Ez egy páratlan :) PÁRTATLAN hírportál Battonyáról nem csak battonyaiaknak, melynek valódi célja a PÁRTATLAN történetírás.....és minél többen írjuk, annál objektívebb a tájékoztatás, küldjetek tehát általatok írt cikkeket a múltról és a jelenről... * * * * *Tovább a főoldalra : http://netnews-battonya.blogspot.com/* * * * * kapcsolat : netnews.battonya@gmail.com

2010. október 20., szerda

A szegénység kezelésére koncentrálnak Battonyán - írta rólunk a beol

Battonyán az alakuló ülésen a képviselők Kreszta Trajánt választották alpolgármesterré, aki az előző ciklusban is betöltötte a tisztet.

— A város pénzügyi helyzetére való tekintettel négy éve racionalizáltuk a bizottságokat, most nem kellett egyet sem megszüntetnünk — mondta dr. Karsai József. A polgármester összefogásra kérte a képviselőket és a lakosságot is.

— Nem a mi dolgunk a nagypolitika. Számunkra a város fejlődése az elsődleges kérdés, ennek érdekében kell tevékenykednünk — fogalmazott. Programjában fontos szerepet kap a szegénység kezelése és a munkahelyteremtés.

forrás : http://beol.hu/bekes/kozelet/a-szegenyseg-kezelesere-koncentralnak-battonyan-33443417-én megjelent a beolon egy másik cikk is róunk:
Az iskolában fürödhetnek a szegény gyerekek
2010. október 17. 16:31 K. E.
Battonyán az elmúlt években tömegével váltak a korábban összkomfortos házak fokozatosan komfort nélkülivé. Ahogy a családok megélhetése romlott, úgy kapcsolták ki a szolgáltatók a gázt, a villanyt és a vizet. Vannak otthonok, ahol a mai életforma egyetlen alapvető feltétele sincs meg.

Az önkormányzat sajátos módon igyekszik segíteni a mélyszegénységbe jutottakon. Néhány éve létrehozták a szociális mosodát. A gyerekeket sokszor koszos ruhában engedték el a szülők iskolába. A kis kályhák nem termeltek annyi meleget, hogy a mosáshoz szükséges vizet is felmelegítsék a fazékban. Ha mégis mostak, napokig száradtak a ruhák. Ezt a problémát oldotta meg a szociális mosoda, ahová ingyen vihetik a családok a szennyest. A hideg idő beálltával jó szolgálatot tesz a szárítógép is. A mosoda teljes kihasználtsággal működik.

— Hiába a tiszta ruha, ha nem volt lehetőség a tisztálkodásra — mondta dr. Karsai József polgármester. — Egy-egy testnevelésóra után leizzadtak a gyerekek, sokuknak amúgy is csak hétvégente volt lehetőségük lemosdani, vagy még ritkábban. Emiatt, legyünk őszinték, azok a diákok, akiknek lehetőségük van a napi fürdésre, elfordultak tőlük.

A tanév elején átadott felújított „magyar” iskola tornateremmel, öltözőkkel és tusolókkal is rendelkezik. A pedagógusok és a város vezetése is arra ösztönöz minden diákot, hogy testnevelésóra után fürödjenek le, felfrissülve menjenek a következő órára.

— Menet közben kiderült, hiába a zuhanyzó, pont azok, akiknek leginkább kellene, mégsem használták. Nem volt törölközőjük. A kampányra fordítandó pénzem egy részéből vettem 200 törölközőt. Így heti háromszor tudnak fürödni azok a gyerekek is, akiknek otthon nincs erre lehetőségük — folytatta a polgármester.

— Diákjaink örömmel használják a tusolót — erősítette meg Komlódiné Vidiczki Magdolna, a Szent István Általános Iskola igazgatója. Az intézmény arra is ígéretet kapott, hogy a lányok tusolójába válaszfalakat, zuhanyfüggönyöket kapnak. A serdülők egymás előtt is szégyenlősek.

