Ez egy páratlan :) PÁRTATLAN hírportál Battonyáról nem csak battonyaiaknak, melynek valódi célja a PÁRTATLAN történetírás.....és minél többen írjuk, annál objektívebb a tájékoztatás, küldjetek tehát általatok írt cikkeket a múltról és a jelenről... * * * * *Tovább a főoldalra : http://netnews-battonya.blogspot.com/* * * * * kapcsolat : netnews.battonya@gmail.com

2012. július 28., szombat

Mákos Árpád: ,,Erről beszélünk, ezt kellene mindenkinek ordítani!

Mákos Árpád: ,,Erről beszélünk, ezt kellene mindenkinek ordítani! Most fogja be a száját aki eddig kételkedett a szavunkban!"





8 megjegyzés:

  1. Néhány válasz a "csetbox-osoknak:

    1., Az aláírások átvételére a Jegyző Úr jogosult, de számára nem kötelezhető. Valóban nem Ő a címzett, ezért megtagadhatja az átvételt. Sajnálatos, hogy ez csak most lett ekkora probléma, Három héttel ezelőtt még a Rauszné is megtehette, hogy lefénymásolt és átvetetett dokumentumokat. Lepecsételte és a polgármesterünk aláírta. Ezt jogilag a Jegyző Úr is megtehette volna, de nyilvánvalóan nem akart konfrontálódni és a Polgármesterünk szándékaival szembe menni. Elfogadtuk, postáztuk.
    2., Szülői Tanács. A Szülői Tanács kizárólag azért lett megválasztva, mert nem nyilatkozhattam tovább egyes szám első személyben, még akkor sem, ha a leírtak 100%-ban megegyeztek a szülők véleményével. Ez a "testület" egyszer és kizárólag ezen ügyre szakosodva lett megválasztva. Jogosultsága kb. annyi mint például egy szülői munkaközösségé. Legitimációját azoktól a szülőktől kapta, akik a hozzájárultak ahhoz, hogy ebben az ügyben ez a 13 ember képviselje Őket. Ha valaki nagyon kukacoskodik, akkor az erről készült video-t megnézheti, s akár le is jegyzőkönyvezhetjük az eseményt. Egyébként úgy gondolom, hogy ez most egy sokadik rendű probléma...
    3., Rádai Roli. A Rádai testvéreknek 26 gyereke van, akikért jobban aggódnak mint némely szülő a sajátjáért. Konkrétan Roli valóban nem szülő, de most tényleg ez a lényeg? Miatta át kellet volna nevezzük a Szülői Tanácsot mondjuk... Szülői Tanács+Rádai Rolira..? Szánalmas ez a kukacoskodás! Miért nem emeltek szót az ellen is, hogy a FIDESZ(Fiatal Demokraták Szövetsége) az idő előrehaladtával miért nem változtatta meg a nevét mondjuk KODESZ-re(Középkorúak Demokratikus Szövetsége)...?Több mint vicces ez a görcsösség! Egyébként a Roli a legkevésbé sem szerette volna ily módon adni a nevét a történethez, viszont a "gyerekeiért" a legmesszemenőbbekig kiáll. Azokért a gyerekekért, akiket máig tisztázatlan körülmények között tettek ki a gimnáziumból! Pista! Végre vállaltad a neved és ez dícséretes! Több mint három hónapja ígérted Nekem, hogy négyszemközt el fogod mondani, hogy mi volt az igazi ok. Ez a mai napig nem történt meg. A májusi szülői értekezleten minden állításod meg lett cáfolva! Az egyesületnek nem volt tartozása felétek, az állításod szerint általuk szétrúgott ajtót nem ők tették tönkre, a hétközi bejárásokon túli teremhasználathoz pedig engedélyt kértek és kulcsot kaptak! Akkor miért? Persze, hogy féltik a jövőjüket, hiszen az állításoddal ellentétben az is elhangzott, hogy a Taekwon-do túlságosan erőszakos sport és ezért össze egyeztethetelen a Katolikus erkölccsel... Persze, hogy aggódnak, de nem azért mert az állásukat féltik, mivel Ők INGYEN(!) dolgoznak, hanem azért mert a Polgármester Úr állításaival ellentétben, mely szerint "ugyanúgy mint eddig", lehet majd használni a tornatermet, kérelmet kellett írjanak az egyház felé. Korrektül leírták, hogy mit is csinálnak egy edzésen és elküldték. Tudod hogy hogyan jött vissza a levél? Több pirossal kihúzott rész volt benne mint fekete! Látni akarod? Kérd el a Rolitól! A jelen állás szerint Taekwon.do edzés címén "csendes körtáncot" lehet majd csak járni edzéskor az iskola tornateremében! Rolit egyenes srác. Semmi más nem aggasztja csak az,hogy ha valaki bemegy majd és végig néz egy tréninget, akkor egy a piros részek nélküli levélre hivatkozva kiteheti az egész csapatot! Ráadásul most egy olyan vezetést terveznek a általános iskola élére, akik nem is olyan régen, konkrét indok nélkül kiebrudalta az egyesületet a gimi tornaterméből... Szerinted..? Mákos Á.

