkámban, mert mások kapkodnak értem, és már van annyi önismeretem, hogy tudjam, mennyit érek a munkámban. És mint ember is. De nem szeretnék fölöslegesen harcolni egy ügyért . Mert lehet már el is temették a Művészeteket itt Battonyán. És tényleg ismeretlen lenne a sírja??? És tényleg nem érdemlik meg a gyermekeink, a növendékeim, a növendékeink ezt a pluszt? Csak a szomszédos településeknek engedtetik meg ez az úgynevezett" luxus"? És ha jól tudom, ott is vannak anyagi gondok. Vagy talán rosszul tudom? Lehet, hogy mindent rosszul tudok?? Lehet, hogy minden csak egy álom?? A sok szép zongora órák, meg az együttlét, meg a koncertek, meg a gyermekek mosolya és csillogó szeme?? Lehet, mindezt csak álmodtam? Nem tudom.Válaszokat várok, ébresszetek fel, ha netán sokat aludtam volna. Kérlek titeket. Nagyon kérlek titeket.
Még csak annyit, hogy szombaton Aradon voltunk egy fantasztikus Nemzetközi Kamarazene Fesztiválon. A gyermekeink csodálatosan szerepeltek. Köszönöm nekik!
Íme a részt vevő gyermekeink:
1. Misik Dóra
2. Ötvös Réka
3. Körömi Hanna
4. Putin Hajnal
5. Balogh Réka
6. Stan Laura
7. Horváth Márk
8. Mihály Petra.

Köszönök nekik mindent, és a kedves szülőknek is akik segítettek nekünk. Hiszen ők is velünk voltak egész nap és szurkoltak a gyermekekért. Nos, mára ennyit, és még egyszer Áldott
Ünnepeket Battonyának, és ne feledjétek, választ várok. Üdv mindenkinek :
Terékné Medgyesi Éva

11 megjegyzés:

 1. És hogy gondolta a "kedves megye", hogyan fognak átjutni hetente többször is a gyerekek a szomszéd városokba? A szülők viszik őket ahogy akarják, vagy gépjárművet és tanári felügyeletet biztosítanak, esetleg felül az alsós gyerek a volánbuszra és közlekedik egyedül a nagyvilágban? Vagy a tanárok jönnek ki onnan ide tanítani? Remélem mégegyszer átgondolja majd a sok nálam biztos okosabb ember, és úgy dönt majd, hogy a battonyai gyerekek művészetoktatása helyben fog megvalósulni továbbra is.Minden más megoldás életképtelen, és azzal csak azt érik el, hogy a battonyai gyerekeknek ne legyen lehetőségük művészetet tanulni. Vagy ez a valódi cél?

  VálaszTörlés
 2. Évi én melletted állok, ha kell akár demonstrálni is elmegyek a zeneiskolánkért veled. Jön még velünk valaki?

  VálaszTörlés
 3. Szülők nyissátok ki a szátokat amíg nem késő!!!! A TI érdeketek, hogy a gyerekeitek helyben tanulhassanak zenét, kerámiát, moderntáncot. A 167 gyerekből nem fog senki átjárni se Kovira se Hegyesre, mert nincs rá pénzük a szülőknek, és nincs rá ideje a gyerekeknek sem. Ilyen buszmenetrend mellett nem is kivitelezhető.
  Nyilvánítsátok ki az akaratotokat, mert csak TI MERTEK KIÁLLNI AZ ISKOLÁÉRT! (ha ki mertek állni érte) Vagy ha már ti se, akkor nem is érdemli meg ez a város a művészeteket.

