Ez egy páratlan :) PÁRTATLAN hírportál Battonyáról nem csak battonyaiaknak, melynek valódi célja a PÁRTATLAN történetírás.....és minél többen írjuk, annál objektívebb a tájékoztatás, küldjetek tehát általatok írt cikkeket a múltról és a jelenről... * * * * *Tovább a főoldalra : http://netnews-battonya.blogspot.com/* * * * * kapcsolat : netnews.battonya@gmail.com

2011. január 5., szerda

A szegények helyzete Battonyán - dolgozat

A felsőoktatásban időnként kell beadandó dolgozatokat írni... időnként a saját településünkről...
Egy dolgozatírás általában alapos kutatómunkával jár, mind a szakirodalom területén, mind a helyi viszonyok terén így aki írja a dolgozatot, az a munka végére mindig kicsit jobban megérti a városát, annak működését, az egyes folyamatok mozgatórugóit az adott témában...
...ezek a dolgozatok általában nem komoly tudományos munkák, csak egy kis "könnyűbúvárkodás" az adott témában, és azután gyorsan vissza a felszínre :), ettől még senki nem lesz az adott téma szakértője, sőt lehet kiderül, nem is látja jól a dolgokat... vagy mégis ő látja jól.... a szociológusok azt mondják, még 2 szociológus doktor sem látja egyformán a dolgokat, hiszen mindenki csak a saját (gyermekkorától meghatározott) perspektívájából tudja nézni a világot.
...sokan tanulnak, vagyis valószínűleg sokan írnak dolgozatot...valószínűleg Battonyáról is...
... hogy miért lehetnek érdekesek ezek a dolgozatok mások számára? Szerintem azért, mert minnél több perspektívából vizsgálunk egy dolgot, annál könnyebben megérthetjük a működését, ez pedig hasznunkra lehet mindannyiunknak.
...szeretnék a Netnyúzra minél több Battonyáról szóló dolgozatot föltenni! Legyetek szívesek és küldjetek hát dolgozatokat Battonyáról 6-150 :) éves korig :)!
Bátorítónak - és mert sajnos nagyon aktuális - ide teszem az én szociológia dolgozatomat, melynek címe "A szegények helyzete Battonyán".
Akit érdekel az az egyes oldalakat úgy tudja elolvasni, hogy a képre kattint.
***a dolgozatban a Békés Megyei Hírlap újságírójának neve tévesen Kovács Erzsébetként szerepel. Helyesen : Kovács Erika (elnézést a tévedésért)

15 megjegyzés:

  1. Itt lehetne vitatkozni.Vajon hogy látják a lakosok Battonyát?

    VálaszTörlés
  2. To go or no to go? - this is the question

    VálaszTörlés
  3. Az a baj hogy tényleg csak a szegénységet veszik észre az emberek,és már belénk van rögződve!Pedig szegénységbe is lehet szépen,élni ! Én is közép osztályról csúsztam le,most egész a béka segge alatt vagyok,de szarni rá,majd lesz valahogy! Nekem sincs annyi pénzem mint valamikor,és nem akasztom fel magam,!Nekem is vannak álmaim,de azok most egy kicsit váratnak magukra,majd egyszer teljesülnek!Nekem nagyobb boldogság az amikor a gyermekeim hazaérnek az iskolából,és csak mondják mondják a magukét,vagy amikor kimegyünk egy közös szánkózásra,vagy hazaér a párom a munkából,és együtt a család !
    Úgy hogy nem minden ám a pénz ! Attól még szeretek itt lakni Battonyán ! Szeretek végig menni a főutcán,szeretem mikor egymásnak köszönnek az emberek,mert nem idegenek egymásnak ! Itt ismer mindenki mindenkit ! És ez jó !
    Például itt a példa ESThER KINSKY,Ő nem érizte jól magát itt,csak a rosszat látta,,Mert azt akarta látni,,de csak azért mert nem jött össze neki a MOZi! Rajta múlott minden,,,Minek vetített dokumentum filmet,egy jó akció film jobban felcsigázta volna az embereket! Talán a mai napig itt lehetne !Ebből is látszik,nem is érdekelte mit szeretnénk , végigvonult Battonyán,leírt minket,és távozott ! És igen is,ő ment el szegényen,ő lett szegény avval hogy kihagyott,egy nagyszerű várost,remek embereket, minket Battonyaiakat!
    Én tudom hogy egyszer fellendül a mi kis városunk,mert én kivárom,,,nem tágítok innen egy tapottat sem ! És igen is szeretek itt,ez az én szülővárosom ! Itt van a családom,itt vannak a barátaim,az ismerőseim,itt érzem magam otthon!