    VálaszTörlés
  2. FELHÍVOM A FIGYELMET A MODERÁLÁSI SZABÁLYOKRA.

    VálaszTörlés
  3. 1.,Pista kérem! Válaszolok a testvéreddel kapcsolatban is: Tisztában vagy vele, hogy nem vagyok "puncsoló" típus. Ezúton szeretnélek tájékoztatni, hogy Palotay Béláné, Holló Lászlóné és Takács Dezső mellett, a Te testvéred volt az egyik kedvenc pedagógusom. Csendes, szerény, aranyos tanárnő volt, akire mint pedagógusra nagyon szívesen emlékszem vissza. Most viszont ő az igazgatója annak az intézménynek amelyik alá akarják rendelni az iskolánkat és az óvodáinkat. Tehát Ő, vagy Ők fognak dönteni mindenről. Szerinted kitől kellene tájékoztatást kapnunk a szeptembertől várható dolgokról?
    Hogy tudd, még mielőtt aláírásgyűjtésbe kezdtünk volna, a szülők nevében kértünk Tőle egy tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy mi várható az új tanévben. A válasza csak annyi volt, hogy majd megtudják szeptemberben... Mindamellett, hogy egyre több olyan dolog derült ki az átadással és üzemeltetéssel kapcsolatban június hónap folyamán, amely a májusi tájékoztatókor elhangzottaknak szöges ellentéte, ez volt az a pillanat, amikor többeknél elszakadt a cérna. Semmi mást nem hangoztattunk csak azt, hogy tárják elénk a valós tényeket. Hívjunk egy jogászt és egy független pedagógust, vizsgáltassuk meg a az átadással kapcsolatos határozatokat, nézessük át a tanrendet és hívjuk össze a szülőket egy újabb, már korrekt tájékoztatóra és szavaztassuk meg újra Őket. Ezt nem érdemeljük meg? Ez olyan nagy kérés? Ekkor kezdődött az ugyan honnan veszik ezt meg azt… hogy ez sem lesz… az sem lesz… ez sem igaz…, az sem igaz…ködösítés. A ködösítők szempontjából több mint kínos, hogy azóta kiderült, hogy állításaink nem csak lehetőségek, hanem törvényben foglalt jogai is az üzemeltetést átvevő egyházaknak! És ekkor kezdtük el azt is megtapasztalni, hogy a Ti részetekről senki sem akart szóba állni velünk. Mindenki mellébeszél és mindenki csak időt húz. Ekkor lett a közmeghallgatás helyett egy rendkívüli ülés és egy gyors szavazás.

