Ez egy páratlan :) PÁRTATLAN hírportál Battonyáról nem csak battonyaiaknak, melynek valódi célja a PÁRTATLAN történetírás.....és minél többen írjuk, annál objektívebb a tájékoztatás, küldjetek tehát általatok írt cikkeket a múltról és a jelenről... * * * * *Tovább a főoldalra : http://netnews-battonya.blogspot.com/* * * * * kapcsolat : netnews.battonya@gmail.com

2012. július 12., csütörtök

Tisztelt Néhányan Battonyáról! (2.) - Mákos Attila sem hagyta szó nélkül az édesanyjának írt névtelen leveletTisztelt Néhányan Battonyáról! (2.)

/Mivel gyávaságotok végett nem meritek felfedni kiléteteket, ezért így a megszólítás/
Szeretnék reagálni józan ember módján az édesanyánknak hazug, gyáva módon eljuttatott leveletekre (Én a végén alá fogom írni…).
/A Ti leveleteket egyébként közzé is tesszük, hogy láthassa az is, aki ezt a blogot nem olvassa/
Először is: A Mi lelkiismeretünk tiszta, ellenben a Tiétekkel… Azt hiszem, egy ilyen levél után lenne mit- számot adnotok a Jóistennek! El kellene egy – két Miatyánk a sok átok és szitok után… Nem?

Ha már Valakiknek nem tetszik a rendszer, esetleg veszélybe kerül jövőbeni egzisztenciájuk (pl.: pedagógusok), nem hunyászkodnak meg, és nem lehet Őket az orruknál fogva vezetni, mint a birkákat (bocs…), már szidni és átkozni kell Őket?
Gratulálok! Ez biztosan hithű keresztény cselekedet (ezzel is lejáratjátok a valóban hithű katolikusokat).

Én katolikus vagyok, de nem gyakorlom a vallást. Én a Magam módján hiszek Valamiben.  A szüleim kereszteltettek katolikussá és éppen ezért Én is ugyanabban a templomban kereszteltettem meg a kislányunkat ahol engem is megkereszteltek. Sőt, még az esküvőnk is ott volt. De ezek szerint nem voltatok igazán jól informálva, ha ezt nem vágtátok a fejünkhöz!!!  Ebből is látszik, hogy milyen „emberek” vagytok.  
És ráadásul beleturkáltok mások magánéletébe? Vagdalkoztok a szavakkal, még a gyermekemet is belekeveritek, ugyanakkor halvány fogalmatok sincs az egészről, a tapintatról nem is beszélve!!!
És még fenyegetőztök is!!!!  Vagy ez Nálatok így szokás?
 
Szerintem hinni Valamiben vagy Valakiben nem feltétlenül csak az egyházakon keresztül lehet. Istenhez pedig nem kizárólag a katolikus hit vezet.  Egyáltalán, mindenki úgy és olyan módon hisz, ahogyan saját maga szeretné.
Itt ragadnám meg az alkalmat: a keresztelő pontosan 2007. augusztus 19-én volt.
 Csak hogy pontosan tudjátok (a leveletekben „pár éve” van írva) és ne keljen nyomoznotok, noha édesanyánk címét könnyen ki tudtátok keresni a telefonkönyvből…
Meg szeretném kérdezni: Mi köze van a gyermekemnek és persze édesanyánknak mindehhez?
És aki képes névtelen leveleket küldözgetni, az MÉG MIRE KÉPES???

A Battonyai Önkormányzat át akarja adni ( már át is adta) a helyi magyar polgári óvodák és általános iskola fenntartói jogát a Katolikus Egyháznak.
Számomra ez azt jelenti, hogy már a 3 éves kisóvodás gyermek is szigorú katolikus nevelésben fog részesülni. Szűkülni fog az elméjük (éppen ebben a korban kezdene tágulni…), oktatásukra és neveltetésükre óriási hatással lesz az egyház akár a pedagógusokon vagy a szülőkön keresztül is. Nektek biztosan vannak 5-6 éves vagy kisiskolás korú gyermekeitek, bár úgy tippelem a Tieitek már felnőttek). Ti biztosan lelkiismeret furdalás nélkül adnátok a neveltetésüket a papok kezébe! Na, Én (Mi) nem!!!