    VálaszTörlés
  4. Én sem megyek,maradok !

    VálaszTörlés
  5. Olyan ez emberek mint a menzás kaja:
    -Ha bele döglöm is megeszem, ha megeszem bele is döglöm.

    VálaszTörlés
  6. Örülök neki, hogy így gondoljátok és maradni akartok, hisz ez azt jelenti, hogy szerettek itt lakni, mint ezt itt az előbb valaki nagyon szépen le is írta.

    Rendben maradjunk, de akkor tegyünk is ezért a városért valamit!
    Ja, hogy mi kicsik vagyunk és nem tudunk, tegyen a polgármester és a képviselők? Van azoknak elég dolguk most, és különben sem csak tőlük kell a csodát várni, mert mindenki a maga síkján is tud a városért tenni...nem baj hogy csak egy picit , mert sok pici sokra megy.
    Hogy hogyan?
    Már azzal is sokat teszünk, ha itt költjük el a pénzünket a helyben adót fizető vállalkozóknál, és nem vidékre a multikhoz járunk bevásárolni, ahol igaz, hogy 2000Ft-ot megtakarítunk egy bevásárláskor, de 3000Ft-ot elköltünk mindenféle akciós vacakra, amik egy részéről azután kiderül, hogy nincs is rá valójában égető szükségünk, az utiköltségről nem is beszélve.

    Az állami pénzeket is itt kellene elkölteni, a beruházásokat helyi vállalkozókkal kiviteleztetni, a napközinek helyben megvenni az ebédhezvalókat, az intézményeknek az irodaszereket, a számítógépeket a tisztítószert...stb. Mesteremberek ( asszonyok :) ) is vannak helyben, nem kell vidékről hívni, vagy vidékre járni. Van nekünk jó tüzépünk, nem is egy, miért nem itt veszi a városellátó a karbantartási anyagokat, hanem vidéken?

    Gimnáziumunk is van (még), jó helyen vannak itt is a gyermekeink, azt is sokkal jobban meg kellene és kellett volna becsülnünk.

    A helyi piacon őstermelőktől vett hazai! zöldségek pedig sokkal egészségesebbek a tescós vegyszerrel felfújt külföldi zöldségcsodáknál.

    Ez nem tűnik soknak, mégis nagyon sokat jelent, mert ami pénz itt költünk el - még ha keveset is, az még legalább 1 körfolyamaton keresztül a városban marad...

    Higyjétek el, ha mi nem emeljük ki ezt a várost valahogy ebből a gödörből, más ember biztos nem fogja.

    VálaszTörlés
  7. Hú,,,,ebben van valami,de mégis kevés ahhoz hogy igaz legyen !
    Én mint vállalkozó,már csak tudom!Próbálkozunk,ezerrel,kiállunk piacolni,ha kell mínusz 10fokban is,De kis réteget vonz az efféle árú,vagyis inkább úgy írom,,,nincs rá pénz!!El kell mennünk vidékre nagyvárosba,piacolni,ahol több az emberek keresete,és van jó munkahelyük!
    A lányommal már azon gondolkodtunk,hogy biztosan nem szépek a kerámiáink! Próbáltunk más,és más formát kialakítani,színt,stílust váltottunk,de nem sokkal lett kapósabb,,,engedtünk az árakból nem is keveset,,,akkor se volt igazán jó,,,nem kell a kézzel készült magyar árú ! Kell nekik a kínai ólcsó vacak !!!!!! Ez itt a baj !
    Hiába a sok vegyszer,akkor is a legszebb salátát válassza a háziasszony,meg az almából,uborkából is,,, Nem így van ??nehogymá egy csoffadt,de annál egészségesebbet !! Ne mondjátok hogy nem így van??
    Persze nem mindenkinél,mert elárulom nektek Csaba a kukacos almát szereti ,,,mert azt mondja ,,,na látod ez legalább nem látott vegyszert !
    Ott van például,a felvágott,,,mi van benne? ki tudja,,,De jó volna igazi BATTONYAI SZALÁMI !! Azt is lehetne árúlni,,,,Csak hát van egy kicsike gond,,,,6000-os kukoricán örül az ember ha egy hízót felnevel,,,levág,,,és készít egy pár szalámit,,,csak úgy kóstolóba,,,egyszóval nem éri meg,!Úgyhogy marad az ólcsó PÁRIZSI !
    Sok sikert aki most belevág valamibe itt Battonyán !
    ICU