A város, ha kell, újabb közkutakat helyez üzembe

Azoknál a családoknál, ahol kikötötték valamelyik szolgáltatást, alig van remény a visszakapcsolásra a költségek miatt.
— A fűtésnél már áttértek kályhára — mondta dr. Karsai József. — Ahol villany sincs, a gyerekek, hogy lássanak, a napköziben vagy a könyvtárban tanulnak. Most felmérjük, hány családnál zárta el a szolgáltató a vezetékes vizet. Ha szükséges, több közkutat újra üzembe helyezünk, hogy minél közelebb essen az érintett otthonokhoz.

forrás : http://beol.hu/bekes/kozelet/az-iskolaban-furodhetnek-a-szegeny-gyerekek-334031
Érdemes a fenti linkre kattintani, és megnézni a hozzászólók véleményét is. Oda jobban meg merik írni, mint ide a Netnyúzra.

4 megjegyzés:

 1. Egyrészt nagyon szép dolog a segítés. Másrészt, amit ingyen kap valaki, azt nem fogja/tudja értékelni.
  Nekem inkább olyasminek tűnik, mint amikor nincs türelmünk kivárni, hogy egy kiscsoportos csigalassúsággal maga öltözzön föl, hanem gyorsan ráadjuk a ruhát, és már rohanunk is vele a saját tempónkban. Abból a gyerek nem fog tanulni semmit, legfeljebb azt, hogy minél elesettebbnek mutatom magamat, annál kevesebb dolgom van, mert aki jobban ért hozzá, azt megcsinálja inkább helyettem.
  Kné

  VálaszTörlés
 2. A cikk második részéhez csak annyit, hogy a szegénység nem = a koszossággal!!!

  A város fejlődéséhez meg csak annyit, hogy nem látok évek óta igazi fejlődést!
  Lettek-e munkahelyek teremtve?
  A T. képviselőtestület figyelembe veszi-e a lakosság kéréseit?
  Munkahelyeket szeretnénk már végre !!!

  Marcsi

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok

  Azért a rendes sulikba is jó lenne zuhanyzó fiam heti 3szor jár tesi órára és nincs a speciális suliban ... nem vacak izékre kéne költeni. Én Budapesten élek és borzasztóságok akadnak itt is csak annyi a különbség itt elővesznek minden szarért; mert egyedül nevelem a gyerekeimet falun lent délen a kutya sem törődik azokkal...vagy Párom falujában is én csak 1kerülettel arrébb mertem járatni a fiam és igazolást kellett vinnem 5éves korában hogy járatom e oviba gyereket, ott meg nem foglalkoztak vele mit csinálnak a gyerekükkel

  VálaszTörlés
 4. Nem értek egyet azzal ,hogy Battonyán nem történt változás .Pályázati pénzekből van v másból ? Megszépült! Bíróság,Mikes Gimi új Tornaterem ,utak...szép a Katolikus Temető az új Ravatalozójával,az Önkormányzat épülete és az Öregek Napközije,...Kár ,hogy a Strand nem igen tud terjeszkedni...abban látok fantáziát /turizmus /,hiányolom a Száraz-ér szép fa hídjait,JÁTSZÓTÉR kell, út burkolattal kiváltani az aszfaltot nincs egy Étterem / Nemzeti volt /.... Munkahelyet nem tudok elképzelni ,mert nem jön ide befektető!!!Marad a közhasznú és még annak is örülni kell.Igy látom !!!!

  VálaszTörlés

A HÍR A MIÉNK :)
Hála és Köszönet mindazoknak, akik MEGOSZTJÁK ezt a hírt a FACEBOOKon, az IWIWen, és egyéb közösségi portálokon.
Köszönöm továbbá, ha ÍRÁST, FÉNYKÉPET KÜLD bárki a környezetében zajló közérdekű eseményekről.
* * * * * *
Kíváncsiak vagyunk a TE véleményedre is ! :)

SZABÁLYZAT
A moderátoroknak azonnal törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:
1. jogszabályellenes,
2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
3. témaidegen,
4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
7. kegyeletsértő,
8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
12. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz.
2011.03.25.