 Hogyan fog kialakulni annak a gyermeknek az identitása, világnézete, ha már 3 éves korától kezdve torzítják az elméjét.  Az ekkora gyermekeknek mesét kell olvasni nem pedig a Bibliát, a Talmudot vagy a Koránt…stb. Félreértés ne essék! Ha majd megnő és „benő a feje lágya”, meg lesznek a megfelelő nézetei ráér majd akkor eldönteni miben hisz, és ha hisz valamiben a vallásnak melyik formáját választja. De könyörgöm, amíg nem fejlődik ki egy gyermek tudata, ne fojtsák már el benne!  A vallási hovatartozást mindenkinek a saját joga eldönteni. Nem lehet senkit belekényszeríteni valamibe, amit nem szeretne, vagy már megint a sötét középkorban élünk ( tudjátok….). Majd ha felnő, eldöntheti, hogy hová is tartozik.

Megemlíteném a „kommunisták erőszakos államosításáig” biztosan nagyon eredményesen működő battonyai egyházi iskolákat (onnan biztosan csak jó tanulók kerültek ki). Itt jegyzem meg: az államosítás utáni időkben a helyi általános iskolákból és középiskolából szép számmal kerültek ki olyan tanulók, akikből a későbbiekben tanárok, mérnökök, jogászok és orvosok… stb. lettek. Az Ő képzésükhöz sem hiányzott az egyház. Az oktatásnak nincs szüksége az egyházra. A Battonyai Önkormányzatnak van szüksége rá. De milyen áron! A gyermekeink polgári, tiszta felvilágosult oktatásának az árán. Úgy látszik ez a könnyebb megoldás, nem pedig megoldást találni, talán egy-két helyen dolgozói létszámcsökkentéssel, kiadások csökkentésével vagy pályázatokkal. Itt és így tervezzen az ember Battonyán jövőt, ahol a gyermekek a legnagyobb mostohák!?!?  Óvodát zárunk be… Még játszóterünk sincs, de elektromos tekepályánk azért van)! De jó lesz a gyerekeknek egyházi óvodába és iskolába járni! Szégyellje magát a város!
Akkor beszéljünk talán a szűk csoportról, akiknek ez nem tetszik. Csak hogy tudjátok: ez a szűk csoport már jóval több, mint 200 fő. Ha Nektek ez szűk, akkor szűk. De azért azzal legyetek tisztában, hogy ennyi ember azért sok mindenre elég… (reméljük még sokkal többen fognak „mellénk állni” a későbbiekben…)

Térjünk rá a legelső „tájékoztatóra” az óvodákban és iskolákban. A polgármester úr akkor azt mondta, hogy semmi változás nem lesz, senkinek nem fog sérülni a vallási hovatartozása (erről volt is felszólalás – görög katolikus vallású Romániából áttelepült-), személyiségi joga, tanuláshoz való joga… stb.(ezzel, így ilyen formában még olyan sok baj nem is lett volna…). Ezért volt a szinte hibátlan „igen”szavazás. Ezzel szemben most mi a tényállás? Szabadkéz az egyháznak. Hívják össze most a szülőket egy fórumra! Szavaztassák meg újra! Biztosan más lenne az eredmény!
Tudjátok, ezzel SÉRÜLNI FOG GYERMEKEINK ALKOTMÁNYOS JOGA! Sérülni fog a SZABAD VALLÁSGYAKORLAT! Bár ha az Önkormányzat alternatívát fog biztosítani márpedig biztosítania kell – Alaptörvényben benne foglaltatik) magyar polgári óvodához és iskolához, akkor nem.

„Battonya, mint a méhkas felbolydult” – Igen, mert ezek után mindenki felháborodott, akit persze egy kicsit is érdekel a gyermekei jövője.
A bátyám és Én vagyunk a „zászlóvivői” ennek a „hadjáratnak”… Tudjátok Én voltam az első „nem”, bár az óta nagyon sokan csatlakoztak mellénk. Ti gyalázatos hadjáratról beszéltek, ezek szerint ha más a véleményünk akkor már mi vagyunk az ELLENSÉG.
Kérdezem Én: Miért gyalázatos ez a tevékenység és miért egyház és vallásellenes? Ezt csak Ti állítjátok!  És a szókincsetek is nagyon „gazdag”: féloldalnyi szövegben csak 3-szor fordul elő a gyalázatos szó. Vagy gépelési hiba ALÁZATOS lett volna!!!
Bizonyára Ti is szemellenzővel jártok, mint a lovak, hogy csak egyfelé lehet nézni. Nincs más megoldás csak a Katolikus Egyház…? Sajnálatos! Az Isten csak olyan módon létezik, ahogyan Ti elképzelitek…? Ez is sajnálatos. De tudjátok mi az igazán szégyenletes? Az, ahogyan Ti
 viselkedtek. Nem tudom Ki vagy Kik állhatnak a levél mögött, de szégyellhetik magukat. Gyáva módon nevét nem felvállalva bírálja mások önálló szabad véleménykinyilvánítását (Jézus is felvállalta Önmagát Pilatus előtt… hit hűek). Zaklatjátok édesanyánkat ilyen baromságokkal (felháborodását fejezte ki Ő is ).
 