    VálaszTörlés
  8. nagyonodacsapacsettekecsapatka

    VálaszTörlés
  9. Icu-nak.Állítólag a támogatják a magyar termékeket,meg a magyar vállalkozókat!

    VálaszTörlés
  10. Hát Drága névtelen,elárulom neked,én egy kibaszott segítséget,sehol nem kaptam ! Támogatás,,,,az mi?
    Ha Csaba nem segít,még műhelyem sem lenne !Apránként vásároltuk meg a műhely felszereléseket,! Két éve van telephelynek nyílvánítva,én is fizetek utána!Nincs itt semmiféle támogatás,,,csináld magad mozgalom !
    Igaz pályázatokat szoktunk nézegetni,de valahogy mi túl kicsik vagyunk ehhez,,,egy elektromos kemencét viszont szeretnénk,de mi nem pályázhatunk rá ! Így hát marad a píacolás a spórolás,,,talán egyszer összejön a rá való !
    Üdv ICu

    VálaszTörlés
  11. hamár a rendszerváltásban élünk 22. éve,amiről azt mondták hogy jobb lessz mint előtte , akkor most arról kellene beszélnünk, hogy mennyit fejlődött az ország a rendszerváltás óta . mennyivel csökkent az államháztartás adósága ,mennyivel nőt az életszinvonal a családokon belül ,mennyi új lakás épült , mennyi új munkahely jött létre , eltűnöben van ( a rendszerváltás elött szinte ismeretlen fogalom ) a munkanélküliség , megoldódni látszik a hajléktalanok sorsa ,nő a magyar nép egzisztenciája , stb,stb !! tehát elvileg csupa pozitív dologokról kellene beszélni . ezzel szemben azzal a tényel kell szembesülnünk , hogy ez a demokrácia számunkra semmi jót nem tudott adni . négy évenként csak azt haljuk , hogy : na majd most mi megmutatjuk !! aztán a valósággal kell szembesülnünk ,hogy eltelt a 4 év , és botrányoktól hangos a politika ! és ez igy megy folyton folyvást . azt már a kezdetek ,kezdetén elmondták a nagy okosok ( már akkor is ment a néphülyítés ) hogy a rendszerváltásnak lesznek nyertesei , és vesztesei is . HÁT ! szó mi szó igazuk lett !!lettek : minden elképzelést felülmúló nyertesek ! De , könyörgöm ! azt nem tették hozzá , hogy a vesztesek ( a többség ) bele fog dögleni abban ami rájuk vár az elkövetkező években . mert ha erre csak haloványan is utalnak , még az akkori ( a mai már nem ) magyar ember józan paraszt ésszel minimum azt mondta volna , hogy köszönöm szépen , én ebből nem kérek , egye meg a fene ezt a fajta demokráciát , vigyék innen máshová , nekünk ez nem kell ! de erre utalást nem tettek a népbutítók , és ennek isszuk most levét , ha tetszik , ha nem ! már lehet hogy pozsgai imre is bánja , hogy ama rádió interjúban kiejtette azt a szót hogy , népfelkelés amivel ezt a lavinát tulajdonképpen elindította ! hogy horn gyula ( ha még észnél van ) megbánta a vasfüggöny lebontásában való segédkezést , a pánamerikai piknik létrehozását . mindezt csak azért írtam le ilyen hosszan , hogy rávilágítsak arra az " apró " tényre hogy mostmár tehetünk mi bármit , az életünket 1989 -ben rontottuk , rontották el !! FOLYT KÖV !!!