    VálaszTörlés
  4. 2.,Pista kérem!
    Te is tudod, hogy alapjaiban az állításaink mindegyike fedi a valóságot. Tehát, mindamellett, hogy a polgármesterünk a májusi tájékoztató után, most már hivatalos levelében is kijelentette, hogy nem lesz kötelező a hitéleti tevékenység semmilyen formája, mindketten tudjuk, hogy ez nem igaz. Mindketten tudjuk és már deklarálva is van az, hogy a májusi állításokkal ellentétben az óvodákban Katolikus nevelési rend, az iskolánkban pedig Katolikus tanrend kerül majd bevezetésre, amelyek ugye nem ugyanazok mint az állami intézményekben. Elég ha csak annyit mondok, hogy Tóth Péter, Karsai Csaba és Jómagam jelenlétében, a Jegyző Úr saját maga ismerte el, hogy látott olyan jegyzőkönyvet, amelyben tucatnyi tanú aláírása igazolta azt, hogy kötelező reggeli imát, ebéd előtti imát, ebéd utáni imát és délutáni ájtatosságot irányoztak elő…Mit mondjak még? A májusi kijelentésekkel ellentétben mindketten tudjuk, hogy az elsős gyermekeknek már nem lesz választható az erkölcstan. Nekik már kötelező lesz a Katolikus hittan! Mindketten tudjuk, hogy a intézményben dolgozóknak hitéleti tevékenységet írhatnak elő és amennyiben ezt nem tartják be, a kezdeti ejnye-bejnyék után, ha nem áll be a sorba az ember, a munkáltatónak jogában áll a dolgozó munkaviszonyát megszüntetni. Mindketten tudjuk, hogy a májusi állításokkal ellentétben, kötelező lesz a templomba járás.. Egyébként ezt már a nyílt levelében a polgármesterünk is elismerte, s ez által tulajdonképpen meghazudtolta májusi önmagát… Miskolc, Szolnok, Ajka, Mórahalom, Nagybánhegyes, Orosháza, Velence, Besenyőszög, Kecel, Mezőkövesd… Hirtelen csak néhány település ahol mindezek miatt egyre feszültebb a helyzet.. De ha veszed a fáradságot és felmész a net-re, akkor rájössz majd arra is, hogy közelebb van a százhoz mint az ötvenhez azoknak a településeknek a száma ahol a szülők tüntetni kezdtek.. Amikor a Ti szakszervezetetek (Pedagógus Szakszervezet) és az ombudsman is a szeptembertől hatályos törvények azonnali felfüggesztését kérik , mert oly mértékben korlátozzák a szabad iskolaválasztáshoz való jogot és a szabad vallásgyakorlást .Amikor szerintük az új törvények korlátozzák, némely esetben pedig tiltják a szólásszabadságot és általuk kontrollálhatatlanná válnak az átadott intézmények. S amikor a szülők úgy kénytelenek beíratni a gyermekeiket, hogy semmit sem tudnak minderről, akkor Ti az átadás mellett kardoskodtok??? Amíg ők a GYEREKEK érdekében tiltakoznak , addig Ti PEDAGÓGUSKÉNT még mindig hímeltek- hámoltok…? Érthetetlen!

