Ez egy páratlan :) PÁRTATLAN hírportál Battonyáról nem csak battonyaiaknak, melynek valódi célja a PÁRTATLAN történetírás.....és minél többen írjuk, annál objektívebb a tájékoztatás, küldjetek tehát általatok írt cikkeket a múltról és a jelenről... * * * * *Tovább a főoldalra : http://netnews-battonya.blogspot.com/* * * * * kapcsolat : netnews.battonya@gmail.com

2012. július 11., szerda

A „Néhányan Battonyáról” levél íróinak… - Mákos Árpád írása az édesanyjának küldött névtelen levél kapcsán


„Néhányan Battonyáról” levél íróinak…

Hát ide jutottatok? Névtelenül zaklatjátok édesanyánkat? Mit képzeltek? Meddig lehet még elmenni? Titoktartás a pedagógusoknak, a szülők tájékoztatásának megtagadása, félelemkeltés a dolgozók között, névtelen levél…??? Hol élünk? Diktatúrában? A szánalmasan kommunistázó és átkozódó leveletekből süt a butaság. Hát még mindig nem értitek, hogy szabad iskolaválasztás, szólásszabadság és szabad vallásgyakorlás van Magyarországon? 
Hát még mindig nem értitek, hogy nem a Katolikus Egyház ellen szólunk? Hát még mindig nem értitek, hogy ha egy más hitvallású felekezet kapta volna meg az intézményeinket, akkor most épp a Ti érdekeiteket is képviselnénk? Mi az ami feljogosít Benneteket arra, hogy egy 69 éves hithű katolikus nagymamát riogassatok névtelenül? Mi mindig arccal és aláírással vállaljuk a dolgainkat, Ti viszont a leveletek által a felekezetetekre hoztok szégyent! Épp a hozzátok hasonlóktól szeretnénk megvédeni a gyermekeinket! Megdöbbentő, hogy meg sem fordul a fejetekben, hogy lehet másként is gondolkozni? Nem szégyellitek azt, hogy miközben Ti vádaskodtok, addig az iskolánkban felmondott az egyik tehetséges, hívő ember pedagógusunk, mert az elé tett szerződésben foglaltakban nem látta biztosítottnak azt, hogy szabadon tudja majd gyakorolni az Önmaga által választott hitet…? Úgy tűnik, hogy az Ő érdekében már hiába emeltünk szót… Nem tartjátok érdekesnek, hogy az elmúlt években, de még a májusi tájékoztatáskor sem volt semmi problémája..? 
Továbbra sem kérünk mást, mint azt, hogy a szabad választás jogát biztosítsák Nekünk. Erre vonatkozóan be fogjuk nyújtani a megfelelő kérelmünket a Battonyai Polgármesteri Hivatalhoz, amelynek mindezt úgy kell biztosítania, hogy a szülőknek egyetlen fillérjébe sem kerülhet!! Ez állampolgári jogunk és a hivatal kötelessége. Ezen túl, továbbra is hiányoljuk a szülők tájékoztatását a májusi szavazás óta történt változásokról. Sajnos hiába kérjük erre hetek óta, az igazgatónő csak annyit üzent, hogy szeptemberben majd megtudjuk… Hát köszönjük szépen ezt a fajta hozzáállást és csak „gratulálni” tudunk a Mikes Kelemen Gimnázium drasztikus létszámcsökkenéséhez… Kíváncsi lennék, hogy mit mondanátok arra, hogy miért emelkedett a mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola új beiratkozóinak száma több mint 20%-ot az elmúlt két évben? Lassan 4 elsős osztályt kell indítaniuk, Battonyán meg jövőre lehet, hogy csak egy lesz… Nézzetek utána! Lehet, hogy párhuzam van a mezőkovácsházi körzetben az elmúlt két évben az egyházaknak átadott iskolák létrejötte/önmagukat és gyermekeiket ezáltal korlátozva érző emberek és a polgáriként megmaradt mezőkovácsházi iskola létszámnövekedése között…? Hát ez az amiről a szülőknek tudnia kellene! Az okokról, a tapasztalatokról, az elvárásokról, a tanrendről…MINDENRŐL! Vagy úgy gondoljátok, hogy a gyermekeink nem érnek meg ennyit…?

Mákos Árpád. 

11 megjegyzés:

  1. Én ledöbbentem. Meddig mernek még az emberek elmerészkedni? Tudomásom szerint a szülők be lettek vonva ebbe a változtatásba. Komoly oka van ennek az intézkedésnek. Azt viszont nem értem meg miért kell Irénként bántani, aki jó ember, mindig is hithű volt és az a mai napig. Egyáltalán milyen jogon gerjeszti bárki is a feszültséget és ilyen arcátlan módon??