  VálaszTörlés
 4. http://www.es.hu/2011-04-13_operaugyek

  VálaszTörlés
 5. BTR írta a facebookra a hírhez :
  Én még a régi rendszerben jártam a fenn említett zeneiskolába, és nyugodt lélekkel kimondhatom, hogy azt a hivatást választottam amiben dolgozom, nagyrészt az ott szívvel-lélekkel tanító, önzetlen pedagógusoknak köszönhetem! Azt, hogy időt..., energiát nem kímélve a 4 fős (ma ez már luxus kategória lenne!) szolfézscsoportunkat olyan tudásszinttel látta el Juhász Julianna tanárnő, amiből gond nélkül meg tudtam élni a főiskolán is!! De kiemelhetném sorra az összes ott dolgozó tanárt, zeneoktatót, kezdve Holló Laci bácsival, vagy Pintér Matyi bácsi csupaszív, elhivatott jelenségével...:)
  A zeneiskola szakmai színvonalát, keresettségét nem mutatta jobban talán semmi, minthogy a '90es években annyi dombegyházi gyerek járt át, hogy félévenként Battonya mellett ott is tartottak növendék hangversenyeket, mert akkora volt az igény rá!!
  Szégyelheti magát a városvezetés, hogy szétcincálta, majd hagyta a semmibe veszni azt az intézményt, ami sok gyereknek kiemelkedési lehetőséget adott, és adhatott volna még...:(

  VálaszTörlés
 6. Nem fogja itt senki kinyitni a száját ne is reménykedjünk benne. Csendben eltűr a battonyai ember mindent mondván: majd lesz valahogy. Birka egy népség nem mondom! Nem a megye hibás a bezárásért hanem mi battonyaiak és K. J. Mitt tett 8 éven keresztül, mert ha igaz lenne amiket mond akkor most nem tartanánk itt. Köszönjük K. J.

  VálaszTörlés
 7. Battonya is olyan mint az ország.Szánt a nemzeti színű eke a hátunkon,kiöli a kultúrát a tudást.A lényeg,hogy járjunk templomba.
  Nem lesz ez így jó.
  Én éltem már nem demokráciában,csak akkor még nem tudtam mi a demokrácia.
  Már meg sirathatom!
  Évi én drukkolok.Akinek megnyílik Aradon a templom ajtó, az próbálkozzon Battonyán is bástyaként védeni a kultúra ajtaját.Istenem,mintha húsz évvel ezelőtt fordítva lett volna.

  VálaszTörlés
 8. Állítólag van kapacitás Kovin és Hegyesen a középiskolákban. Szerintem a Hunyadiban dráma/színházasdi van , esetleg kerámia, de ZENE se Kovin, se Hegyesen.A 167 gyereket akkor is csoda lenne átjáratni, ha saját kisbuszuk állandó mozgásban lennének. Ja, mellesleg se Mezőhegyes, se Mezőkovácsháza NEM adta le a művészeti oktatást. Mindkét helyen az általános iskolában működik a művészeti oktatás már réges-régen.Itt se most, se korábban nem láttak az orruknál előbbre. ...Kellett ez nekünk?!

  VálaszTörlés
 9. Szülők, ti ezt hagyjátok ???????

  VálaszTörlés
 10. Terékné igazat és őszintén írtál .Én már az első hallásnál felháborodtam / egy fecske nem csinál nyarat /Itt csak Battonyán volt Zeneiskola ahogy Korobán Évi leírta ,hol volt Kovácsháza és Mezőhegyes ? Ezt nem szabad meglépni a megye bezárja mindenki a saját érdekeit nézi. Most mindenre a pénztelenséget fogják /van / Ki a hibás ezért ?? Én itt nem fejtem ki nézeteim ...,de arra kérek minden itt élőt ,ne engedjük meg !!!!Aki elolvassa ezeket a sorokat igen is szóljon hozzá ,ha azt akarja ,hogy Battonyán legyen Művészeti élet...

  VálaszTörlés
 11. Mondja már meg valaki azt, hogy mit tegyünk mi szülők, hogy gyermekeink ne veszítsék el ezt a lehetőséget, hogy zenét tanuljanak!!! Nekünk, de főleg nekik ez nagyon fontos lenne! Gondoljunk végre a tehetséggondozásra is!!!

  VálaszTörlés

A HÍR A MIÉNK :)
Hála és Köszönet mindazoknak, akik MEGOSZTJÁK ezt a hírt a FACEBOOKon, az IWIWen, és egyéb közösségi portálokon.
Köszönöm továbbá, ha ÍRÁST, FÉNYKÉPET KÜLD bárki a környezetében zajló közérdekű eseményekről.
* * * * * *
Kíváncsiak vagyunk a TE véleményedre is ! :)

SZABÁLYZAT
A moderátoroknak azonnal törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:
1. jogszabályellenes,
2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
3. témaidegen,
4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
7. kegyeletsértő,
8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
12. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz.
2011.03.25.

