Ez egy páratlan :) PÁRTATLAN hírportál Battonyáról nem csak battonyaiaknak, melynek valódi célja a PÁRTATLAN történetírás.....és minél többen írjuk, annál objektívebb a tájékoztatás, küldjetek tehát általatok írt cikkeket a múltról és a jelenről... * * * * *Tovább a főoldalra : http://netnews-battonya.blogspot.com/* * * * * kapcsolat : netnews.battonya@gmail.com

2011. január 29., szombat

Tehermentes házat vett, mégis elvették tőle - írta a BEOL

2011. január 24. 09:32 K. E.
A battonyai Dancsó Aranka vett egy pici házat, amiből nagy baja lett. A tulajdoni lap szerint tehermentes volt az ingatlan, később kiderült, a volt tulajdonosok sok pénzzel tartoztak egy banknak. Így elvitték a házat az asszony feje fölül, amit bírósági úton, lakhatatlan állapotban kapott vissza.

Dancsó Aranka kálváriája 2007-ben kezdődött. Nagy háza helyett kinézett egy kisebbet 800 ezer forintért. Elővigyázatosságból kikérte a Mezőkovácsházi Földhivatalban a tulajdoni lapot, amely szerint tehermentes volt az ingatlan. A szerződést ügyvéddel íratták. Dancsó Aranka új otthonát csinosítgatta, közben várta a levelet, hogy a nevére írták-e a házat.

— A földhivatalban tudtam meg, hogy egy pénzintézet a volt tulajdonos tartozása miatt jelzálogot tetetett rá és végrehajtást kért — sorolta az asszony. Az adósság kamatostól mintegy 2 millió forint volt.
Időközben a kis házat elárverezték. Az asszony 2008 őszén, szakadó esőben egyszer arra ment haza, hogy kipakolták a bútorait az utcára. Az ügy végül a bíróságon ért véget. Dancsó Aranka — igaz lakhatatlan állapotban —, visszakapta a házát.

— Ügyfelünk jogi képviselőjétől 2007. december 5-én kaptunk a tulajdonjog bejegyzése iránti kérelmet. Ügyintézés közben derült ki, hogy egy nappal korábban egy pénzintézettől végrehajtási jog bejegyzésére érkezett megkeresés a hivatalhoz. A dátum alapján a végrehajtási jogot jegyezték be munkatársaink — tudtuk meg dr. Bak Pétertől, a Békés Megyei Kormányhivatal Földhivatalának vezetőjétől.

A hivatal felszólította Dancsó Aranka jogi képviselőjét, hogy a végrehajtási joggal kapcsolatban csatoljon be törlési engedélyt, vagy nyilatkozzon arról, hogy a jogszerzést ilyen körülmények között is fenntartja-e ügyfele. Az ügyvéd nem reagált. Dancsó Aranka a történtekről ügyintézése során értesült. Az asszony tulajdonjog bejegyzési kérelmét elutasította a földhivatal. Határidőig nem adott be fellebbezést, ezért a végrehajtás jogerőre emelkedett.

Dancsó Aranka a földhivatal közleménye alapján 2009. február 4-én megkésve nyújtotta be a fellebbezését. A hivatal a késedelem ellenére lehetőséget teremtett arra, hogy az ügyben bíróság döntsön. A bíró nem látta bizonyítottnak a két eljárás egyidejű megindításának tényét, ezért Dancsó Aranka tulajdonjogának bejegyzését rendelte el.
Dancsó Aranka hosszú ideig egy barátnőjénél húzta meg magát, most a lányánál lakik. A kis házát a kálvária előtt — a két ingatlant ára közti különbözetből — komfortosítgatta, konyhát és fürdőszobát is épített. A volt lakók az asszony elmondása szerint mindent tönkretettek. Még a vezetéket is kiszedték a falból. Elvitték a cserépkályháját is.

— Negyvenezer forintos vízdíjat hagytak rám és tetemes áramszámlát. A vízórát a szolgáltató leszerelte. A villanyt nem kötötték ki, az áramosok megértették a helyzetem — mondta a 60 éves asszony, akinek arra nincs pénze, hogy lakhatóvá tegye a házat. Se fűtése, se vize. A kis pénzét az ingatlanba „ölte”, a nyugdíja pedig kevés. Most földönfutónak érzi magát: van is otthona, meg nincs is.


forrás : http://beol.hu/bekes/kozelet/tehermentes-hazat-vett-megis-elvettek-tole-356078

6 megjegyzés:

  1. Akkor ez most micsoda? Szerencsétlen véletlenek sorozata, vagy összejátszott valaki valakivel ?
    Sajnálom ami Arankával történt és kívánom neki, hogy az élet sokszorosan kárpótolja mindezért!