    VálaszTörlés
  12. javítom magamat : természetesen ,páneurópai piknik !!! még mielött valaki demagógnak , szűklátókörűnek tartana , hozzá teszem : tisztában vagyok az elmúlt rendszer hibáival , az akkori politikusok bűneivel , mert azokat letagadni nagy hiba volna , azt elfelejtenünk sohasem szabad . lásd 1956 ! de szerintem az akkori politikusok egy életen át viselték magukon azt a hatalmas terhet , ami az akkori években rakódotak lelkükre . de tény hogy , ez felmentést nem jelethet számukra ! mint ahogy az is tény , hogy magyarországot az akkori nagyhatalmak igérgetéseik után úgy magára hagyták mintha az történlmi törvényszerűség lett volna . és ez már a nagyon sokadik eset vólt amit országunk elszenvedett az évszázadok során . és sohasem vóltunk képesek tanúlni a megtörtént , letagadhatatlan eseményekből . törvényszerűen tudomásul kell vennünk hogy csak magunkra vagyunk utalva ,a kapitalizmusra az ország és a népe történelmünkből fakadóan alkalmatlan , ez mind utópia !! és sajnos nagyon nagy igazság , hogy nagy durranás nélkül valódi rendszerváltást előidézni nem lehetséges .ezt az elmúlt 22 év ékesen bizonyította is . sajnos történelmi visszatekinténsünk arra utal , hogy szinte mi mindig roszkor vagyunk rossz helyen . mint ahogyan trianon végleg megpecsételte országunk , sorsát , jövőjét !! azóta tulajdonképpen országunk sodródik a történelmi eseményekkel .elöttem nem kérdés , hogy 1989 -ben nagy esélyt szalasztott el az ország . a reformok valójában beindultak , konszollidálódni látszodott a környezetünkben a helyzet ,újra felfigyelt európa magyarországra a fenti események kapcsán . tehát ha úgy tetszik sorsunk megint a kezünkben vólt . ha engedik , ha engedtük volna az akkori megtisztulni látszó hatalmat tovább dolgozni ez az ország ma nem itt tartana ,valójában fejlődött volna , felfele ívelt volna országunk sorsa . de akkor megint egy rossz döntést hoztunk meg , mint már történelmünk során oly sokszor ! a " rendszerváltás " , ( szerintem nem az vólt ) keresztbe tett mindennek . soha nem fogom megérteni , hogy mi magyarok miért vagyunk ilyenek , hogy amikor sorsunk , a jövönk már ,már a kezünkben van mi akkor hozzuk meg a lehető legrosszabb döntést .vagy a mi népünk genetikailag így van kódolva ? hogy mi csak elbaltázni tudjuk a történelmi adta lehetősékeket ? erre valószínűleg választ egyhamar nem kapunk , mert a mostani klientatúra úgy bebetonozta már magát , hogy ( már ahogy fogalmaztam ) csak egy nagy durranás tudná ezt megváltoztatni !!! addig is marad számunkra a ránk rót szegénység , nyomorúság , az élősködők elviselése !! és talán , talán : halkan jegyzem meg a REMÉNY !!! én még nem vagyok annyira koros hogy , a fentebb leírt dolgokat mind átéltem volna , de meggyőződésem , hogy még ilyen formán is van igazság gondolataimban .nem vagyok egy direkt , pesszimista alkat , csak reálisan próbáltam leírni az én felfogássommal azonosulni tudó dolgokat !!!!

    VálaszTörlés
  13. Te tartod el őket
    Te élteted őket
    Te segítségeddel visznek ki hatalmas mennyiségű pénzt az országból.
    Te teszed tönkre a hazai vállakózókat és csodálkozol ,hogy munkanélküli vagy és környezetet is az.


    TESCO áruházak bojkottjára ! ADD TOVÁBB !

    Szinte minden más terméket külföldről vásárolna jövőre a magyarországi Tesco a friss élelmiszereken kívül.

    A multinacionális vállalat elképzelései szerint 2011-től honfitársaink helyett szlovák beszállítók látják majd el iparcikkekkel
    a lánc magyar egységeit - tudta meg lapunk piaci forrásból.

    Emiatt idehaza több száz kis- és közepes vállalkozás kerülhet csődbe.