    VálaszTörlés
  2. Amikor először elolvastam a "Petíciót", már majdnem hozzászóltam, mert annyi ellentmondás és balgaság van benne, de közben elkapott a röhögőgörcs. Nem gondoltam volna, hogy ez újra megtörténhet, de mégis. Köszönöm, Árpád.
    Nektek is szép napot!

    VálaszTörlés
  3. Kissné:
    Nem akarom elhinni,hogy ma 2012-ben, a fennen hirdetett nagy fene demokráciában ilyen előfordulhat. Hol van a polgármester, s hol van a törvényességért felelős jegyző? Törvénytelenségek sorozatát követte el a Tisztelt Képviselő testület,amikor egyhangúlag úgy döntött, hogy elveszi a battonyai gyerekek világnézetileg semleges iskoláját!!Ez minden magyar gyermeknek joga, s a fenntartó önkormányzat kötelessége ennek biztosítása!Semmivel nem különb ez a lépés a a levélben felemlegetett "kommunista"államosításnál!Köszönet azoknak a szülőknek, akik nem hagyják, hogy hülyének nézzék őket, s elindultak a jogorvoslat útján! Drukkolok nekik!!!!

    VálaszTörlés
  4. A regnáló kormánykoalíció identitásából fakad a rekatolizáció!Nyílvánvaló a törekvés,minnél több oktatási intézményt visszaszerezni,annál több gyermek terelhető a vallás világába.DE!-egy évszázados baloldali hagyományokkal bíró városban,ahol hosszú ideig a polgármester is szocialistának vallotta magát,hiteltelen vallási iskolává tenni a város egyetlen intézményét!Tartsa el a város,és ne a könnyebb utat választva,szabaduljon meg a gondoktól,úgy,mint ahogy a középiskolájával tette!Tíz fővel lecsökkenteni a gigaapparátus létszámát,mindjárt láthatóvá válik az eredmény,jut pénz a működésre,nem csak a munkabérükre!Nem megy más,csak a síránkozás,hogy kevés az államtól kapott pénz,de a sok tisztviselő,a sok bebetonozott munkahely sérthetetlenségét tudja,látja mindenki!A szomszéd városban,Mezőhegyesen is hasonló módon a papok kezére játszotta volna a polgármester és néhány képviselő az iskolát,de ott volt kemény ellenállás a szülők és a demokráciáért harcoló lakosok részéről.Volt a közelmúltban is egy elítélendő próbálkozása a városvezetőnek,meg a két hithű alattvalójának.Most a cigánymissziónak akarták odaadni az iskolát!Szerveztek az ellenzők egy tüntetést,az iskola igazgatója kiállt amellett a véleménye mellett,hogy ahol egy iskola van,azt nem adják az egyháznak.A városvezető és pártolói megszégyenülten vették tudomásul,a cigánymisszióval egyetemben,hogy a város nem kér belőlük!!!!Harcoljatok az iskoláért,mert ha egyszer elveszik Tőletek,soha nem kapjátok vissza.Ne engedjétek gyarapodni az egyházi vagyont a csodaszép,új iskolátokkal!Legyen állami,ahogy volt az egykori 1.számú és a 2.számú szépemlékű iskolám!Ne engedjétek,hogy a Gyerekeitek jövőjéről azok döntsenek,akiknek nem jár már az általánosba a gyermeke!Ők könnyen adják veszik a Ti Gyermekeitek jövőjét,világnézetét!Képmutató városvezetést,iskolaigazgatást ne tűrjetek meg!Tisztán látszik,a pénzért a jövő generációját kényszerítik olyan ideológiába,amelyet Ti nem szeretnétek!A város döntéshozóit kényszerítsétek térdre,vonjátok vissza tőlük a megbízatást,mert nem erre esküdtek Nektek a megválasztásukkor!Arra,hogy demokráciában fogtok élni és nem a néhány ember által megteremtett diktatúrában!Most kellene a harcos,a gyerekekért küzdő Karsai doktor régi személyiségének látszani!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy csak az összes TÉNY ismeretében írjon hozzászólást! A jelenlegi hozzászólások utcai, kocsmai szóbeszéden, sértődött emberek álhír-terjesztésén alapulnak. Lássunk már kicsit reálisan! A teljesség igénye nélkül pl.: az épületek továbbra is a város tulajdonában maradnak; honnan szedik a létszámcsökkentést (aki nem vállalja az új fenntartót, azok helyett vesznek fel mást!); a technikai dolgozókat nem 6 órás közmunkásként, hanem 8 órás tényleges munkaviszonyban alkalmazzák, ez kb. 8-10 új munkahelyet jelenthet a gimnáziumban már meglevőkön kívül; a sok bebetonozott munkahely valamilyen formában az általános iskolára is vonatkozik, hiszen a gyereklétszámmal nem csökkent arányosan a pedagógusok létszáma; az új köznevelési törvényben is előírják a hittant vagy etikát; stb.
    2011 tavaszán már egyszer elfogadta minden fórum (MINDEN!) az átadást. Miért csak most jutott eszébe néhány embernek a tiltakozás? Mi van mögötte igazából?
    egy oktatásügyben a petíció íróknál tapasztaltabb