    VálaszTörlés
  5. 3., Pista kérem!
    Ez a meggyőződésed vagy más van a háttérben? Ott voltál Te is azon az ominózus szülői értekezleten. Miért nem szóltál rá a polgármesterünkre, hogy amit a tájékoztatón állít az a valóságban nem úgy lesz? Ha nem tudtad, akkor az nagy baj! Ha tudtad és elhallgattad, akkor az még nagyobb! Miért nem álltál a szülők elé és mondtad el Nekik, hogy a polgármester úr állításai nem fedik a valóságot és igenis bevezetésre fog kerülni egy katolikus etikai kódex és egy katolikus tanrend?! Miért nem álltál elénk és mondtad a szemünkbe, hogy amennyiben a gyermek vagy a tanuló nem tartja be vagy nem ért egyet a tartalmukkal, akkor a tanulói jogviszonyt megszüntetheti vele a fenntartó! Miért nem állt még soha sem elénk a húgod ezekkel a dolgokkal kapcsolatban? Egy ilyen döntés előtt, ha Ő felelős vezetőnek és pedagógusnak tartja magát, akkor audienciát kellett volna kérnie és egyeztetnie kellett volna a munkáltatóval az üggyel kapcsolatban. Különösképp úgy, hogy Tőled tudnia kellett arról, hogy mi is hangzott el azon a bizonyos szülői értekezleten és hogy milyen kérdések lettek feltéve. Borítékolható volt, hogy ha kiderül az igazság, akkor borulni fog az a bizonyos bili. Miért nem állt ki elénk és tájékoztatott Bennünket?Akkor most nem lenne botrány! Vagy azért mentetek bele ebbe a játékba mert tudtátok azt, hogyha a valós tényeket tárjátok elénk, akkor sohasem lett volna ekkora a támogatottság a szülők részéről? Miért? Miért kellett egy síró pedagógustól hallanom először a valóságot? (Aki általános iskolás pedagógus és nem a Varga Andi!)… Miért? Miért beszélsz jogviszonyról, amikor a pedagógusoknak titoktartást írtak elő úgy, hogy még nem is a Katolikus Egyház a munkáltató? Ugye nem beszélsz komolyan? Vagy Te is úgy gondolod, hogy erre hivatkozva egy ilyen ügyben meg lehet tagadni egy ilyen kérést? A gyermekeiket féltő szülők nem érdemelnek meg ennyit?

    VálaszTörlés
  6. 4.,Pista kérem!
    Több mint tíz éve vagy a „Pub-os banda” tagja. Nem hiszem, hogy azért jársz a Guinness-be, mert ott nem érzed ott jól magad. Nem hiszem, hogy szélsőséges, identitásoddal kapcsolatban Téged zaklató és Isten ellen szövetkező emberek tapasztalsz ott. Nem értem, hogy miért kell Engem ebben a formában megszólítanod, amikor heti rendszerességgel találkozunk és az elérhetőségeimet is ismered. Pista! 30 éve ismerjük egymást! Ez lett a módi? Hiányolom az őszinteséget és az egyenes beszédet! Bárhol és bármikor leülök Veled az üggyel kapcsolatban vitázni. Akár négyszemközt, akár a nagy nyilvánosság előtt. Beszéljünk a tényekről! Arról, hogy mennyire nem az óvodák és az iskola átadása fogja megmenteni a településünket a csődtől! Beszéljünk arról, hogy az összes közalkalmazottnak, köztisztviselőnek , pedagógusnak és közmunkásnak azonnal meglenne a fizetése, ha az Önkormányzatunk végre beismerné valójában mi az igazság, s hogy csak idő kérdése az, hogy mikor érkezik ki Battonyára az a bizonyos adósságkezelő kormánybiztos! Beszéljünk arról, hogy miért nem csak az Egyház az aki „megmenthet” Bennünket! És beszélhetünk arról is, hogy miért van akkora szüksége a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakiskolának az általános iskolára és az óvodákra! Nosza rajta! Hadd tudja meg mindenki!