    Információink szerint a kiszervezés egyelőre a friss élelmiszereket nem érinti, ugyanakkor a Tescóban árusított többezernyi iparcikk hazai beszállítójának jövője veszélybe kerülhet.

    Ráadásul a lépéssel a magyar költségvetés is súlyos bevételektől eshet el, hiszen azok a hazai beszállítók,
    akik partnerei maradnak a Tescónak, az adózási szabályok szerint nem itthon fizetik majd meg forgalmuk után az áfát.

    A kis alapterületű Tesco Expressz áruházak árubeszerzéseit már manapság sem a Tesco itteni központja, hanem a szlovák beszerzés fogja össze.

    Emellett egyre több szlovák beszállító jelenik meg a Tesco áruházakban, akik többféle előnyt is élveznek a magyar
    versenytársakkal szemben. A hazai kiskereskedelmi forgalom egyébként is óriásit zuhant az elmúlt
    évben, ám ez nem a válság hatása, hanem a kormányzati megszorításoké.

    Értsd meg! Amíg Te a külföldi élelmiszert veszed- megjegyzem
    MINDIG gyengébb minőségű, mint a Magyar. ----

    Talán még emlékszel, amikor az átkosban az oroszoknak exportálta Hazánk Pl.: a lének való vagy a küllemre nem éppen megnyerő almát, mondtuk is, "Jó az nekik, ők azt is megeszik"- na így van most az EU velünk.

    + minél hamarabb tönkreteszik mezőgazdaságunkat, iparunkat nekik annál jobb.

    Nem lesz versenytársa az ő "almájuknak"-

    Szóval minden egyes külföldi árura elköltött Forintod a saját Nemzeted, Gyermekeid, azok Gyermekei...... sorsát pecsételi meg és taszítja nyomorba. - nagy szavak ezek, de gondolj bele!

    Akkor lesz esély az Ország emelkedésére, amikor a Magyar ember munkát teremt magának.

    Tehát a városi a termelői tejet, kenyeret,gyümölcsöt, húst.... veszi, a vidéki pedig a Magyar gyárakban (ilyen alig van- belegondoltál , kinek volt érdeke szétzúzni őket?), üzemekben előállított termelőeszközöket, ruhákat, gépeket.... veszi.

    Másként NEM fog menni, KÉPTELENSÉG, hogy bármilyen kormányzat beindítsa egy ország gazdaságát enélkül.

    EMBEREK egységben kell gondolkodni !!!!

    Ne az Önös érdek vezéreljen, hanem a nemzeti, és be fogjátok látni, hogy a Nemzeti érdek
    csiszolása, előrehozása jobb életet teremt az egyéneknek és saját gyermekeidnek, unokáidnak.

    EZ CSAK így működhet, de így viszont működni fog- az biztos.

    És ne sajnáld az időt, amit a vásárcsarnokokban, piacokon töltesz,
    hanem használd ki!

    Beszélgess emberekkel, hidd el, jobb a saját életed élni, mint aTV
    előtt ülni, és elhinni, amit az agymosodában előállítanak számodra.

    Ja és küldd tovább!!! - amennyiben tényleg érdekel a családod sorsa, jövője!

    Weiszenburger József Agrárkamara


    "Ne tagadd meg a fajt miből eredtél, lángoló vért miből születtél, a
    földet, mely éltet s eltakar, ha magyarnak születtél, hát maradj
    MAGYAR ! "

    Ha egyetértesz, továbbítsd is!

    VálaszTörlés
  14. Olvassátok el!
    http://atv.hu/penztarca/20110202_van_autoja_vagy_laptopja_ugrik_a_csaladi_potlek

    Cigizik,dögöljön meg,mert csak olcsó cigire jut.Odafent szivhatják a kubai szivart.
    Na szegények Ti ne várjatok-vágyjatok semmire.

    VálaszTörlés
  15. atneztem nagyabol a dolgozatot, szerintem, nagyon jo ! ahogy idom lesz, el is olvasom remelem....

    most talaltam fel ezt a lapot,
    nagyon jonak, erdekesnek es hasznosznak is tartom

    sok sikert tovabb !