Címkék

"Fantázia" (3) 1567 (1) 1900 (1) 1922 (1) 1942 (1) 1944 (1) 1951 (1) 1971 (1) 1976 (1) 1980 (1) 1981 (1) 1986 (2) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1993 (1) 2000 (1) 2001 (2) 2002 (1) 2004 (1) 2005 (4) 2006 (1) 2007 (2) 2008 (8) 2009 (5) 2010 (132) 2011 (229) 2012 (131) 2013 (40) 2014 (1) 5 perc zene Évivel (13) A Battonyai Szerb Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány (1) A hét zenéje (2) a hónap (battonyai) politikusa (1) A Zene Mindenkié Alapítvány (3) Adam's Comedy (6) Agropartner2011 (7) állás (5) Antal Péter (1) Arad (4) Aradi Filharmonikusok (1) átszervezés (1) autópálya (3) baba-mama (2) baleset (1) ballagás (1) Barabás Hunorné (1) Barátság SE (10) Battonya a médiákban (2) Battonya díszpolgárai (2) Battonya történelme (5) Battonya-Tompapusztai Löszpusztarét élővilága (1) Battonyai Amatőr Néptánccsoport (1) Battonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (5) Battonyai Hirdetések Ingyen (1) Battonyai Hírek (1) Battonyai Idősek Otthona és Gondozási Központ (1) Battonyai Játszótér és Gyermekekért Alapítvány (2) Battonyai Olvasókönyv (1) Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ÖTE (1) Battonyai Református Egyházközség (1) battonyai rém (3) Battonyai TÁMASZ Közalapítvány (1) Battonyai Telekocsi (1) Battonyai Újság (2) Battonyai Városi Bíróság (1) Battonyai"TÁMASZ"Közalapítvány (1) Battonyaiak a battonyaiaknak (1) battonyaiak a TV-ben (10) Battonyaiak Klubja (1) battonyaiak külföldön (3) Battonyáról írták (2) Békés Megyei Hírlap (1) BékésWiki (1) Bene Tibor (1) BEOL (61) BEOL.Dancsó Aranka (1) Berkiné Girda Nikoletta (1) beruházás (2) Biblia (2) Bíró Eszter (1) Bognárné Németh Zsuzsa (1) Borombós Árpád (1) Boros Csaba (9) Boros Györgyné (1) Borsodi János (6) Borsodi Laci (9) Brenucz László (2) BTK (3) Bujáki Ádám (1) Bujáki Laura (3) Bulgária (1) bűncselekmény (13) Choral kamarakórus (1) cigány (2) ciki (1) címzetes főjegyző (1) civil szervezet (13) Creativus Studió (4) Cukorgyár (1) Családsegítő Szolgálat (6) Csathó András János (3) Csathó Éva (1) cserépkályha (1) csetbox (3) Debera Zoltán (1) Deli Csaba (4) Délmagyar.hu cikke (2) demográfia (1) Deszk (1) devizahitelesek (1) Dohánybeváltó (1) dolgozat (3) Dombegyház (1) Dózsa Zrt (1) dr Bajnay Edit (1) Dr Karsai József (31) Dr Kuli András (1) Dr Németh Ferenc (1) Dr. Czuth László (1) Dr. Kiss-Rigó László (3) Dr. Schmidt Gábor (5) Dr. Varga Gabriella (1) Dr.Jaksity Iván (1) dr.Palkó Lajosné (5) egészség (7) egy kis nosztalgia (9) Egyenlő Bánásmód Hatóság (1) együttműködés (1) élménybeszámoló (1) elveszett-megtalált (1) emlékmű (2) Energiapark (4) Erdei Mária (1) érettségi (1) Esélyek Háza (1) Esther Kinsky (1) ESZESZ (23) EU (1) Fábián Gábor (1) facebook (1) Fantázia Sport és Kultúra Egyesület (1) Farka Lőrinc (1) fejlődés (1) felhívás (1) fényképek (40) FLP (1) foci (1) fogathajtás (1) föld (1) földikutya (1) földprogram (1) fűtés (1) Gál György (1) Gáspár Tamás (3) gasztronómia (1) gazdaság (1) gáztámogatás (1) Gödrösöki Sporthorgász Egyesület (5) Grestyák Tímea (1) Gulácsi Viktor (2) Guth Klára (3) Gyászhír (1) Gyenes Ekbauer Stanislava (4) Gyerekház (16) gyermekétkeztetés (1) gyermekorvos (3) Gyula21 (2) Halász Istvánné (1) Harangvirág Nyugdíjasklub (5) helytörténet (3) HÍR24 (1) HÍR6 (1) Hit Gyülekezete Battonya (2) Holló László (1) Hollók és Mesterek (1) Horváth Imre (1) Horváth Sándorné (3) hozzászólás (1) HVG (1) időjárás (11) intézményvezető (1) iskolák (4) iskolaotthon (1) ivóvíz (1) iwiw (1) JAMKAMI (14) játék (2) játszótér (4) jó cselekedet (1) jó helyen élünk - miért is ? (3) jótékonyság (3) jótékonysági bál (9) József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola (16) Juhász Árpád (1) július (2) Kamasztanya (1) karácsony (12) katasztrófa (5) KEC (4) képeslap Battonyáról (1) képeslapküldő battonyai fényképekkel (1) képviselő-testület (2) kiállítás (1) kiránduás (1) kirándulás (12) Kisdombegyház (1) kisebbségi önkormányzat (2) kistérség (1) Klivényi Lajos (1) klub daganatos betegeknek (1) Kocsis Nándor (1) Kollár Iván (1) Koma Máté (1) Komlódiné Vidiczki Magdolna (2) koncert (11) Kopcsák Lilla (1) Korobán Éva (10) Kovács Anna Brigitta (2) Kovács Erika (1) költő (1) költségvetés (1) könyv Battonyáról (4) könyvbemutató (4) Könyvtár (30) kőolaj (1) környezet (1) környezetvédelem (1) közérdekű munka (1) közigazgatás (1) közlekedés (5) közlemény (1) közmunka (2) közmű (1) közoktatási megállapodás (1) közoktatási mérések eredményei (1) közvélemény kutatás (14) Krcsméri Tibor (1) Kreszta Anita (1) Kreszta Beatrix (1) Kreszta Traján (10) Kukla kinga (1) kultúra (7) KultúrPart (1) kunhalmok (1) kutya (2) Kutyamenhely (1) látnivalók (1) látnivalók Battonyán (1) Lázár György (1) Lázár János (1) légifotók battonyáról (1) London (1) Lovász Mihály (1) Lökösháza (1) Lőrincz Attila (1) Lukács László (1) Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda (20) Magyardombegyház (1) május (5) Mákos Árpád (8) Mákos Attila (1) Marjai János (1) Marosán György (1) Marosán István (1) Máté Mihály (2) mazsorett (5) média (2) Megasztár (7) Meghívó (21) megjegyzés (1) Megyesi Éva (2) Ménesi György (1) Mezei Nikolett (2) mezőgazdaság (8) Mezőhegyes (5) Mikes Kelemen Gimnázium (19) Minden gyermek lakjon jól Alapítvány (1) Mit mond a Biblia? (2) Módi József (1) Mohácsy Nikoletta (1) Molnár C. Pál (2) Molnár Kornélia Zongoraverseny (1) Molnár Mihály (1) Mond Boglárka (1) Mong János (1) Mós Edina (1) Mós Máté (1) Motyovszkiné Kovács Erika (1) Mudrity György (1) Mudrity Iván (1) Mudrity Ivánné (2) Mutasd Magad Dél-Békés (1) művelődés (4) művészet (16) Művészeti Iskola (12) Nagy Csaba (1) Nagy Györgyné (1) Nagy István (2) nagycsaládosok (2) Napközikonyha (1) Németh