    VálaszTörlés
  2. ez tipikusan olyan helyzet amit napjainkban minden következmények nélkül meglehet tenni !az ténny , hogy a lopás , legyen az bármilyen nemű is , az lopásnak számít . hogy a hazugság akkor is hazugság ha kicsi , ha nagy . de könyörgöm ,azért tegyünk már külömbséget egy életet tönkretevő bűncselekmény , és egy túró rudi ellopása között . mert arról igazából nem vagyok meggyőződve , hogy aki ezt előidézte bűnhődni fog e érte !

    VálaszTörlés
  3. Hope - igen igazad van nagyon amikor azt mondod mi is hibásak vagyunk benne, hogy itt tart ez a város. Mindent csak csendben végignézünk, egymás között megpusmogjuk hogy nem így kéne lennie ...és azt gondoljuk ezzel meg is oldottuk a problémát. Aranka néni újságírót hívott hogy elmondja országnak-világnak őt mekkora igazságtalanság érte. A battonyai meg csak ül és olvas megintcsak és hümmög de ebből Aranka néni nem vesz észre semmit, hogy vele vannak-e vagy sem, mert se a beolra se ide nem jött sok együttérző megjegyzés. Vagy ennyire közömbösek lennénk mi battonyaiak?
    Mert ha igen, akkor megérdemeljük a sorsunkat :(

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szűkös lehetett Aranka néni büdzséje,ha kénytelen volt lecserélni házikóját ahol talán hosszú évekig éldegélt,vagy éldegélt családjával.
    Ez egy tipikus magyar helyzet,ha nagy a házad cseréld le kicsire félre téve az összes emlékedet ,senkit nem érdekel.
    A huszonegyedik században emberek nyomorult helyzetben kerülnek?
    Sztem ezt a képtelen helyzetet tegyék helyre azok akik hivatalból elrontották.A hölgy megszenvedte a dolgokat,nyugodtan kárpótolhatnák.

    Ui:Bizonyos időnként ki kell kérni a tulajdonlapot,mert más is járhat így.Persze az már zsebbe nyúlós,hogy milyen sokba kerül.

    VálaszTörlés
  5. Hát igen ami Aranka nénivel történt az szégyen és gyalázat, hogy idős napjaira önhibáján kívül földönfutóvá tették. Amikor elárverezték a házát és megtörtént a kilakoltatás szakadó esőben rendőri közreműködéssel, az nagyon megalázó volt. Ráadásul a közigazgatási pert megnyerte lakhatatlan állapotban kapta vissza a házát. Én mondtam ne hagyja annyiban indítson kártérítési pert a Földhivatal ellen, mert minden jogalap fennáll. Távol innen találtunk egy nagyon jó ügyvédet, akihez elmentem vele, és elindította a szükséges eljárást. Mert bizony voltak ügyvédek, akik nem mertek a Földhivatal ellen fellépni. Megnyeri ez nem kérdés!!! A per adatai alapján ellenben, az volt megállapítható, hogy a kérelmek egyidejűleg 2007. december 5-én érkeztek meg a földhivatalhoz. Az Inytv. 44.§ /1/ bekezdés második mondatában foglaltak szerint,az egyidejűleg érkezett beadványok ranghelyét a bejegyzés alapjául szolgáló okiratok keletkezésének időpontja határozza meg. Jelen esetben az adásvételi szerződés korábbi keletkezésű, mint a végrehajtói megkeresés, tehát a tulajdonjog bejegyzése rangsorban megelőzte a végrehajtási jog bejegyzése iránti megkeresés elintézését, ezért a végrehajtási jog bejegyzése a beavatkozó javára sérti a Inytv.7.§/1/, 44.§/1/ és 46.§-ában foglalt rendelkezéseket. A Földhivatal nem tudott magyarázatot adni arra, hogy végrehajtási jog bejegyzésére irányuló megkeresés,, hogy érkezhetett meg 2007.december 4-én Földhiv. és került sor az iktatásra 2007.december 5.-én.Amikor a tulajdonjog bejegyzési kérelmem 2007.december 5-én érkezett meg. A Bíróság megállapította, hogy az iktatóbélyegzőn az érkezés időpontja szabálytalanul javításra került, amely tovább erősíti a az irat érkeztetése során elkövetett eljárási szabálysértést.
    Remélem minél hamarabb erkölcsi és jogi elégtételt kap Aranka néni! Tiszta szívből szurkolok neki, mert egy élet munkáját tették tönkre és idős korára földönfutóvá tették.Mire újra a tulajdonába került az ingatlan, az ott lakók teljes lakhatatlanná amortizálták és jelentős közüzemi tartozást halmoztak fel. Azóta kénytelen egyik ismerősénél lakni. Mindez nem történik meg, ha a Földhivatal tisztességesen és törvényesen jár el.