    VálaszTörlés
  6. Tisztelt oktatásügyben tapasztalt!

    Májusban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a dolgozói létszámot 100%-ban megtartják.(Az 1,87-es fejkvótába beleférne!) Persze, hogy senki sem akart battonyai munkahelyek ellen szavazni.Ehhez képest csak elbocsátásokról hallani, felvételekről nem. Azt mondták, hogy választható katolikus hittan és az egyébként is bevezetésre kerülő erkölcstan tantárgyak mellett, az intézmény úgy kerül majd átadásra, hogy ha mégsem jön össze az együttműködés, akkor a hivatal akár már egy év után visszaveheti az iskolát. Polgármesterünk arra a kérdésre, hogy kötelező lesz-e a templomba járás vagy a katolikus hittan tanulása, egyértelműen NEM-mel válaszolt, az erkölcstan tantárggyal kapcsolatban pedig azt mondta, hogy nem egyházi személy fogja tanítani.. Ezek a TÉNY-ek!ERRŐL SZAVAZTUNK! A mai napig nem hajlandó senki nyíltan megmutatni a szülőknek, hogy ezekkel szemben valójában mi is várható szeptembertől... Fogalmunk sincs arról, hogy mi lesz a katolikus értékrend, amiről most már szó van. Miért? Mi ez a fene nagy titoktartás? Bármely pedagógust is kérdezzük, mindannyian csak annyit válaszolnak, hogy "Nem mondhatok semmit. Értsd meg, hogy ha beszélek, akkor az állásommal játszom"... 2012-ben, ha ezt nem élem át,el sem hinném, hogy van ilyen! Nézze meg, hogy mennyi botrány van az egyházaknak átadott iskolák körül! A kezdeti ígéretek utáni változásokkal szembesülő szülők felháborodása egyre nagyobb és sorra veszik ki a gyerekeiket. Pl.: Tanórák közötti, iskolarádióból szóló egyházi zene,a Facebook használatának korlátozása, a gyerekek és a pedagógusok öltözködésének fokról fokra történő rendszabályozása és többek között a kötelező és egyoldalú vallásoktatás és templomba járás miatt, hogy csak néhányat említsek. Nézze meg a statisztikákat! Miért nem lehet világossá tenni jó előre mindent? Miért nem lehet összehasonlítani azt a tanrendet amelyet államilag irányoznak elő, és azt amelyet egy egyházi használ? Önnek is tudnia kell, hogy a NAT elfogadása mellett minden intézménynek, így az egyháziaknak is van a tanrenddel kapcsolatban egyfajta mozgástere. A tapasztalatok szerint ennek a mozgástérnek a kitöltését az egyházi iskolák elsősorban olyan ismeretek oktatásával teszik, amelyek elsősorban az ő érdekeiket képviselik. Nekik ebben teljes mértékben igazuk van. Ők a fenntartók, a saját értékeiket és filozófiájukat tartják fontosnak. Ez viszont vagy azzal jár, hogy vagy a hagyományos tanórákból lesz kevesebb, vagy azzal, hogy egy adott tantárgyon belül az elsajátítandó ismeretanyag akár 20-25%-ban más lesz mint egy polgári iskolában. Számolja ki, hogy ez 8 év alatt mennyi idő! Annak a diáknak aki Szegeden, Békéscsabán vagy más városi középiskolában szeretné folytatni a tanulmányait, ez a kimaradt óraszám komoly hátrányt fog jelenteni. Mint ahogyan a Mikes Kelemen Katolikus Gimnáziumba jelentkezőknek egyértelmű előnyt. Vagy most az a cél, hogy mindenkit toljunk be a katolikus Mikesbe...?