Jánosné (1) Németh Martin (1) Németh Szabolcs (1) Németország (1) nemzetiségek (11) Netnyúz (4) Nevelőotthon (1) Nikola Tesla Gimnázium (1) Norvégia (1) nyaralás (2) Nyáriné Kovács Tímea (3) nyelvtanulás (1) Nyugat Jelen (1) nyugdíjpénztár (1) oktatás (7) Oláh Péter (1) olimpia (2) Olteanu Júlia (2) óraállítás (1) orvosi ügyelet (2) Ossian (1) óvodák (1) önhiki (5) önkormányzat (4) önkormányzati képviselő (3) őszi szünet (1) összefogás (3) Összevont Napköziotthonos Óvodák és Bölcsőde (10) Ötvös Gyula (4) Ötvösné Oláh Szilvi (6) Pálinkó Gábor (1) pályázat (23) Pasek Ella (1) Pécska (17) Pécska-Battonya közös honlap (4) Pedagógus Szakszervezet (1) Peti73 (1) petíció (12) Podina Iván (1) polgármester (6) Polgármesteri Hivatal (3) politika (5) Poós Zoltán (6) Posta (1) PTC (1) Puja Frigyes (1) Putnoki Klára (Guth Klára) (1) Rádai Roland (4) rádióadás (2) recept (2) régen történt (7) régi fényképek (1) regisztáció (1) Retyezát (1) Roczkovné Kotroczó Ágnes (1) Római Katolikus Egyházközség (5) román (5) Román Templom (2) Románia (2) románok (7) sakk (2) Sakkegyesület (2) Schmidt Ágnes (1) Simon Sándor (1) Simonicsné Kóródi Judit (4) Simonka György (3) Soós Zsolt (1) SOS Gyerekfalu (7) sport (21) Sportbüfé (1) Srpski ekran (2) statisztika (1) Stefan Muresan (1) strand (2) SUFERINI (3) Sutya Ágnes (1) Sutya Miklós (2) Sutya Miklósné (4) Szabadai Györgyné (1) Szabó Palika (2) Szabó Zsuzsanna (1) szalagavató (2) Számíthatsz Ránk Egyesület (7) Széchenyi Terv (1) Szegedi Vadaspark (1) szegénység (22) személyi jövedelemadó 1% (3) szemét (1) Szenesné Gyarmati Andrea (1) Szent István Általános Iskola (29) SZÉP Nap (2) Szerb Iskola (32) Szerb Óvoda (17) szerbek (24) Szilágyi Emese (1) színház (2) színjátszó csoport (1) Szoboszlai Ferenc (1) szólásszabadság (1) Sztanojev Ivánné (2) Sztanojev Szvetiszláv (1) Szutor lászlóné (6) születésnap (3) szülinap (1) szülők (4) tábor (6) taekwon-do (10) Takács Dezső (4) Takács Dezsőné (1) Talita Baqlah (1) Tamburica (1) TÁMOP (2) tanév rendje (2) tanfolyam (3) Tanoda (2) tavaszi szünet (1) tehetségkutató (1) tekepálya (1) tél (1) téli időszámítás (1) téli szünet (1) temoplmok Battonyán (1) Terék Gyula (1) Terékné Megyesi Éva (7) térkép (1) testületi ülés (7) testvérváros (14) teszt (1) Tikos Péter (2) Tompapuszta (1) tompapusztai tölgyfa (2) Torma Tamásné (1) Tóth Balázs (1) Tóth Lajos (4) továbbtanulás (1) tuba (1) turizmus (1) tüntetés (1) tűzeset (2) tűzoltó (1) új (1) Új Alapokon Békés Megyéért Battonyáért Közhasznú Egyesület (13) úszótanfolyam (1) utak (1) Vajgel Zita (1) választás (18) vallások (1) Varga Imre (1) Varga Zsuzsanna (1) Városi Művelődési Központ és Könyvtár (11) Városnap (4) Venter Miklós (3) véradás (1) vers Battonyáról (3) versenyeredmények (4) vicces de igaz (1) videó (16) Vígh Antal (1) vihar (5) Vitalap.hu (1) vonat (1) zene (24) Zomborácz Zita (1)