    VálaszTörlés
  6. Nem közömbösek ! hanem megertest es egyuterzest olvastam ki soraikbol !
    melegseget es kedveseget ereztem ki soraikbol

    Meg Bene Tibor nak reszemrol tissztelet es becsulet !

    sajnalom nagyon Aranka nénit, sokk egeseget es minden jot kivanok neki es nektek is

    Remelem, sikerulni fogg Bene Tibor kedves segicsegnyujtasa

    VálaszTörlés

A HÍR A MIÉNK :)
Hála és Köszönet mindazoknak, akik MEGOSZTJÁK ezt a hírt a FACEBOOKon, az IWIWen, és egyéb közösségi portálokon.
Köszönöm továbbá, ha ÍRÁST, FÉNYKÉPET KÜLD bárki a környezetében zajló közérdekű eseményekről.
* * * * * *
Kíváncsiak vagyunk a TE véleményedre is ! :)

SZABÁLYZAT
A moderátoroknak azonnal törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:
1. jogszabályellenes,
2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
3. témaidegen,
4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
7. kegyeletsértő,
8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
12. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz.
2011.03.25.

Címkék

"Fantázia" (3) 1567 (1) 1900 (1) 1922 (1) 1942 (1) 1944 (1) 1951 (1) 1971 (1) 1976 (1) 1980 (1) 1981 (1) 1986 (2) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1993 (1) 2000 (1) 2001 (2) 2002 (1) 2004 (1) 2005 (4) 2006 (1) 2007 (2) 2008 (8) 2009 (5) 2010 (132) 2011 (228) 2012 (131) 2013 (40) 2014 (1) 5 perc zene Évivel (13) A Battonyai Szerb Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány (1) A hét zenéje (2) a hónap (battonyai) politikusa (1) A Zene Mindenkié Alapítvány (3) Adam's Comedy (6) Agropartner2011 (7) állás (5) Antal Péter (1) Arad (4) Aradi Filharmonikusok (1) átszervezés (1) autópálya (3) baba-mama (2) baleset (1) ballagás (1) Barabás Hunorné (1) Barátság SE (10) Battonya a médiákban (2) Battonya díszpolgárai (2) Battonya történelme (5) Battonya-Tompapusztai Löszpusztarét élővilága (1) Battonyai Amatőr Néptánccsoport (1) Battonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (5) Battonyai Hirdetések Ingyen (1) Battonyai Hírek (1) Battonyai Idősek Otthona és Gondozási Központ (1) Battonyai Játszótér és Gyermekekért Alapítvány (2) Battonyai Olvasókönyv (1) Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ÖTE (1) Battonyai Református Egyházközség (1) battonyai rém (3) Battonyai TÁMASZ Közalapítvány (1) Battonyai Telekocsi (1) Battonyai Újság (2) Battonyai Városi Bíróság (1) Battonyai"TÁMASZ"Közalapítvány (1) Battonyaiak a battonyaiaknak (1) battonyaiak a TV-ben (10) Battonyaiak Klubja (1) battonyaiak külföldön (3) Battonyáról írták (2) Békés Megyei Hírlap (1) BékésWiki (1) Bene Tibor (1) BEOL (60) BEOL.Dancsó Aranka (1) Berkiné Girda Nikoletta (1) beruházás (2) Biblia (2) Bíró Eszter (1) Bognárné Németh Zsuzsa (1) Borombós Árpád (1) Boros Csaba (9) Boros Györgyné (1) Borsodi János (6) Borsodi Laci (9) Brenucz László (2) BTK (3) Bujáki Ádám (1) Bujáki Laura (2) Bulgária (1) bűncselekmény (13) Choral kamarakórus (1) cigány (2) ciki (1) címzetes főjegyző (1) civil szervezet (13) Creativus Studió (4) Cukorgyár (1) Családsegítő Szolgálat (6) Csathó András János (3) Csathó Éva (1) cserépkályha (1) csetbox (3) Debera Zoltán (1) Deli Csaba (4) Délmagyar.hu cikke (2) demográfia (1) Deszk (1) devizahitelesek (1) Dohánybeváltó (1) dolgozat (3) Dombegyház (1) Dózsa Zrt (1) dr Bajnay Edit (1) Dr Karsai József (31) Dr Kuli András (1) Dr Németh Ferenc (1) Dr. Czuth László (1) Dr. Kiss-Rigó László (3) Dr. Schmidt Gábor (5) Dr. Varga Gabriella (1) Dr.Jaksity Iván (1) dr.Palkó Lajosné (5) egészség (7) egy kis nosztalgia (9) Egyenlő Bánásmód Hatóság (1) együttműködés (1) élménybeszámoló (1) elveszett-megtalált (1) emlékmű (2) Energiapark (4) Erdei Mária (1) érettségi (1) Esélyek Háza (1) Esther Kinsky (1) ESZESZ (23) EU (1) Fábián Gábor (1) facebook (1) Fantázia Sport és Kultúra Egyesület (1) Farka Lőrinc (1) fejlődés (1) felhívás (1) fényképek (40) FLP (1) foci (1) fogathajtás (1) föld (1) földikutya (1) földprogram (1) fűtés (1) Gál György (1) Gáspár Tamás (3) gasztronómia (1) gazdaság (1) gáztámogatás (1) Gödrösöki Sporthorgász Egyesület (5) Grestyák Tímea (1) Gulácsi Viktor (2) Guth Klára (3) Gyászhír (1) Gyenes Ekbauer Stanislava (4) Gyerekház (16) gyermekétkeztetés (1) gyermekorvos (3) Gyula21 (2) Halász Istvánné (1) Harangvirág Nyugdíjasklub (5) helytörténet (3) HÍR24 (1) HÍR6 (1) Hit Gyülekezete Battonya (2) Holló László (1) Hollók és Mesterek (1) Horváth Imre (1) Horváth Sándorné (3) hozzászólás (1) HVG (1) időjárás (11) intézményvezető (1) iskolák (4) iskolaotthon (1) ivóvíz (1) iwiw (1) JAMKAMI (14) játék (2) játszótér (4) jó cselekedet (1) jó helyen élünk - miért is ? (3) jótékonyság (3) jótékonysági bál (9) József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola (16) Juhász Árpád (1) július (2) Kamasztanya (1) karácsony (12) katasztrófa (5) KEC (4) képeslap Battonyáról (1) képeslapküldő battonyai fényképekkel (1) képviselő-testület (2) kiállítás (1) kiránduás (1) kirándulás (12) Kisdombegyház (1) kisebbségi önkormányzat (2) kistérség (1) Klivényi Lajos (1) klub daganatos betegeknek (1) Kocsis Nándor (1) Kollár Iván (1) Koma Máté (1) Komlódiné Vidiczki Magdolna (2) koncert (11) Kopcsák Lilla (1) Korobán Éva (10) Kovács Anna Brigitta (2) Kovács Erika (1) költő (1) költségvetés (1) könyv Battonyáról (4) könyvbemutató (4) Könyvtár (30) kőolaj (1) környezet (1) környezetvédelem (1) közérdekű munka (1) közigazgatás (1) közlekedés (5) közlemény (1) közmunka (2) közmű (1) közoktatási megállapodás (1) közoktatási mérések eredményei (1) közvélemény kutatás (14) Krcsméri Tibor (1) Kreszta Anita (1) Kreszta Beatrix (1) Kreszta Traján (10) Kukla kinga (1) kultúra (7) KultúrPart (1) kunhalmok (1) kutya (2) Kutyamenhely (1) látnivalók (1) látnivalók Battonyán (1) Lázár György (1) Lázár János (1) légifotók battonyáról (1) London (1) Lovász Mihály (1) Lökösháza (1) Lőrincz Attila (1) Lukács László (1) Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda (20) Magyardombegyház (1) május (5) Mákos Árpád (8) Mákos Attila (1) Marjai János (1) Marosán György (1) Marosán István (1) Máté Mihály (2) mazsorett (5) média (2) Megasztár (7) Meghívó (21) megjegyzés (1) Megyesi Éva (2) Ménesi György (1) Mezei Nikolett (2) mezőgazdaság (8) Mezőhegyes (5) Mikes Kelemen Gimnázium (19) Minden gyermek lakjon jól Alapítvány (1) Mit mond a Biblia? (2) Módi József (1) Mohácsy Nikoletta (1) Molnár C. Pál (2) Molnár Kornélia