Miért nem az Én postaládámba dobtátok be a levelet, vagy miért nem Battonyán adtátok postára? Mert féltek! Nem kell félni, mi mind a 200-an vállaljuk magunkat és odaírtuk a nevünket.
Ez az igazán hithű cselekedet, nem pedig az amit Ti csináltok!

„Jónak ígérkező folyamat”- Kinek? Nektek, na meg az egyháznak. Egyébként Őket teljesen meg lehet érteni. Elteszik a többletfinanszírozást (az adófizetők pénzéből), bővítik a katolikus tábor létszámát. Ez így Nekik egy nagyon jó üzlet. És a közétkeztetéssel mi lesz? Ki fogja finanszírozni? Csak egyszer majd az lesz a vége, hogy a környékbeli városok lásd már most Mezőkovácsházán több osztály indult, a környékbeli katolikus iskolákból, egyre több szülő veszi ki a gyerekét, battonyai nemzetiségi iskolák kivirulnak, a polgári Battonyai Szent István Általános Iskola (most még ilyen néven fut) pedig bezárhatja kapuit, már így is kevés a gyerek), mivel nem lesz szülő, aki odaadja majd a gyerekét. Az egyház ekkor majd szépen visszaadja és így tönkre lesz téve minden…
 A lelkiismeretről: Képzeljétek, van lelkiismeretünk és a „hasonszőrű korlátolt elvbarátainknak” is (Ó Ti agyonműveltek, Ti…).
 
És aki névtelen levelet ír az hogy áll a lelkiismereti kérdéssel? És az nem BŰN???
Az irigységről és a bűnről: Tudjátok az irigység (aki akarja, megérti…) nagyon csúnya dolog és el is ítéli a keresztény vallás. És az összes bűnünk, nyugodtan rászállhat a fejünkre. Nektek pedig azt kívánom, hogy imádkozzatok nagyon sokat, mert egy ilyen levél után van mit számot adni a Jóisten előtt. Nehogy ne nyerjetek BŰNBOCSÁNATOT!!!
És könyörgöm, ha legközelebb levelet írtok, írjátok rá a feladót, tudjátok ahogyan szokás, normálisan…

Ui.: Akár hiszitek akár nem, ez az ellenállás nem a Katolikus Egyház ellen szól. Csak Ti agyonképzettek nem láttok a sorok között. Ha valaki megköti a kezed, bárki is, bármi is legyen, az ellenséggé válik…
Ez a rendszer ellen szól. Az ellen, hogy 2012-ben Battonyán még mindig ilyen aljas módon sárba lehet tiporni a gyermekeink jogait, egy tollvonással megváltoztathatják tudatukat és felhőtlen gyermekkorukat, őszinte mosolyukat. Megfelelő tájékoztatás hiányában döntenek a battonyai adófizető polgárok családjainak feje fölött, és hozzák meg zárt ülésen a „megfelelő” döntéseket a 

Tisztelt Képviselő Tagok! Szomorú, hogy Ők ezt a megoldást tartják helyesnek.
Ui2.: Nekünk A GYERMEKEINK JÖVŐJE mindennél fontosabb! A LEGFONTOSABB!!!