Címkék

"Fantázia" (3) 1567 (1) 1900 (1) 1922 (1) 1942 (1) 1944 (1) 1951 (1) 1971 (1) 1976 (1) 1980 (1) 1981 (1) 1986 (2) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1993 (1) 2000 (1) 2001 (2) 2002 (1) 2004 (1) 2005 (4) 2006 (1) 2007 (2) 2008 (8) 2009 (5) 2010 (132) 2011 (229) 2012 (131) 2013 (40) 2014 (1) 5 perc zene Évivel (13) A Battonyai Szerb Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány (1) A hét zenéje (2) a hónap (battonyai) politikusa (1) A Zene Mindenkié Alapítvány (3) Adam's Comedy (6) Agropartner2011 (7) állás (5) Antal Péter (1) Arad (4) Aradi Filharmonikusok (1) átszervezés (1) autópálya (3) baba-mama (2) baleset (1) ballagás (1) Barabás Hunorné (1) Barátság SE (10) Battonya a médiákban (2) Battonya díszpolgárai (2) Battonya történelme (5) Battonya-Tompapusztai Löszpusztarét élővilága (1) Battonyai Amatőr Néptánccsoport (1) Battonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (5) Battonyai Hirdetések Ingyen (1) Battonyai Hírek (1) Battonyai Idősek Otthona és Gondozási Központ (1) Battonyai Játszótér és Gyermekekért Alapítvány (2) Battonyai Olvasókönyv (1) Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ÖTE (1) Battonyai Református Egyházközség (1) battonyai rém (3) Battonyai TÁMASZ Közalapítvány (1) Battonyai Telekocsi (1) Battonyai Újság (2) Battonyai Városi Bíróság (1) Battonyai"TÁMASZ"Közalapítvány (1) Battonyaiak a battonyaiaknak (1) battonyaiak a TV-ben (10) Battonyaiak Klubja (1) battonyaiak külföldön (3) Battonyáról írták (2) Békés Megyei Hírlap (1) BékésWiki (1) Bene Tibor (1) BEOL (61) BEOL.Dancsó Aranka (1) Berkiné Girda Nikoletta (1) beruházás (2) Biblia (2) Bíró Eszter (1) Bognárné Németh Zsuzsa (1) Borombós Árpád (1) Boros Csaba (9) Boros Györgyné (1) Borsodi János (6) Borsodi Laci (9) Brenucz László (2) BTK (3) Bujáki Ádám (1) Bujáki Laura (3) Bulgária (1) bűncselekmény (13) Choral kamarakórus (1) cigány (2) ciki (1) címzetes főjegyző (1) civil szervezet (13) Creativus Studió (4) Cukorgyár (1) Családsegítő Szolgálat (6) Csathó András János (3) Csathó Éva (1) cserépkályha (1) csetbox (3) Debera Zoltán (1) Deli Csaba (4) Délmagyar.hu cikke (2) demográfia (1) Deszk (1) devizahitelesek (1) Dohánybeváltó (1) dolgozat (3) Dombegyház (1) Dózsa Zrt (1) dr Bajnay Edit (1) Dr Karsai József (31) Dr Kuli András (1) Dr Németh Ferenc (1) Dr. Czuth László (1) Dr. Kiss-Rigó László (3) Dr. Schmidt Gábor (5) Dr. Varga Gabriella (1) Dr.Jaksity Iván (1) dr.Palkó Lajosné (5) egészség (7) egy kis nosztalgia (9) Egyenlő Bánásmód Hatóság (1) együttműködés (1) élménybeszámoló (1) elveszett-megtalált (1) emlékmű (2) Energiapark (4) Erdei Mária (1) érettségi (1) Esélyek Háza (1) Esther Kinsky (1) ESZESZ (23) EU (1) Fábián Gábor (1) facebook (1) Fantázia Sport és Kultúra Egyesület (1) Farka Lőrinc (1) fejlődés (1) felhívás (1) fényképek (40) FLP (1) foci (1) fogathajtás (1) föld (1) földikutya (1) földprogram (1) fűtés (1) Gál György (1) Gáspár Tamás (3) gasztronómia (1) gazdaság (1) gáztámogatás (1) Gödrösöki Sporthorgász Egyesület (5) Grestyák Tímea (1) Gulácsi Viktor (2) Guth Klára (3) Gyászhír (1) Gyenes Ekbauer Stanislava (4) Gyerekház (16) gyermekétkeztetés (1) gyermekorvos (3) Gyula21 (2) Halász Istvánné (1) Harangvirág Nyugdíjasklub (5) helytörténet (3) HÍR24 (1) HÍR6 (1) Hit Gyülekezete Battonya (2) Holló László (1) Hollók és Mesterek (1) Horváth Imre (1) Horváth Sándorné (3) hozzászólás (1) HVG (1) időjárás (11) intézményvezető (1) iskolák (4) iskolaotthon (1) ivóvíz (1) iwiw (1) JAMKAMI (14) játék (2) játszótér (4) jó cselekedet (1) jó helyen élünk - miért is ? (3) jótékonyság (3) jótékonysági bál (9) József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola (16) Juhász Árpád (1) július (2) Kamasztanya (1) karácsony (12) katasztrófa (5) KEC (4) képeslap Battonyáról (1) képeslapküldő battonyai fényképekkel (1) képviselő-testület (2) kiállítás (1) kiránduás (1) kirándulás (12) Kisdombegyház (1) kisebbségi önkormányzat (2) kistérség (1) Klivényi Lajos (1) klub daganatos betegeknek (1) Kocsis Nándor (1) Kollár Iván (1) Koma Máté (1) Komlódiné Vidiczki Magdolna (2) koncert (11) Kopcsák Lilla (1) Korobán Éva (10) Kovács Anna Brigitta (2) Kovács Erika (1) költő (1) költségvetés (1) könyv Battonyáról (4) könyvbemutató (4) Könyvtár (30) kőolaj (1) környezet (1) környezetvédelem (1) közérdekű munka (1) közigazgatás (1) közlekedés (5) közlemény (1) közmunka (2) közmű (1) közoktatási megállapodás (1) közoktatási mérések eredményei (1) közvélemény kutatás (14) Krcsméri Tibor (1) Kreszta Anita (1) Kreszta Beatrix (1) Kreszta Traján (10) Kukla kinga (1) kultúra (7) KultúrPart (1) kunhalmok (1) kutya (2) Kutyamenhely (1) látnivalók (1) látnivalók Battonyán (1) Lázár György (1) Lázár János (1) légifotók battonyáról (1) London (1) Lovász Mihály (1) Lökösháza (1) Lőrincz Attila (1) Lukács László (1) Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda (20) Magyardombegyház (1) május (5) Mákos Árpád (8) Mákos Attila (1) Marjai János (1) Marosán György (1) Marosán István (1) Máté Mihály (2) mazsorett (5) média (2) Megasztár (7) Meghívó (21) megjegyzés (1) Megyesi Éva (2) Ménesi György (1) Mezei Nikolett (2) mezőgazdaság (8) Mezőhegyes (5) Mikes Kelemen Gimnázium (19) Minden gyermek lakjon jól Alapítvány (1) Mit mond a Biblia? (2) Módi József (1) Mohácsy Nikoletta (1) Molnár C. Pál (2) Molnár Kornélia Zongoraverseny (1) Molnár Mihály (1) Mond Boglárka (1) Mong János (1) Mós Edina (1) Mós Máté (1) Motyovszkiné Kovács Erika (1) Mudrity György (1) Mudrity Iván (1) Mudrity Ivánné (2) Mutasd Magad Dél-Békés (1) művelődés (4) művészet (16) Művészeti Iskola (12) Nagy Csaba (1) Nagy Györgyné (1) Nagy István (2) nagycsaládosok (2) Napközikonyha (1) Németh