    VálaszTörlés
  7. A Pedagógusokhoz!
    Érthetetlen a számomra, hogy a battonyai értelmiség hallgat. Hol van a meggyőződésetek? Mit vártok? Hogy majd egy hajnalban napszámba induló és kora este hazaérő ember kikaparja számotokra a gesztenyét? Vagy egyetértetek a tervezett változtatással? Ha igen, akkor nagy a baj! Ha nem és behúzzátok a fületeket és a farkatokat, akkor az még nagyobb! Hát még mindig nem vagytok azzal tisztában, hogy a Ti fizetésetek a legbiztosabb? Nem csak az egyház tud fizetni Benneteket, hanem az állam is! Ezzel a tervezett átadással csak önmagát menti a hivatal! Ráadásul egy állami átvétel esetén megmaradna a közalkalmazotti státuszotok is. Nem hiszem el, hogy nincs közöttetek senki, aki fel tudná emelni a hangját. Persze egy olyan vezetővel, aki megszavazta ezt az átadást és ortodox szerbből három hét alatt magyar katolikus keresztény lett, nem csodálom. Nevetséges ez az álszentség. Remélem, hogy úton útfélen megállítják a szerb nemzetiségű emberek.
    Csak emlékeztetnélek Benneteket, hogy mire tettetek annak idején fogadalmat:
    KOTV 1992/XXXIII/19/d.
    …A Pedagógus… Saját világnézete és értékrendje szerint végezze nevelő, illetve nevelő és oktató munkáját, anélkül, hogy annak elfogadására kényszerítené vagy késztetné a gyermeket, tanulót…
    KOTV 1992/XXXIII/7/a.
    …A Pedagógus… Alapvető feladata a rábízott gyermekek, tanulók nevelése, tanítása. Ezzel összefüggésben kötelessége különösen, hogy a nevelő és oktató tevékenysége keretében gondoskodjon a gyermek, tanuló testi épségének megóvásáról, erkölcsi védelméről, személyiségének fejlődéséről, továbbá az ismereteket TÁRGYILAGOSAN(!) és TÖBBOLDALÚAN(!) közvetítse…!!!
    Szerintetek ezt szeptembertől vállalni tudjátok majd?

    VálaszTörlés
  8. Szégyen.
    Szégyen, ahogyan eladták a Dohánybeváltót. De a volt egyes számú iskolát, a város földjeit, a Petőfi téri lakásokat és még sorolhatnám…Most azon az iskolán van sor, amit nekünk battonyaiaknak építettek… És mindezt csak azért, hogy a „vízfej” hivatal önmagát tudja finanszírozni. Mi lesz akkor, ha már nem lesz mit eladni? Feláll majd a tisztelt testület és mint aki jól végezte dolgát, odébb áll majd, hátrahagyva egy hitelekkel megnyomorított települést??? Miért nem várták meg a Parlament döntését az oktatási törvényről? Miért nem mondják el az embereknek, hogy januártól nagy eséllyel egy fillérbe sem kerülne az iskola fenntartása? Hova ez a sietség? Mi van a háttérben? Persze egy olyan testülettől ahol majdnem mindenki Józsi Király markában van nem lehet mást várni. Az a lényeg, hogy a Ti pecsenyétek meg legyen sütve, a többi nem számít! Könnyű nektek. Egyikőtöknek sincs sem óvodás, sem iskolás gyereke.