    Mákos Árpád

    VálaszTörlés
  7. Hatalmas felelősség van azoknak a kezében,akik a jövő generációjának ideológiai átalakítását akarják elérni az egyházi átadással!Kényszerítéssel és nem egyéni meggyőződésből válnak a battonyai diákok vallásossá.Ez a modernkori inkvizíció,kommunista polgármesterrel,világi képviselőkkel,tanárokkal végrehajtatva!Hivatkozva a város pénztelenségére,feláldozva érte,a magukért tenni még semmit sem tudó gyerekeket!Minden elismerésem azoké a Szülőké,Hozzátartozóké,Akik tenni akarnak a vallás-kényszer ellen!Most kell összefogni,mert semmi garancia nincs arra,hogy egyszer majd visszakapjátok az iskolátokat!!!Kell az impozáns,modern iskolátok az egyházi vagyon gyarapításához.A falusi,pár tantermes,lepusztult iskolákért nem tolakodnak,nem ajánlják fel "segítségüket".Első és legfontosabb,hogy a többféleképpen beszélő polgármestert és a képviselőket győzzétek meg!Magatok mellé kellene állítani az iskolaigazgatót,mert ott,ahol csak egy iskola van,nem szerencsés átadni az egyháznak.Nem marad alternatíva.Kényszerhelyzetet teremt a polgármester,a képviselőkkel,pedig az állam átveszi,csak hát takarékos üzemmódra állva,lesz néhány munkanélküli pedagógus,adminisztrátor!De inkább az,mint agymosott gyerekek!Egyébként,aki akarja a változást az oktatásban,az építtessen magának iskolát és oktasson ott vallása szerint.Újítsa fel az egyház a régi általánost és terjessze tanait,de Ti ne adjátok a Tieteket!Minnél hangosabb a hangotok,annál messzebbre hallatszik!Van a sajtó a megyei lapon túl is!Van a Kiss-Rigónak "főnöke"is,lehet nem tudják odafönn,hogy mi van Battonyán!Küldjetek nekik egy kis olvasnivalót!Régebben gyakori vendég volt a TV,talán tudniuk kellene erről a "kiárúsításról"is!A Dóm téren legyetek sokan,az lenne a tisztességes,ha menne Veletek mindegyik áruló,aki ezt a helyzetet teremtette,akik miatt kettészakad a város,akik okozzák ezt a békétlenséget!

    VálaszTörlés
  8. Mélységesen egyetértek az előttem szólóval! Azzal a jelmondattal, hogy mindent a gyerekeink érdekében tesznek /ezt hangoztatta a polgármester úr és az iskola vezetése is azon a bizonyos szülői értekezleten/, megszabadulnak az iskola fenntartásának terhétől. A legtöbb hírportálon, ahol írnak a Battonyán történtekről, a kommentekből az derül ki, hogy a legfontosabb érv az átadás mellett az, hogy így végre a dolgozók, pedagógusok megkapják rendszeresen a fizetésüket.Sajnos, a gyerekeink érdeke másodlagossá vált.Azokat a hozzászólókat nem nagyon értem, akik azzal érvelnek, hogy így majd a gyerekeink erkölcsös nevelésben és oktatásban részesülnek. Ezt az állami iskolákba járók nem kapják meg? Tudomásom szerint ugyanazok a pedagógusok fognak tanítani, akik eddig. Ők rájuk nézve ez elég sértő, hogy egyesek azt feltételezik, eddig nem eszerint oktatták a gyerekeket.A házirendet az állami iskolákban is be kéne tartatni mindenkivel. Az egyháznak milyen eszközei vannak, vagy lesznek ehhez? Hisz mindenki azt írja, aki az átadás mellett beszél,hogy majd az egyház, majd az megmutatja, hogy erkölcsösen nevelni a gyerekeket. Én is érintett vagyok, mert a gyermekem ebbe az iskolába jár, vagy járt még nem tudom. Nagyon megvoltunk elégedve a pedagógusokkal és az oktatás színvonalával. Bánt az, hogy ezzel az intézkedéssel, olyan döntésre kényszerítenek, nem csak engem, hanem másokat is, amit nem szívesen hozunk meg, de nekünk TÉNYLEG a saját gyerekünk érdekeit kell nézni.És nem hiszem, hogy e miatt bárki elítélhet vagy megbírálhat.

    VálaszTörlés

A HÍR A MIÉNK :)
Hála és Köszönet mindazoknak, akik MEGOSZTJÁK ezt a hírt a FACEBOOKon, az IWIWen, és egyéb közösségi portálokon.
Köszönöm továbbá, ha ÍRÁST, FÉNYKÉPET KÜLD bárki a környezetében zajló közérdekű eseményekről.
* * * * * *
Kíváncsiak vagyunk a TE véleményedre is ! :)

SZABÁLYZAT
A moderátoroknak azonnal törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:
1. jogszabályellenes,
2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
3. témaidegen,
4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
7. kegyeletsértő,
8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
12. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz.
2011.03.25.