Köszönjük szépen mind, a több mint 200-an.
Szomorúan:
Mákos Attila S. K.
A több mint 200 fő támogatásával

5 megjegyzés:

 1. én 16 évesen még lehet nem látok mindnet tisztán, de a halottakból és az olvasottakból tudva teljes mértékben igaza van a 'tiltakozóknak' nem mondom hogy rossz a katolikus bölcsi/ovoda/általánosiskola/középiskola battonyára, őt még jó is hogy 'többek legyünk' de mivel ez egy város ahol 6ezren lakunk, és mivel az összes ilyen intézmény olyanná vált nem adják meg a választási lehetőséget, és a hitet nem lehet ráerőltetni mindenkire, mindenkinek a saját döntése! (ne értség félre én nem szolók az ilyenek ellen, én is egy ilyen iskolában tanulok..) de ez mindenkinek a saját döntése hogy ő mit szeretne.. a ráerőltetéssel csak az utálat nő (tapasztalat.) és ahogy tudom a dolgozókat is lecserélnék most az kinek jó ha a városunkban mások dolgoznak? most komolyan a városotok ellen szítjátok a tűzet? emberek igy is elég rossz helyzetben vagyunk nem gondolkoztok hogy ezzel nem csak nekik hanem mindnekinek rosszebb lesz?! gratulátok, szüllyedjünk...

  VálaszTörlés
 2. Ha a pénz nem fontos,akkor miért is adja át az Önkormányzat az egyháznak az óvoda és az iskola fenntartási jogát???Van egy kisváros a viharsarokban,melyet egy ember akar irányítani.A jó ötletei csak ötletek maradnak.Vajon miért?Vannak kevésbé jó ötletei,úgymond szükséges rossz.Biztos van más alternatíva is.Miért nem dugják össze a fejüket,és keresnek olyan megoldást amely mindenkinek jó?Nem kell az ellenségeskedés,az nem vezet sehova.Én már nem élek Battonyán,de figyelemmel kísérem a városka életét,és örülök hogy még élnek olyan emberek ott,akik őszintén és nyíltan elmondják a véleményüket a gyermekei,a jövőnemzedéke érdekében.Kitartást nekik!

  VálaszTörlés
 3. Felháboritó az ovoda és az általános iskola átadása a katolikus egyháznak.
  A vallási hovatartozás mindenki magánügye és azt tiszteletben kellene tartani.
  Miért kell valakire ráeröltetni a katolikus vallást.
  A testületnek legfontosabb feladatának kellene tekinteni az alapellátást nyujtó intézmények /óvod,ált.iskola/ működtetését.
  Elég szegénységi bizonyitvány egy településnek ha ezeket nem tudja biztositani.
  Az egyhangú döntésükhöz csak gratulálni tudok.
  Azon viszont nagyon csodálkozom,hogy az ált.iskola igazgatónője is mint képviselő az átadásra adta voksát.Igy képviseli a tanulók érdekeit?Szomorú!!!
  Honnan fedezi az önkormányzat a semleges világnézeti tanulók oktatásának költségét.
  Mert ezeknek a tanulóknak törvényadta joguk van.
  A polgármester kitörése a testületin nevetséges.A jelenlegi anyagi helyzetet ugyan mi-mik-kik idézték elő.Miért kell teljesen tönkretenni ezt a települést??
  Mindenkit hülyének néznek,már alig van intézmény de a köztisztviselői létszám 2 fővel növekszik.Több a feladat???Jöhet a mese!!!!
  Gratulálok és sok sikert kivánok a gyermekek érdekében harcolóknak.

  VálaszTörlés
 4. T. SZERVEZŐK!

  Nem értem ezt a nagy ellenségeskedést, hiszen az EGYHÁZ mentheti meg battonyai óvodák, és iskolák zökkenés mentes működését.Jobb lenne az, hogy télen!!! fűtetlen tantermekben tanulnának gyermekeitek??? Vagy netán vidékre kellene járniuk iskolába, mert van 1 maroknyi csoport aki lázadozik!!! RÓMAI KATOLIKUS, és vallás gyakorló helyi lakos vagyok, /lehet kissé elfogult az EGYHÁZ IRÁNT/ de higgyétek el még senki nem halt bele abba, hogy megismerte a vallás eredetét, történetét! Jól gondoljátok meg mit tesztek! Honnan gondoljátok azt, hogy a TE! gyereked nem szeretne oda járni? Figyeljetek, és gondolkodjatok el!Lehet, hogy esetleg ezzel ártotok legjobban GYERMEKEITEKNEK!!!!!!!!!!!!!!Örülök, hogy kinyilváníthatom véleményemet.1 battonyai lakos. megjegyzem engem is felháborít ez a negatív hozzá állás.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na, megy már az agymosás. Kedves 1 battonyai lakos - "a vallás eredetét, történelmét" megismerni - ehhez elég 1 db Szent Biblia, az oktatás monopolizálása egész más célokat szolgál, és vajmi kevés köze van a Teremtő Istenhez, Akihez korbáccsal nem lehet odaterelni senkit sem.