Zongoraverseny (1) Molnár Mihály (1) Mond Boglárka (1) Mong János (1) Mós Edina (1) Mós Máté (1) Motyovszkiné Kovács Erika (1) Mudrity György (1) Mudrity Iván (1) Mudrity Ivánné (2) Mutasd Magad Dél-Békés (1) művelődés (4) művészet (16) Művészeti Iskola (12) Nagy Csaba (1) Nagy Györgyné (1) Nagy István (2) nagycsaládosok (2) Napközikonyha (1) Németh Jánosné (1) Németh Martin (1) Németh Szabolcs (1) Németország (1) nemzetiségek (11) Netnyúz (4) Nevelőotthon (1) Nikola Tesla Gimnázium (1) Norvégia (1) nyaralás (2) Nyáriné Kovács Tímea (3) nyelvtanulás (1) Nyugat Jelen (1) nyugdíjpénztár (1) oktatás (7) Oláh Péter (1) olimpia (2) Olteanu Júlia (2) óraállítás (1) orvosi ügyelet (2) Ossian (1) óvodák (1) önhiki (5) önkormányzat (4) önkormányzati képviselő (3) őszi szünet (1) összefogás (3) Összevont Napköziotthonos Óvodák és Bölcsőde (10) Ötvös Gyula (4) Ötvösné Oláh Szilvi (6) Pálinkó Gábor (1) pályázat (23) Pasek Ella (1) Pécska (17) Pécska-Battonya közös honlap (4) Pedagógus Szakszervezet (1) Peti73 (1) petíció (12) Podina Iván (1) polgármester (6) Polgármesteri Hivatal (3) politika (5) Poós Zoltán (6) Posta (1) PTC (1) Puja Frigyes (1) Putnoki Klára (Guth Klára) (1) Rádai Roland (4) rádióadás (2) recept (2) régen történt (7) régi fényképek (1) regisztáció (1) Retyezát (1) Roczkovné Kotroczó Ágnes (1) Római Katolikus Egyházközség (5) román (5) Román Templom (2) Románia (2) románok (7) sakk (2) Sakkegyesület (2) Schmidt Ágnes (1) Simon Sándor (1) Simonicsné Kóródi Judit (4) Simonka György (3) Soós Zsolt (1) SOS Gyerekfalu (7) sport (21) Sportbüfé (1) Srpski ekran (2) statisztika (1) Stefan Muresan (1) strand (2) SUFERINI (3) Sutya Ágnes (1) Sutya Miklós (2) Sutya Miklósné (4) Szabadai Györgyné (1) Szabó Palika (2) Szabó Zsuzsanna (1) szalagavató (2) Számíthatsz Ránk Egyesület (7) Széchenyi Terv (1) Szegedi Vadaspark (1) szegénység (22) személyi jövedelemadó 1% (3) szemét (1) Szenesné Gyarmati Andrea (1) Szent István Általános Iskola (29) SZÉP Nap (2) Szerb Iskola (32) Szerb Óvoda (17) szerbek (24) Szilágyi Emese (1) színház (2) színjátszó csoport (1) Szoboszlai Ferenc (1) szólásszabadság (1) Sztanojev Ivánné (2) Sztanojev Szvetiszláv (1) Szutor lászlóné (6) születésnap (3) szülinap (1) szülők (4) tábor (6) taekwon-do (10) Takács Dezső (4) Takács Dezsőné (1) Talita Baqlah (1) Tamburica (1) TÁMOP (2) tanév rendje (2) tanfolyam (3) Tanoda (2) tavaszi szünet (1) tehetségkutató (1) tekepálya (1) tél (1) téli időszámítás (1) téli szünet (1) temoplmok Battonyán (1) Terék Gyula (1) Terékné Megyesi Éva (7) térkép (1) testületi ülés (7) testvérváros (14) teszt (1) Tikos Péter (2) Tompapuszta (1) tompapusztai tölgyfa (2) Torma Tamásné (1) Tóth Balázs (1) Tóth Lajos (4) továbbtanulás (1) tuba (1) turizmus (1) tüntetés (1) tűzeset (2) tűzoltó (1) új (1) Új Alapokon Békés Megyéért Battonyáért Közhasznú Egyesület (13) úszótanfolyam (1) utak (1) Vajgel Zita (1) választás (18) vallások (1) Varga Imre (1) Varga Zsuzsanna (1) Városi Művelődési Központ és Könyvtár (11) Városnap (4) Venter Miklós (3) véradás (1) vers Battonyáról (3) versenyeredmények (4) vicces de igaz (1) videó (16) Vígh Antal (1) vihar (5) Vitalap.hu (1) vonat (1) zene (24) Zomborácz Zita (1)