Címkék

"Fantázia" (3) 1567 (1) 1900 (1) 1922 (1) 1942 (1) 1944 (1) 1951 (1) 1971 (1) 1976 (1) 1980 (1) 1981 (1) 1986 (2) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1993 (1) 2000 (1) 2001 (2) 2002 (1) 2004 (1) 2005 (4) 2006 (1) 2007 (2) 2008 (8) 2009 (5) 2010 (132) 2011 (228) 2012 (131) 2013 (40) 2014 (1) 5 perc zene Évivel (13) A Battonyai Szerb Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány (1) A hét zenéje (2) a hónap (battonyai) politikusa (1) A Zene Mindenkié Alapítvány (3) Adam's Comedy (6) Agropartner2011 (7) állás (5) Antal Péter (1) Arad (4) Aradi Filharmonikusok (1) átszervezés (1) autópálya (3) baba-mama (2) baleset (1) ballagás (1) Barabás Hunorné (1) Barátság SE (10) Battonya a médiákban (2) Battonya díszpolgárai (2) Battonya történelme (5) Battonya-Tompapusztai Löszpusztarét élővilága (1) Battonyai Amatőr Néptánccsoport (1) Battonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (5) Battonyai Hirdetések Ingyen (1) Battonyai Hírek (1) Battonyai Idősek Otthona és Gondozási Központ (1) Battonyai Játszótér és Gyermekekért Alapítvány (2) Battonyai Olvasókönyv (1) Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ÖTE (1) Battonyai Református Egyházközség (1) battonyai rém (3) Battonyai TÁMASZ Közalapítvány (1) Battonyai Telekocsi (1) Battonyai Újság (2) Battonyai Városi Bíróság (1) Battonyai"TÁMASZ"Közalapítvány (1) Battonyaiak a battonyaiaknak (1) battonyaiak a TV-ben (10) Battonyaiak Klubja (1) battonyaiak külföldön (3) Battonyáról írták (2) Békés Megyei Hírlap (1) BékésWiki (1) Bene Tibor (1) BEOL (60) BEOL.Dancsó Aranka (1) Berkiné Girda Nikoletta (1) beruházás (2) Biblia (2) Bíró Eszter (1) Bognárné Németh Zsuzsa (1) Borombós Árpád (1) Boros Csaba (9) Boros Györgyné (1) Borsodi János (6) Borsodi Laci (9) Brenucz László (2) BTK (3) Bujáki Ádám (1) Bujáki Laura (2) Bulgária (1) bűncselekmény (13) Choral kamarakórus (1) cigány (2) ciki (1) címzetes főjegyző (1) civil szervezet (13) Creativus Studió (4) Cukorgyár (1) Családsegítő Szolgálat (6) Csathó András János (3) Csathó Éva (1) cserépkályha (1) csetbox (3) Debera Zoltán (1) Deli Csaba (4) Délmagyar.hu cikke (2) demográfia (1) Deszk (1) devizahitelesek (1) Dohánybeváltó (1) dolgozat (3) Dombegyház (1) Dózsa Zrt (1) dr Bajnay Edit (1) Dr Karsai József (31) Dr Kuli András (1) Dr Németh Ferenc (1) Dr. Czuth László (1) Dr. Kiss-Rigó László (3) Dr. Schmidt Gábor (5) Dr. Varga Gabriella (1) Dr.Jaksity Iván (1) dr.Palkó Lajosné (5) egészség (7) egy kis nosztalgia (9) Egyenlő Bánásmód Hatóság (1) együttműködés (1) élménybeszámoló (1) elveszett-megtalált (1) emlékmű (2) Energiapark (4) Erdei Mária (1) érettségi (1) Esélyek Háza (1) Esther Kinsky (1) ESZESZ (23) EU (1) Fábián Gábor (1) facebook (1) Fantázia Sport és Kultúra Egyesület (1) Farka Lőrinc (1) fejlődés (1) felhívás (1) fényképek (40) FLP (1) foci (1) fogathajtás (1) föld (1) földikutya (1) földprogram (1) fűtés (1) Gál György (1) Gáspár Tamás (3) gasztronómia (1) gazdaság (1) gáztámogatás (1) Gödrösöki Sporthorgász Egyesület (5) Grestyák Tímea (1) Gulácsi Viktor (2) Guth Klára (3) Gyászhír (1) Gyenes Ekbauer Stanislava (4) Gyerekház (16) gyermekétkeztetés (1) gyermekorvos (3) Gyula21 (2) Halász Istvánné (1) Harangvirág Nyugdíjasklub (5) helytörténet (3) HÍR24 (1) HÍR6 (1) Hit Gyülekezete Battonya (2) Holló László (1) Hollók és Mesterek (1) Horváth Imre (1) Horváth Sándorné (3) hozzászólás (1) HVG (1) időjárás (11) intézményvezető (1) iskolák (4) iskolaotthon (1) ivóvíz (1) iwiw (1) JAMKAMI (14) játék (2) játszótér (4) jó cselekedet (1) jó helyen élünk - miért is ? (3) jótékonyság (3) jótékonysági bál (9) József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola (16) Juhász Árpád (1) július (2) Kamasztanya (1) karácsony (12) katasztrófa (5) KEC (4) képeslap Battonyáról (1) képeslapküldő battonyai fényképekkel (1) képviselő-testület (2) kiállítás (1) kiránduás (1) kirándulás (12) Kisdombegyház (1) kisebbségi önkormányzat (2) kistérség (1) Klivényi Lajos (1) klub daganatos betegeknek (1) Kocsis Nándor (1) Kollár Iván (1) Koma Máté (1) Komlódiné Vidiczki Magdolna (2) koncert (11) Kopcsák Lilla (1) Korobán Éva (10) Kovács Anna Brigitta (2) Kovács Erika (1) költő (1) költségvetés (1) könyv Battonyáról (4) könyvbemutató (4) Könyvtár (30) kőolaj (1) környezet (1) környezetvédelem (1) közérdekű munka (1) közigazgatás (1) közlekedés (5) közlemény (1) közmunka (2) közmű (1) közoktatási megállapodás (1) közoktatási mérések eredményei (1) közvélemény kutatás (14) Krcsméri Tibor (1) Kreszta Anita (1) Kreszta Beatrix (1) Kreszta Traján (10) Kukla kinga (1) kultúra (7) KultúrPart (1) kunhalmok (1) kutya (2) Kutyamenhely (1) látnivalók (1) látnivalók Battonyán (1) Lázár György (1) Lázár János (1) légifotók battonyáról (1) London (1) Lovász Mihály (1) Lökösháza (1) Lőrincz Attila (1) Lukács László (1) Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda (20) Magyardombegyház (1) május (5) Mákos Árpád (8) Mákos Attila (1) Marjai János (1) Marosán György (1) Marosán István (1) Máté Mihály (2) mazsorett (5) média (2) Megasztár (7) Meghívó (21) megjegyzés (1) Megyesi Éva (2) Ménesi György (1) Mezei Nikolett (2) mezőgazdaság (8) Mezőhegyes (5) Mikes Kelemen Gimnázium (19) Minden gyermek lakjon jól Alapítvány (1) Mit mond a Biblia? (2) Módi József (1) Mohácsy Nikoletta (1) Molnár C. Pál (2) Molnár Kornélia Zongoraverseny (1) Molnár Mihály (1) Mond Boglárka (1) Mong János (1) Mós Edina (1) Mós Máté (1) Motyovszkiné Kovács Erika (1) Mudrity György (1) Mudrity Iván (1) Mudrity Ivánné (2) Mutasd Magad Dél-Békés (1) művelődés (4) művészet (16) Művészeti Iskola (12) Nagy Csaba (1) Nagy Györgyné (1) Nagy István (2) nagycsaládosok (2) Napközikonyha (1) Németh