    VálaszTörlés
  9. A figyelmeztetés ellenére,mégis "AZ ÖSSZES TÉNY" ismerete nélkül irom le véleményem.
    A jól informált hozzászóló ir a létszámról és 2012 tavaszi"(MINDEN)"fórum által elfogadottakról.
    Akkor sem, de jelenleg sem lehet tudni a szeptembertől várható változásokról!!!
    Nem részletezem az eddig történt eseményeket,mert egy hozzászólásból ismert!
    Nem néhány ember tiltakozásáról van szó,hanem olyan emberek felháborodásáról,akik rájöttek,hogy hülyének nézték és végig hazudtak a valós helyzetről.
    Mi áll mögötte?
    Nem kell félremagyarázni,nem az egyház ellen irányuló tiltakozás.
    Sok álszent,hirtelen keresztény lett a templom soraiban.
    Szivből vagy számitásból?Figyelembe veszik a más széljárást?
    Az ált.iskola igazgatónője nem csak megszavazta,de hirtelen nagy katolikus lett!
    Biztos meggyőződésből!A szülők és a gyerekek érdekeit kellene,hogy képviselje.
    Akkor kérdezem az oktatásügyben annyira tapasztalt hozzászólót?
    Hogyan jutott idáig a település?Hogyan gazdálkodtak,hogy még az alapellátást nyujtó intézményeket/óvoda,iskola/fenntartását sem tudják finanszirozni?
    Akkor mi a fenének vannak?Ez a városi szinvonal?
    Miért nem várták meg a Parlament döntését az oktatási törvényről?
    Miért volt olyan sietős a szerződés aláirása??MIÉRT?
    A testületi ülésen a polgármester azt igérte,hogy majd az oktatási törvény elfogadása után visszatérnek a döntéshozatalra!
    Miért nem?
    Öszintén nem ezt vártuk a polgármestertől!
    Büszkék voltunk,hogy harcolt a lakosságért és a gyerekekért.
    Mi idézte elő ezt a változást?
    Nem gondol arra,hogy a jóképességű gyerekekből mi lesz?Miért teszi ezt?
    Ne fenyegetőzzön,hogy mi lesz amennyiben nem kerül az iskola az egyházhoz.
    Előre kellett volna nézni,hogy a rengeteg hitel mikor lesz esedékes,annak törlesztését,hogy tudják teljesiteni.
    Nem számitott,hogy nincs pénz,mégis biztositotta előirányzatot az elképzelésükhöz a "HITELKERET TERHÉRE"ez volt a bűvös szó.
    Pl: intézményi átszervezés,mert éppen a visszatérő vezető nem volt kivánatos személy és ilyen áron lehetett eltávolitani.KERÜL AMIBE KERÜL!
    A költségvetések elfogadásakor a sokmillió forint hiányra az volt a magyarázat,hogy "KEZELHETŐ"
    Igy: kikerültek a nemzetiségi iskolák,most soron következik az óvoda,ált.iskola.
    Mindent eladnak,teljesen tönkretették a városnak nevezett településünket
    Lassan kiirhatják:Tompapuszta
    Azt gondolják,hogy ezzel a CSŐD elkerülhető?NEM!!Talán egy pár hónapig.
    A polgármesternek és a képviselőknek be kellene látni,hogy mit tettek és odébb állni.Minél előbb.
    Sok sikert kivánok azoknak a szülőknek akik hangotadtak felháborodásuknak és minden fórumot megmozgatva harcolnak az igazukért!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még egyszer pár gondolat, mert nem bírok látni majd mindegyik hozzászólásban blődségeket. A jól informáltsághoz elég szülőnek lenni, aki az interneten utánanéz azoknak, amiket szülői tájékoztatókon hall. Egyébként 2011 tavaszi elfogadásokról írtam.
      A gazdasági kérdésekben elég jól lát dolgokat (lehet, hogy ért hozzá?), a felelősők tekintetében is van igazsága, de az oktatáshoz nem sok köze van. És ez nem sértés, csak tény. Olyan, hogy Oktatási Törvény NINCS! Van 2011.december 19-én elfogadott CXC. törvény A nemzeti köznevelésről. A NAT-ban - mint minden törvényben, rendeletben - meghatározták, hogy kikre, jelen esetben milyen fenntartású intézményekre, iskolákra vonatkozik.(1. § (1) A rendelet hatálya – fenntartóra tekintet nélkül – kiterjed
      a) a nemzeti köznevelésrõl szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: nemzeti köznevelésrõl szóló törvény)
      7. § (1) bekezdés b)–e) és g) pontjában foglalt iskolákra (a továbbiakban: iskola),
      b) a tanulókra,
      c) a pedagógusokra,
      d) a szülõkre, valamint a tanuló törvényes képviseletét ellátó más személyekre (a továbbiakban: szülõk). )
      És még folytathatnám a pontosításokat...
      Mi áll mögötte? Nem hiszem én sem, hogy az egyház ellem. Hiszen akkor már tavaly is írhatták volna a petíciót, nem csak az után, hogy egy szakmailag, gazdaságilag átgondolt összevonás szóba került. Ezt tíz éve javasolták már szakértők! Talán inkább helyi hatalmi harc a mozgatója az egésznek...
      Részemről befejeztem, mert a csak a maguk igazát fújókkal nem lehet érdemben vitatkozni sem.