Jánosné (1) Németh Martin (1) Németh Szabolcs (1) Németország (1) nemzetiségek (11) Netnyúz (4) Nevelőotthon (1) Nikola Tesla Gimnázium (1) Norvégia (1) nyaralás (2) Nyáriné Kovács Tímea (3) nyelvtanulás (1) Nyugat Jelen (1) nyugdíjpénztár (1) oktatás (7) Oláh Péter (1) olimpia (2) Olteanu Júlia (2) óraállítás (1) orvosi ügyelet (2) Ossian (1) óvodák (1) önhiki (5) önkormányzat (4) önkormányzati képviselő (3) őszi szünet (1) összefogás (3) Összevont Napköziotthonos Óvodák és Bölcsőde (10) Ötvös Gyula (4) Ötvösné Oláh Szilvi (6) Pálinkó Gábor (1) pályázat (23) Pasek Ella (1) Pécska (17) Pécska-Battonya közös honlap (4) Pedagógus Szakszervezet (1) Peti73 (1) petíció (12) Podina Iván (1) polgármester (6) Polgármesteri Hivatal (3) politika (5) Poós Zoltán (6) Posta (1) PTC (1) Puja Frigyes (1) Putnoki Klára (Guth Klára) (1) Rádai Roland (4) rádióadás (2) recept (2) régen történt (7) régi fényképek (1) regisztáció (1) Retyezát (1) Roczkovné Kotroczó Ágnes (1) Római Katolikus Egyházközség (5) román (5) Román Templom (2) Románia (2) románok (7) sakk (2) Sakkegyesület (2) Schmidt Ágnes (1) Simon Sándor (1) Simonicsné Kóródi Judit (4) Simonka György (3) Soós Zsolt (1) SOS Gyerekfalu (7) sport (21) Sportbüfé (1) Srpski ekran (2) statisztika (1) Stefan Muresan (1) strand (2) SUFERINI (3) Sutya Ágnes (1) Sutya Miklós (2) Sutya Miklósné (4) Szabadai Györgyné (1) Szabó Palika (2) Szabó Zsuzsanna (1) szalagavató (2) Számíthatsz Ránk Egyesület (7) Széchenyi Terv (1) Szegedi Vadaspark (1) szegénység (22) személyi jövedelemadó 1% (3) szemét (1) Szenesné Gyarmati Andrea (1) Szent István Általános Iskola (29) SZÉP Nap (2) Szerb Iskola (32) Szerb Óvoda (17) szerbek (24) Szilágyi Emese (1) színház (2) színjátszó csoport (1) Szoboszlai Ferenc (1) szólásszabadság (1) Sztanojev Ivánné (2) Sztanojev Szvetiszláv (1) Szutor lászlóné (6) születésnap (3) szülinap (1) szülők (4) tábor (6) taekwon-do (10) Takács Dezső (4) Takács Dezsőné (1) Talita Baqlah (1) Tamburica (1) TÁMOP (2) tanév rendje (2) tanfolyam (3) Tanoda (2) tavaszi szünet (1) tehetségkutató (1) tekepálya (1) tél (1) téli időszámítás (1) téli szünet (1) temoplmok Battonyán (1) Terék Gyula (1) Terékné Megyesi Éva (7) térkép (1) testületi ülés (7) testvérváros (14) teszt (1) Tikos Péter (2) Tompapuszta (1) tompapusztai tölgyfa (2) Torma Tamásné (1) Tóth Balázs (1) Tóth Lajos (4) továbbtanulás (1) tuba (1) turizmus (1) tüntetés (1) tűzeset (2) tűzoltó (1) új (1) Új Alapokon Békés Megyéért Battonyáért Közhasznú Egyesület (13) úszótanfolyam (1) utak (1) Vajgel Zita (1) választás (18) vallások (1) Varga Imre (1) Varga Zsuzsanna (1) Városi Művelődési Központ és Könyvtár (11) Városnap (4) Venter Miklós (3) véradás (1) vers Battonyáról (3) versenyeredmények (4) vicces de igaz (1) videó (16) Vígh Antal (1) vihar (5) Vitalap.hu (1) vonat (1) zene (24) Zomborácz Zita (1)