Jánosné (1) Németh Martin (1) Németh Szabolcs (1) Németország (1) nemzetiségek (11) Netnyúz (4) Nevelőotthon (1) Nikola Tesla Gimnázium (1) Norvégia (1) nyaralás (2) Nyáriné Kovács Tímea (3) nyelvtanulás (1) Nyugat Jelen (1) nyugdíjpénztár (1) oktatás (7) Oláh Péter (1) olimpia (2) Olteanu Júlia (2) óraállítás (1) orvosi ügyelet (2) Ossian (1) óvodák (1) önhiki (5) önkormányzat (4) önkormányzati képviselő (3) őszi szünet (1) összefogás (3) Összevont Napköziotthonos Óvodák és Bölcsőde (10) Ötvös Gyula (4) Ötvösné Oláh Szilvi (6) Pálinkó Gábor (1) pályázat (23) Pasek Ella (1) Pécska (17) Pécska-Battonya közös honlap (4) Pedagógus Szakszervezet (1) Peti73 (1) petíció (12) Podina Iván (1) polgármester (6) Polgármesteri Hivatal (3) politika (5) Poós Zoltán (6) Posta (1) PTC (1) Puja Frigyes (1) Putnoki Klára (Guth Klára) (1) Rádai Roland (4) rádióadás (2) recept (2) régen történt (7) régi fényképek (1) regisztáció (1) Retyezát (1) Roczkovné Kotroczó Ágnes (1) Római Katolikus Egyházközség (5) román (5) Román Templom (2) Románia (2) románok (7) sakk (2) Sakkegyesület (2) Schmidt Ágnes (1) Simon Sándor (1) Simonicsné Kóródi Judit (4) Simonka György (3) Soós Zsolt (1) SOS Gyerekfalu (7) sport (21) Sportbüfé (1) Srpski ekran (2) statisztika (1) Stefan Muresan (1) strand (2) SUFERINI (3) Sutya Ágnes (1) Sutya Miklós (2) Sutya Miklósné (4) Szabadai Györgyné (1) Szabó Palika (2) Szabó Zsuzsanna (1) szalagavató (2) Számíthatsz Ránk Egyesület (7) Széchenyi Terv (1) Szegedi Vadaspark (1) szegénység (22) személyi jövedelemadó 1% (3) szemét (1) Szenesné Gyarmati Andrea (1) Szent István Általános Iskola (29) SZÉP Nap (2) Szerb Iskola (32) Szerb Óvoda (17) szerbek (24) Szilágyi Emese (1) színház (2) színjátszó csoport (1) Szoboszlai Ferenc (1) szólásszabadság (1) Sztanojev Ivánné (2) Sztanojev Szvetiszláv (1) Szutor lászlóné (6) születésnap (3) szülinap (1) szülők (4) tábor (6) taekwon-do (10) Takács Dezső (4) Takács Dezsőné (1) Talita Baqlah (1) Tamburica (1) TÁMOP (2) tanév rendje (2) tanfolyam (3) Tanoda (2) tavaszi szünet (1) tehetségkutató (1) tekepálya (1) tél (1) téli időszámítás (1) téli szünet (1) temoplmok Battonyán (1) Terék Gyula (1) Terékné Megyesi Éva (7) térkép (1) testületi ülés (7) testvérváros (14) teszt (1) Tikos Péter (2) Tompapuszta (1) tompapusztai tölgyfa (2) Torma Tamásné (1) Tóth Balázs (1) Tóth Lajos (4) továbbtanulás (1) tuba (1) turizmus (1) tüntetés (1) tűzeset (2) tűzoltó (1) új (1) Új Alapokon Békés Megyéért Battonyáért Közhasznú Egyesület (13) úszótanfolyam (1) utak (1) Vajgel Zita (1) választás (18) vallások (1) Varga Imre (1) Varga Zsuzsanna (1) Városi Művelődési Központ és Könyvtár (11) Városnap (4) Venter Miklós (3) véradás (1) vers Battonyáról (3) versenyeredmények (4) vicces de igaz (1) videó (16) Vígh Antal (1) vihar (5) Vitalap.hu (1) vonat (1) zene (24) Zomborácz Zita (1)