   Törlés

A HÍR A MIÉNK :)
Hála és Köszönet mindazoknak, akik MEGOSZTJÁK ezt a hírt a FACEBOOKon, az IWIWen, és egyéb közösségi portálokon.
Köszönöm továbbá, ha ÍRÁST, FÉNYKÉPET KÜLD bárki a környezetében zajló közérdekű eseményekről.
* * * * * *
Kíváncsiak vagyunk a TE véleményedre is ! :)

SZABÁLYZAT
A moderátoroknak azonnal törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:
1. jogszabályellenes,
2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
3. témaidegen,
4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
7. kegyeletsértő,
8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
12. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz.
2011.03.25.

Címkék

"Fantázia" (3) 1567 (1) 1900 (1) 1922 (1) 1942 (1) 1944 (1) 1951 (1) 1971 (1) 1976 (1) 1980 (1) 1981 (1) 1986 (2) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1993 (1) 2000 (1) 2001 (2) 2002 (1) 2004 (1) 2005 (4) 2006 (1) 2007 (2) 2008 (8) 2009 (5) 2010 (132) 2011 (229) 2012 (131) 2013 (40) 2014 (1) 5 perc zene Évivel (13) A Battonyai Szerb Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány (1) A hét zenéje (2) a hónap (battonyai) politikusa (1) A Zene Mindenkié Alapítvány (3) Adam's Comedy (6) Agropartner2011 (7) állás (5) Antal Péter (1) Arad (4) Aradi Filharmonikusok (1) átszervezés (1) autópálya (3) baba-mama (2) baleset (1) ballagás (1) Barabás Hunorné (1) Barátság SE (10) Battonya a médiákban (2) Battonya díszpolgárai (2) Battonya történelme (5) Battonya-Tompapusztai Löszpusztarét élővilága (1) Battonyai Amatőr Néptánccsoport (1) Battonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (5) Battonyai Hirdetések Ingyen (1) Battonyai Hírek (1) Battonyai Idősek Otthona és Gondozási Központ (1) Battonyai Játszótér és Gyermekekért Alapítvány (2) Battonyai Olvasókönyv (1) Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ÖTE (1) Battonyai Református Egyházközség (1) battonyai rém (3) Battonyai TÁMASZ Közalapítvány (1) Battonyai Telekocsi (1) Battonyai Újság (2) Battonyai Városi Bíróság (1) Battonyai"TÁMASZ"Közalapítvány (1) Battonyaiak a battonyaiaknak (1) battonyaiak a TV-ben (10) Battonyaiak Klubja (1) battonyaiak külföldön (3) Battonyáról írták (2) Békés Megyei Hírlap (1) BékésWiki (1) Bene Tibor (1) BEOL (61) BEOL.Dancsó Aranka (1) Berkiné Girda Nikoletta (1) beruházás (2) Biblia (2) Bíró Eszter (1) Bognárné Németh Zsuzsa (1) Borombós Árpád (1) Boros Csaba (9) Boros Györgyné (1) Borsodi János (6) Borsodi Laci (9) Brenucz László (2) BTK (3) Bujáki Ádám (1) Bujáki Laura (3) Bulgária (1) bűncselekmény (13) Choral kamarakórus (1) cigány (2) ciki (1) címzetes főjegyző (1) civil szervezet (13) Creativus Studió (4) Cukorgyár (1) Családsegítő Szolgálat (6) Csathó András János (3) Csathó Éva (1) cserépkályha (1) csetbox (3) Debera Zoltán (1) Deli Csaba (4) Délmagyar.hu cikke (2) demográfia (1) Deszk (1) devizahitelesek (1) Dohánybeváltó (1) dolgozat (3) Dombegyház (1) Dózsa Zrt (1) dr Bajnay Edit (1) Dr Karsai József (31) Dr Kuli András (1) Dr Németh Ferenc (1) Dr. Czuth László (1) Dr. Kiss-Rigó László (3) Dr. Schmidt Gábor (5) Dr. Varga Gabriella (1) Dr.Jaksity Iván (1) dr.Palkó Lajosné (5) egészség (7) egy kis nosztalgia (9) Egyenlő Bánásmód Hatóság (1) együttműködés (1) élménybeszámoló (1) elveszett-megtalált (1) emlékmű (2) Energiapark (4) Erdei Mária (1) érettségi (1) Esélyek Háza (1) Esther Kinsky (1) ESZESZ (23) EU (1) Fábián Gábor (1) facebook (1) Fantázia Sport és Kultúra Egyesület (1) Farka Lőrinc (1) fejlődés (1) felhívás (1) fényképek (40) FLP (1) foci (1) fogathajtás (1) föld (1) földikutya (1) földprogram (1) fűtés (1) Gál György (1) Gáspár Tamás (3) gasztronómia (1) gazdaság (1) gáztámogatás (1) Gödrösöki Sporthorgász Egyesület (5) Grestyák Tímea (1) Gulácsi Viktor (2) Guth Klára (3) Gyászhír (1) Gyenes Ekbauer Stanislava (4) Gyerekház (16) gyermekétkeztetés (1) gyermekorvos (3) Gyula21 (2) Halász Istvánné (1) Harangvirág Nyugdíjasklub (5) helytörténet (3) HÍR24 (1) HÍR6 (1) Hit Gyülekezete Battonya (2) Holló László (1) Hollók és Mesterek (1) Horváth Imre (1) Horváth Sándorné (3) hozzászólás (1) HVG (1) időjárás (11) intézményvezető (1) iskolák (4) iskolaotthon (1) ivóvíz (1) iwiw (1) JAMKAMI (14) játék (2) játszótér (4) jó cselekedet (1) jó helyen élünk - miért is ? (3) jótékonyság (3) jótékonysági bál (9) József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola (16) Juhász Árpád (1) július (2) Kamasztanya (1) karácsony (12) katasztrófa (5) KEC (4) képeslap Battonyáról (1) képeslapküldő battonyai fényképekkel (1) képviselő-testület (2) kiállítás (1) kiránduás (1) kirándulás (12) Kisdombegyház (1) kisebbségi önkormányzat (2) kistérség (1) Klivényi Lajos (1) klub daganatos betegeknek (1) Kocsis Nándor (1) Kollár Iván (1) Koma Máté (1) Komlódiné Vidiczki Magdolna (2) koncert (11) Kopcsák Lilla (1) Korobán Éva (10) Kovács Anna Brigitta (2) Kovács Erika (1) költő (1) költségvetés (1) könyv Battonyáról (4) könyvbemutató (4) Könyvtár (30) kőolaj (1) környezet (1) környezetvédelem (1) közérdekű munka (1) közigazgatás (1) közlekedés (5) közlemény (1) közmunka (2) közmű (1) közoktatási megállapodás (1) közoktatási mérések eredményei (1) közvélemény kutatás (14) Krcsméri Tibor (1) Kreszta Anita (1) Kreszta Beatrix (1) Kreszta Traján (10) Kukla kinga (1) kultúra (7) KultúrPart (1) kunhalmok (1) kutya (2) Kutyamenhely (1) látnivalók (1) látnivalók Battonyán (1) Lázár György (1) Lázár János (1) légifotók battonyáról (1) London (1) Lovász Mihály (1) Lökösháza (1) Lőrincz Attila (1) Lukács László (1) Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda (20) Magyardombegyház (1) május (5) Mákos Árpád (8) Mákos Attila (1) Marjai János (1) Marosán György (1) Marosán István (1) Máté Mihály (2) mazsorett (5) média (2) Megasztár (7) Meghívó (21) megjegyzés (1) Megyesi Éva (2) Ménesi György (1) Mezei Nikolett (2) mezőgazdaság (8) Mezőhegyes (5) Mikes Kelemen Gimnázium (19) Minden gyermek lakjon jól Alapítvány (1) Mit mond a Biblia? (2) Módi József (1) Mohácsy Nikoletta (1) Molnár C. Pál (2) Molnár Kornélia Zongoraverseny (1) Molnár Mihály (1) Mond Boglárka (1) Mong János (1) Mós Edina (1) Mós Máté (1) Motyovszkiné Kovács Erika (1) Mudrity György (1) Mudrity Iván (1) Mudrity Ivánné (2) Mutasd Magad Dél-Békés (1) művelődés (4) művészet (16) Művészeti Iskola (12) Nagy Csaba (1) Nagy Györgyné (1) Nagy István (2) nagycsaládosok (2) Napközikonyha (1) Németh Jánosné (1) Németh Martin (1) Németh Szabolcs (1) Németország (1) nemzetiségek (11) Netnyúz (4) Nevelőotthon (1) Nikola Tesla Gimnázium (1) Norvégia (1) nyaralás (2) Nyáriné Kovács Tímea (3) nyelvtanulás (1) Nyugat Jelen (1) nyugdíjpénztár (1) oktatás (7) Oláh Péter (1) olimpia (2) Olteanu Júlia (2) óraállítás (1) orvosi ügyelet (2) Ossian (1) óvodák (1) önhiki (5) önkormányzat (4) önkormányzati képviselő (3) őszi szünet (1) összefogás (3) Összevont Napköziotthonos Óvodák és Bölcsőde (10) Ötvös Gyula (4) Ötvösné Oláh Szilvi (6) Pálinkó Gábor (1) pályázat (23) Pasek Ella (1) Pécska (17) Pécska-Battonya közös honlap (4) Pedagógus Szakszervezet (1) Peti73 (1) petíció (12) Podina Iván (1) polgármester (6) Polgármesteri Hivatal (3) politika (5) Poós Zoltán (6) Posta (1) PTC (1) Puja Frigyes (1) Putnoki Klára (Guth Klára) (1) Rádai Roland (4) rádióadás (2) recept (2) régen történt (7) régi fényképek (1) regisztáció (1) Retyezát (1) Roczkovné Kotroczó Ágnes (1) Római Katolikus Egyházközség (5) román (5) Román Templom (2) Románia (2) románok (7) sakk (2) Sakkegyesület (2) Schmidt Ágnes (1) Simon Sándor (1) Simonicsné Kóródi Judit (4) Simonka György (3) Soós Zsolt (1) SOS Gyerekfalu (7) sport (21) Sportbüfé (1) Srpski ekran (2) statisztika (1) Stefan Muresan (1) strand (2) SUFERINI (3) Sutya Ágnes (1) Sutya Miklós (2) Sutya Miklósné (4) Szabadai Györgyné (1) Szabó Palika (2) Szabó Zsuzsanna (1) szalagavató (2) Számíthatsz Ránk Egyesület (7) Széchenyi Terv (1) Szegedi Vadaspark (1) szegénység (22) személyi jövedelemadó 1% (3) szemét (1) Szenesné Gyarmati Andrea (1) Szent István Általános Iskola (29) SZÉP Nap (2) Szerb Iskola (32) Szerb Óvoda (17) szerbek (24) Szilágyi Emese (1) színház (2) színjátszó csoport (1) Szoboszlai Ferenc (1) szólásszabadság (1) Sztanojev Ivánné (2) Sztanojev Szvetiszláv (1) Szutor lászlóné (6) születésnap (3) szülinap (1) szülők (4) tábor (6) taekwon-do (10) Takács Dezső (4) Takács Dezsőné (1) Talita Baqlah (1) Tamburica (1) TÁMOP (2) tanév rendje (2) tanfolyam (3) Tanoda (2) tavaszi szünet (1) tehetségkutató (1) tekepálya (1) tél (1) téli időszámítás (1) téli szünet (1) temoplmok Battonyán (1) Terék Gyula (1) Terékné Megyesi Éva (7) térkép (1) testületi ülés (7) testvérváros (14) teszt (1) Tikos Péter (2) Tompapuszta (1) tompapusztai tölgyfa (2) Torma Tamásné (1) Tóth Balázs (1) Tóth Lajos (4) továbbtanulás (1) tuba (1) turizmus (1) tüntetés (1) tűzeset (2) tűzoltó (1) új (1) Új Alapokon Békés Megyéért Battonyáért Közhasznú Egyesület (13) úszótanfolyam (1) utak (1) Vajgel Zita (1) választás (18) vallások (1) Varga Imre (1) Varga Zsuzsanna (1) Városi Művelődési Központ és Könyvtár (11) Városnap (4) Venter Miklós (3) véradás (1) vers Battonyáról (3) versenyeredmények (4) vicces de igaz (1) videó (16) Vígh Antal (1) vihar (5) Vitalap.hu (1) vonat (1) zene (24) Zomborácz Zita (1)