      Törlés
    2. Köszönöm a minősitést de ezt viszont is elmondhatom.
      Igen beszélünk oktatási törvényről/interneten utánna nézhet/
      Az Országgyülés 2011 dec.elfogadta az új oktatási törvényeket,amelyek rendelkezései több lépésben,különböző időpontokban lépnek hatályba.
      Az eltelt időben is voltak módositások.
      Itt olvashatunk továbbá a várható módositási elképzelésekről.
      Az intézmények összevonása több éve vetődött fel az alternativák között/pénzügyi alátámasztások nélkül/
      Akkor miért nem valósunt meg?
      A mostani elképzelés teljesen más alapokra épült.
      Minden fórumon a finanszirozási gondok miatt szerepelt az egyházi átadás.
      Szakmailag,gazdaságilag átgondolt összevonás?
      Nem kell hatalmi harcként emliteni a kialakult helyzetet.
      Már ha valaki nem úgy béget, akkor támadni kell?Elég szomorú!
      A vallási hovatartozást tiszteletben kellene tartani.
      Nem ráeröltetni az óvodás,ált.iskolás gyerekekre a katolikus vallást,amikor állami fenntartásnak is megvannak a feltételei.Az miért nem jó?
      Középiskola esetében más,mert ha a helyi nem tetszik, akkor vidéki iskolát kereshet a tanuló.
      Nem a tiltakozókat kellene támadni,hanem elgondolkodni,hogy minek következtében jutott ide a város.
      Részemről is befejeztem a témát!

      Törlés

A HÍR A MIÉNK :)
Hála és Köszönet mindazoknak, akik MEGOSZTJÁK ezt a hírt a FACEBOOKon, az IWIWen, és egyéb közösségi portálokon.
Köszönöm továbbá, ha ÍRÁST, FÉNYKÉPET KÜLD bárki a környezetében zajló közérdekű eseményekről.
* * * * * *
Kíváncsiak vagyunk a TE véleményedre is ! :)

SZABÁLYZAT
A moderátoroknak azonnal törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:
1. jogszabályellenes,
2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
3. témaidegen,
4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
7. kegyeletsértő,
8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
12. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz.
2011.03.25.