    VálaszTörlés

A HÍR A MIÉNK :)
Hála és Köszönet mindazoknak, akik MEGOSZTJÁK ezt a hírt a FACEBOOKon, az IWIWen, és egyéb közösségi portálokon.
Köszönöm továbbá, ha ÍRÁST, FÉNYKÉPET KÜLD bárki a környezetében zajló közérdekű eseményekről.
* * * * * *
Kíváncsiak vagyunk a TE véleményedre is ! :)

SZABÁLYZAT
A moderátoroknak azonnal törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:
1. jogszabályellenes,
2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
3. témaidegen,
4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
7. kegyeletsértő,
8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
12. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz.
2011.03.25.

Címkék

"Fantázia" (3) 1567 (1) 1900 (1) 1922 (1) 1942 (1) 1944 (1) 1951 (1) 1971 (1) 1976 (1) 1980 (1) 1981 (1) 1986 (2) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1993 (1) 2000 (1) 2001 (2) 2002 (1) 2004 (1) 2005 (4) 2006 (1) 2007 (2) 2008 (8) 2009 (5) 2010 (132) 2011 (228) 2012 (131) 2013 (40) 2014 (1) 5 perc zene Évivel (13) A Battonyai Szerb Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány (1) A hét zenéje (2) a hónap (battonyai) politikusa (1) A Zene Mindenkié Alapítvány (3) Adam's Comedy (6) Agropartner2011 (7) állás (5) Antal Péter (1) Arad (4) Aradi Filharmonikusok (1) átszervezés (1) autópálya (3) baba-mama (2) baleset (1) ballagás (1) Barabás Hunorné (1) Barátság SE (10) Battonya a médiákban (2) Battonya díszpolgárai (2) Battonya történelme (5) Battonya-Tompapusztai Löszpusztarét élővilága (1) Battonyai Amatőr Néptánccsoport (1) Battonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (5) Battonyai Hirdetések Ingyen (1) Battonyai Hírek (1) Battonyai Idősek Otthona és Gondozási Központ (1) Battonyai Játszótér és Gyermekekért Alapítvány (2) Battonyai Olvasókönyv (1) Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ÖTE (1) Battonyai Református Egyházközség (1) battonyai rém (3) Battonyai TÁMASZ Közalapítvány (1) Battonyai Telekocsi (1) Battonyai Újság (2) Battonyai Városi Bíróság (1) Battonyai"TÁMASZ"Közalapítvány (1) Battonyaiak a battonyaiaknak (1) battonyaiak a TV-ben (10) Battonyaiak Klubja (1) battonyaiak külföldön (3) Battonyáról írták (2) Békés Megyei Hírlap (1) BékésWiki (1) Bene Tibor (1) BEOL (60) BEOL.Dancsó Aranka (1) Berkiné Girda Nikoletta (1) beruházás (2) Biblia (2) Bíró Eszter (1) Bognárné Németh Zsuzsa (1) Borombós Árpád (1) Boros Csaba (9) Boros Györgyné (1) Borsodi János (6) Borsodi Laci (9) Brenucz László (2) BTK (3) Bujáki Ádám (1) Bujáki Laura (2) Bulgária (1) bűncselekmény (13) Choral kamarakórus (1) cigány (2) ciki (1) címzetes főjegyző (1) civil szervezet (13) Creativus Studió (4) Cukorgyár (1) Családsegítő Szolgálat (6) Csathó András János (3) Csathó Éva (1) cserépkályha (1) csetbox (3) Debera Zoltán (1) Deli Csaba (4) Délmagyar.hu cikke (2) demográfia (1) Deszk (1) devizahitelesek (1) Dohánybeváltó (1) dolgozat (3) Dombegyház (1) Dózsa Zrt (1) dr Bajnay Edit (1) Dr Karsai József (31) Dr Kuli András (1) Dr Németh Ferenc (1) Dr. Czuth László (1) Dr. Kiss-Rigó László (3) Dr. Schmidt Gábor (5) Dr. Varga Gabriella (1) Dr.Jaksity Iván (1) dr.Palkó Lajosné (5) egészség (7) egy kis nosztalgia (9) Egyenlő Bánásmód Hatóság (1) együttműködés (1) élménybeszámoló (1) elveszett-megtalált (1) emlékmű (2) Energiapark (4) Erdei Mária (1) érettségi (1) Esélyek Háza (1) Esther Kinsky (1) ESZESZ (23) EU (1) Fábián Gábor (1) facebook (1) Fantázia Sport és Kultúra Egyesület (1) Farka Lőrinc (1) fejlődés (1) felhívás (1) fényképek (40) FLP (1) foci (1) fogathajtás (1) föld (1) földikutya (1) földprogram (1) fűtés (1) Gál György (1) Gáspár Tamás (3) gasztronómia (1) gazdaság (1) gáztámogatás (1) Gödrösöki Sporthorgász Egyesület (5) Grestyák Tímea (1) Gulácsi Viktor (2) Guth Klára (3) Gyászhír (1) Gyenes Ekbauer Stanislava (4) Gyerekház (16) gyermekétkeztetés (1) gyermekorvos (3) Gyula21 (2) Halász Istvánné (1) Harangvirág Nyugdíjasklub (5) helytörténet (3) HÍR24 (1) HÍR6 (1) Hit Gyülekezete Battonya (2) Holló László (1) Hollók és Mesterek (1) Horváth Imre (1) Horváth Sándorné (3) hozzászólás (1) HVG (1) időjárás (11) intézményvezető (1) iskolák (4) iskolaotthon (1) ivóvíz (1) iwiw (1) JAMKAMI (14) játék (2) játszótér (4) jó cselekedet (1) jó helyen élünk - miért is ? (3) jótékonyság (3) jótékonysági bál (9) József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola (16) Juhász Árpád (1) július (2) Kamasztanya (1) karácsony (12) katasztrófa (5) KEC (4) képeslap Battonyáról (1) képeslapküldő battonyai fényképekkel (1) képviselő-testület (2) kiállítás (1) kiránduás (1) kirándulás (12) Kisdombegyház (1) kisebbségi önkormányzat (2) kistérség (1) Klivényi Lajos (1) klub daganatos betegeknek (1) Kocsis Nándor (1) Kollár Iván (1) Koma Máté (1) Komlódiné Vidiczki Magdolna (2) koncert (11) Kopcsák Lilla (1) Korobán Éva (10) Kovács Anna Brigitta (2) Kovács Erika (1) költő (1) költségvetés (1) könyv Battonyáról (4) könyvbemutató (4) Könyvtár (30) kőolaj (1) környezet (1) környezetvédelem (1) közérdekű munka (1) közigazgatás (1) közlekedés (5) közlemény (1) közmunka (2) közmű (1) közoktatási megállapodás (1) közoktatási mérések eredményei (1) közvélemény kutatás (14) Krcsméri Tibor (1) Kreszta Anita (1) Kreszta Beatrix (1) Kreszta Traján (10) Kukla kinga (1) kultúra (7) KultúrPart (1) kunhalmok (1) kutya (2) Kutyamenhely (1) látnivalók (1) látnivalók Battonyán (1) Lázár György (1) Lázár János (1) légifotók battonyáról (1) London (1) Lovász Mihály (1) Lökösháza (1) Lőrincz Attila (1) Lukács László (1) Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda (20) Magyardombegyház (1) május (5) Mákos Árpád (8) Mákos Attila (1) Marjai János (1) Marosán György (1) Marosán István (1) Máté Mihály (2) mazsorett (5) média (2) Megasztár (7) Meghívó (21) megjegyzés (1) Megyesi Éva (2) Ménesi György (1) Mezei Nikolett (2) mezőgazdaság (8) Mezőhegyes (5) Mikes Kelemen Gimnázium (19) Minden gyermek lakjon jól Alapítvány (1) Mit mond a Biblia? (2) Módi József (1) Mohácsy Nikoletta (1) Molnár C. Pál (2) Molnár Kornélia Zongoraverseny (1) Molnár Mihály (1) Mond Boglárka (1) Mong János (1) Mós Edina (1) Mós Máté (1) Motyovszkiné Kovács Erika (1) Mudrity György (1) Mudrity Iván (1) Mudrity Ivánné (2) Mutasd Magad Dél-Békés (1) művelődés (4) művészet (16) Művészeti Iskola (12) Nagy Csaba (1) Nagy Györgyné (1) Nagy István (2) nagycsaládosok (2) Napközikonyha (1) Németh Jánosné (1) Németh Martin (1) Németh Szabolcs (1) Németország (1) nemzetiségek (11) Netnyúz (4) Nevelőotthon (1) Nikola Tesla Gimnázium (1) Norvégia (1) nyaralás (2) Nyáriné Kovács Tímea (3) nyelvtanulás (1) Nyugat Jelen (1) nyugdíjpénztár (1) oktatás (7) Oláh Péter (1) olimpia (2) Olteanu Júlia (2) óraállítás (1) orvosi ügyelet (2) Ossian (1) óvodák (1) önhiki (5) önkormányzat (4) önkormányzati képviselő (3) őszi szünet (1) összefogás (3) Összevont Napköziotthonos Óvodák és Bölcsőde (10) Ötvös Gyula (4) Ötvösné Oláh Szilvi (6) Pálinkó Gábor (1) pályázat (23) Pasek Ella (1) Pécska (17) Pécska-Battonya közös honlap (4) Pedagógus Szakszervezet (1) Peti73 (1) petíció (12) Podina Iván (1) polgármester (6) Polgármesteri Hivatal (3) politika (5) Poós Zoltán (6) Posta (1) PTC (1) Puja Frigyes (1) Putnoki Klára (Guth Klára) (1) Rádai Roland (4) rádióadás (2) recept (2) régen történt (7) régi fényképek (1) regisztáció (1) Retyezát (1) Roczkovné Kotroczó Ágnes (1) Római Katolikus Egyházközség (5) román (5) Román Templom (2) Románia (2) románok (7) sakk (2) Sakkegyesület (2) Schmidt Ágnes (1) Simon Sándor (1) Simonicsné Kóródi Judit (4) Simonka György (3) Soós Zsolt (1) SOS Gyerekfalu (7) sport (21) Sportbüfé (1) Srpski ekran (2) statisztika (1) Stefan Muresan (1) strand (2) SUFERINI (3) Sutya Ágnes (1) Sutya Miklós (2) Sutya Miklósné (4) Szabadai Györgyné (1) Szabó Palika (2) Szabó Zsuzsanna (1) szalagavató (2) Számíthatsz Ránk Egyesület (7) Széchenyi Terv (1) Szegedi Vadaspark (1) szegénység (22) személyi jövedelemadó 1% (3) szemét (1) Szenesné Gyarmati Andrea (1) Szent István Általános Iskola (29) SZÉP Nap (2) Szerb Iskola (32) Szerb Óvoda (17) szerbek (24) Szilágyi Emese (1) színház (2) színjátszó csoport (1) Szoboszlai Ferenc (1) szólásszabadság (1) Sztanojev Ivánné (2) Sztanojev Szvetiszláv (1) Szutor lászlóné (6) születésnap (3) szülinap (1) szülők (4) tábor (6) taekwon-do (10) Takács Dezső (4) Takács Dezsőné (1) Talita Baqlah (1) Tamburica (1) TÁMOP (2) tanév rendje (2) tanfolyam (3) Tanoda (2) tavaszi szünet (1) tehetségkutató (1) tekepálya (1) tél (1) téli időszámítás (1) téli szünet (1) temoplmok Battonyán (1) Terék Gyula (1) Terékné Megyesi Éva (7) térkép (1) testületi ülés (7) testvérváros (14) teszt (1) Tikos Péter (2) Tompapuszta (1) tompapusztai tölgyfa (2) Torma Tamásné (1) Tóth Balázs (1) Tóth Lajos (4) továbbtanulás (1) tuba (1) turizmus (1) tüntetés (1) tűzeset (2) tűzoltó (1) új (1) Új Alapokon Békés Megyéért Battonyáért Közhasznú Egyesület (13) úszótanfolyam (1) utak (1) Vajgel Zita (1) választás (18) vallások (1) Varga Imre (1) Varga Zsuzsanna (1) Városi Művelődési Központ és Könyvtár (11) Városnap (4) Venter Miklós (3) véradás (1) vers Battonyáról (3) versenyeredmények (4) vicces de igaz (1) videó (16) Vígh Antal (1) vihar (5) Vitalap.hu (1) vonat (1) zene (24) Zomborácz Zita (1)