Címkék

"Fantázia" (3) 1567 (1) 1900 (1) 1922 (1) 1942 (1) 1944 (1) 1951 (1) 1971 (1) 1976 (1) 1980 (1) 1981 (1) 1986 (2) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1993 (1) 2000 (1) 2001 (2) 2002 (1) 2004 (1) 2005 (4) 2006 (1) 2007 (2) 2008 (8) 2009 (5) 2010 (132) 2011 (228) 2012 (131) 2013 (40) 2014 (1) 5 perc zene Évivel (13) A Battonyai Szerb Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány (1) A hét zenéje (2) a hónap (battonyai) politikusa (1) A Zene Mindenkié Alapítvány (3) Adam's Comedy (6) Agropartner2011 (7) állás (5) Antal Péter (1) Arad (4) Aradi Filharmonikusok (1) átszervezés (1) autópálya (3) baba-mama (2) baleset (1) ballagás (1) Barabás Hunorné (1) Barátság SE (10) Battonya a médiákban (2) Battonya díszpolgárai (2) Battonya történelme (5) Battonya-Tompapusztai Löszpusztarét élővilága (1) Battonyai Amatőr Néptánccsoport (1) Battonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (5) Battonyai Hirdetések Ingyen (1) Battonyai Hírek (1) Battonyai Idősek Otthona és Gondozási Központ (1) Battonyai Játszótér és Gyermekekért Alapítvány (2) Battonyai Olvasókönyv (1) Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ÖTE (1) Battonyai Református Egyházközség (1) battonyai rém (3) Battonyai TÁMASZ Közalapítvány (1) Battonyai Telekocsi (1) Battonyai Újság (2) Battonyai Városi Bíróság (1) Battonyai"TÁMASZ"Közalapítvány (1) Battonyaiak a battonyaiaknak (1) battonyaiak a TV-ben (10) Battonyaiak Klubja (1) battonyaiak külföldön (3) Battonyáról írták (2) Békés Megyei Hírlap (1) BékésWiki (1) Bene Tibor (1) BEOL (60) BEOL.Dancsó Aranka (1) Berkiné Girda Nikoletta (1) beruházás (2) Biblia (2) Bíró Eszter (1) Bognárné Németh Zsuzsa (1) Borombós Árpád (1) Boros Csaba (9) Boros Györgyné (1) Borsodi János (6) Borsodi Laci (9) Brenucz László (2) BTK (3) Bujáki Ádám (1) Bujáki Laura (2) Bulgária (1) bűncselekmény (13) Choral kamarakórus (1) cigány (2) ciki (1) címzetes főjegyző (1) civil szervezet (13) Creativus Studió (4) Cukorgyár (1) Családsegítő Szolgálat (6) Csathó András János (3) Csathó Éva (1) cserépkályha (1) csetbox (3) Debera Zoltán (1) Deli Csaba (4) Délmagyar.hu cikke (2) demográfia (1) Deszk (1) devizahitelesek (1) Dohánybeváltó (1) dolgozat (3) Dombegyház (1) Dózsa Zrt (1) dr Bajnay Edit (1) Dr Karsai József (31) Dr Kuli András (1) Dr Németh Ferenc (1) Dr. Czuth László (1) Dr. Kiss-Rigó László (3) Dr. Schmidt Gábor (5) Dr. Varga Gabriella (1) Dr.Jaksity Iván (1) dr.Palkó Lajosné (5) egészség (7) egy kis nosztalgia (9) Egyenlő Bánásmód Hatóság (1) együttműködés (1) élménybeszámoló (1) elveszett-megtalált (1) emlékmű (2) Energiapark (4) Erdei Mária (1) érettségi (1) Esélyek Háza (1) Esther Kinsky (1) ESZESZ (23) EU (1) Fábián Gábor (1) facebook (1) Fantázia Sport és Kultúra Egyesület (1) Farka Lőrinc (1) fejlődés (1) felhívás (1) fényképek (40) FLP (1) foci (1) fogathajtás (1) föld (1) földikutya (1) földprogram (1) fűtés (1) Gál György (1) Gáspár Tamás (3) gasztronómia (1) gazdaság (1) gáztámogatás (1) Gödrösöki Sporthorgász Egyesület (5) Grestyák Tímea (1) Gulácsi Viktor (2) Guth Klára (3) Gyászhír (1) Gyenes Ekbauer Stanislava (4) Gyerekház (16) gyermekétkeztetés (1) gyermekorvos (3) Gyula21 (2) Halász Istvánné (1) Harangvirág Nyugdíjasklub (5) helytörténet (3) HÍR24 (1) HÍR6 (1) Hit Gyülekezete Battonya (2) Holló László (1) Hollók és Mesterek (1) Horváth Imre (1) Horváth Sándorné (3) hozzászólás (1) HVG (1) időjárás (11) intézményvezető (1) iskolák (4) iskolaotthon (1) ivóvíz (1) iwiw (1) JAMKAMI (14) játék (2) játszótér (4) jó cselekedet (1) jó helyen élünk - miért is ? (3) jótékonyság (3) jótékonysági bál (9) József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola (16) Juhász Árpád (1) július (2) Kamasztanya (1) karácsony (12) katasztrófa (5) KEC (4) képeslap Battonyáról (1) képeslapküldő battonyai fényképekkel (1) képviselő-testület (2) kiállítás (1) kiránduás (1) kirándulás (12) Kisdombegyház (1) kisebbségi önkormányzat (2) kistérség (1) Klivényi Lajos (1) klub daganatos betegeknek (1) Kocsis Nándor (1) Kollár Iván (1) Koma Máté (1) Komlódiné Vidiczki Magdolna (2) koncert (11) Kopcsák Lilla (1) Korobán Éva (10) Kovács Anna Brigitta (2) Kovács Erika (1) költő (1) költségvetés (1) könyv Battonyáról (4) könyvbemutató (4) Könyvtár (30) kőolaj (1) környezet (1) környezetvédelem (1) közérdekű munka (1) közigazgatás (1) közlekedés (5) közlemény (1) közmunka (2) közmű (1) közoktatási megállapodás (1) közoktatási mérések eredményei (1) közvélemény kutatás (14) Krcsméri Tibor (1) Kreszta Anita (1) Kreszta Beatrix (1) Kreszta Traján (10) Kukla kinga (1) kultúra (7) KultúrPart (1) kunhalmok (1) kutya (2) Kutyamenhely (1) látnivalók (1) látnivalók Battonyán (1) Lázár György (1) Lázár János (1) légifotók battonyáról (1) London (1) Lovász Mihály (1) Lökösháza (1) Lőrincz Attila (1) Lukács László (1) Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda (20) Magyardombegyház (1) május (5) Mákos Árpád (8) Mákos Attila (1) Marjai János (1) Marosán György (1) Marosán István (1) Máté Mihály (2) mazsorett (5) média (2) Megasztár (7) Meghívó (21) megjegyzés (1) Megyesi Éva (2) Ménesi György (1) Mezei Nikolett (2) mezőgazdaság (8) Mezőhegyes (5) Mikes Kelemen Gimnázium (19) Minden gyermek lakjon jól Alapítvány (1) Mit mond a Biblia? (2) Módi József (1) Mohácsy Nikoletta (1) Molnár C. Pál (2) Molnár Kornélia Zongoraverseny (1) Molnár Mihály (1) Mond Boglárka (1) Mong János (1) Mós Edina (1) Mós Máté (1) Motyovszkiné Kovács Erika (1) Mudrity György (1) Mudrity Iván (1) Mudrity Ivánné (2) Mutasd Magad Dél-Békés (1) művelődés (4) művészet (16) Művészeti Iskola (12) Nagy Csaba (1) Nagy Györgyné (1) Nagy István (2) nagycsaládosok (2) Napközikonyha (1) Németh Jánosné (1) Németh Martin (1) Németh Szabolcs (1) Németország (1) nemzetiségek (11) Netnyúz (4) Nevelőotthon (1) Nikola Tesla Gimnázium (1) Norvégia (1) nyaralás (2) Nyáriné Kovács Tímea (3) nyelvtanulás (1) Nyugat Jelen (1) nyugdíjpénztár (1) oktatás (7) Oláh Péter (1) olimpia (2) Olteanu Júlia (2) óraállítás (1) orvosi ügyelet (2) Ossian (1) óvodák (1) önhiki (5) önkormányzat (4) önkormányzati képviselő (3) őszi szünet (1) összefogás (3) Összevont Napköziotthonos Óvodák és Bölcsőde (10) Ötvös Gyula (4) Ötvösné Oláh Szilvi (6) Pálinkó Gábor (1) pályázat (23) Pasek Ella (1) Pécska (17) Pécska-Battonya közös honlap (4) Pedagógus Szakszervezet (1) Peti73 (1) petíció (12) Podina Iván (1) polgármester (6) Polgármesteri Hivatal (3) politika (5) Poós Zoltán (6) Posta (1) PTC (1) Puja Frigyes (1) Putnoki Klára (Guth Klára) (1) Rádai Roland (4) rádióadás (2) recept (2) régen történt (7) régi fényképek (1) regisztáció (1) Retyezát (1) Roczkovné Kotroczó Ágnes (1) Római Katolikus Egyházközség (5) román (5) Román Templom (2) Románia (2) románok (7) sakk (2) Sakkegyesület (2) Schmidt Ágnes (1) Simon Sándor (1) Simonicsné Kóródi Judit (4) Simonka György (3) Soós Zsolt (1) SOS Gyerekfalu (7) sport (21) Sportbüfé (1) Srpski ekran (2) statisztika (1) Stefan Muresan (1) strand (2) SUFERINI (3) Sutya Ágnes (1) Sutya Miklós (2) Sutya Miklósné (4) Szabadai Györgyné (1) Szabó Palika (2) Szabó Zsuzsanna (1) szalagavató (2) Számíthatsz Ránk Egyesület (7) Széchenyi Terv (1) Szegedi Vadaspark (1) szegénység (22) személyi jövedelemadó 1% (3) szemét (1) Szenesné Gyarmati Andrea (1) Szent István Általános Iskola (29) SZÉP Nap (2) Szerb Iskola (32) Szerb Óvoda (17) szerbek (24) Szilágyi Emese (1) színház (2) színjátszó csoport (1) Szoboszlai Ferenc (1) szólásszabadság (1) Sztanojev Ivánné (2) Sztanojev Szvetiszláv (1) Szutor lászlóné (6) születésnap (3) szülinap (1) szülők (4) tábor (6) taekwon-do (10) Takács Dezső (4) Takács Dezsőné (1) Talita Baqlah (1) Tamburica (1) TÁMOP (2) tanév rendje (2) tanfolyam (3) Tanoda (2) tavaszi szünet (1) tehetségkutató (1) tekepálya (1) tél (1) téli időszámítás (1) téli szünet (1) temoplmok Battonyán (1) Terék Gyula (1) Terékné Megyesi Éva (7) térkép (1) testületi ülés (7) testvérváros (14) teszt (1) Tikos Péter (2) Tompapuszta (1) tompapusztai tölgyfa (2) Torma Tamásné (1) Tóth Balázs (1) Tóth Lajos (4) továbbtanulás (1) tuba (1) turizmus (1) tüntetés (1) tűzeset (2) tűzoltó (1) új (1) Új Alapokon Békés Megyéért Battonyáért Közhasznú Egyesület (13) úszótanfolyam (1) utak (1) Vajgel Zita (1) választás (18) vallások (1) Varga Imre (1) Varga Zsuzsanna (1) Városi Művelődési Központ és Könyvtár (11) Városnap (4) Venter Miklós (3) véradás (1) vers Battonyáról (3) versenyeredmények (4) vicces de igaz (1) videó (16) Vígh Antal (1) vihar (5) Vitalap.hu (1) vonat (1) zene (24) Zomborácz Zita (1)