Ez egy páratlan :) PÁRTATLAN hírportál Battonyáról nem csak battonyaiaknak, melynek valódi célja a PÁRTATLAN történetírás.....és minél többen írjuk, annál objektívebb a tájékoztatás, küldjetek tehát általatok írt cikkeket a múltról és a jelenről... * * * * *Tovább a főoldalra : http://netnews-battonya.blogspot.com/* * * * * kapcsolat : netnews.battonya@gmail.com

2010. december 28., kedd

Molnár Mihály lett a DECEMBER HÓNAP HELYI POLITIKUSA

SZERINTED KI A HÓNAP HELYI POLITIKUSA ?
- tettem fel a kérdést a csetboxosok javaslatára lassan 2 héttel ezelőtt. 1 hét volt a szavazásra, de Molnár Mihály már a kezdetektől átvette a vezetést, és győzött is végül, begyűjötte a szavazatok 45%-át, ezzel toronymagasan megelőzve a többieket.

Összesen 80-an szavaztak. Eredmények :

Boros Csaba: 11 (13%)

Dr. Karsai József: 9 (11%)

Komlódiné Vidiczki Magdolna: 5 (6%)

Korobán Éva: 2 (2%)

Kreszta Traján: 2 (2%)

Matuzik Istvánné: 5 (6%)

Marjai János: 5 (6%)

Molnár Mihály: 36 (45%)

Mudrity György: 5 (6%)

76 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Csak így tovább a VÁROSÉRT! hogy ne legyünk tanyasziti

    VálaszTörlés
  2. Végre,valaki mert szólni és itt az eredmény!Gratulálok Misi!Csak így tovább!!!

    VálaszTörlés
  3. http://www.origo.hu/itthon/20101228-januartol-kezdodnek-a-megbizhatosagi-vizsgalatok.html

    VálaszTörlés
  4. Végre valaki a nyilvánosság előtt is el merte mondani megalapozott véleményét, mire a diktátor reszketni méltóztatott.
    Gratulálok Misi. Itt már nem lehet abbahagyni.

    VálaszTörlés
  5. Ha szerencséje van a képviselőnek nem közösítik ki,de ha gyáva emberek hada veszi körül akkor annyi Neki.
    Nevem és képem mellékelve.Pá

    VálaszTörlés
  6. http://www.beol.hu/bekes/kozelet/a-bezaras-reme-fenyegeti-a-mikes-gimnaziumot-351806

    VálaszTörlés
  7. egy vélemény a testületi tagok múnkájáról : hope-től . név szerint , pártatlanúl !

    VálaszTörlés
  8. Karsai József polgármester : sok mindent róla nem kell írni , ő már tull van tárgyalva !

    VálaszTörlés
  9. Boros Csaba : bontogatja szárnyait , kósza próbálkozásokat már tett arra hogy figyelmet felhívja magára . érdeme hogy elvei mellett végig következetesen kitart . több segítségre volna szüksége a testületen belülről !

    VálaszTörlés
  10. Komlódiné Vidiczki Magdolna : behódolt karsainak ,ami talán nem is csoda , hiszen olyan intézmény vezetésének első embere amelyről más hasonló intézmények vezetői csak álmodni mernek ! azért elvei mellett jobban kiállhatna , az iskola érdekeit , battonya érdekeit jobban szivén viselhetné !

    VálaszTörlés
  11. Korobán Éva : különösebbet nem tett , ezzel a hozzáállással a város életét nem fogja megváltani . javára írandó hogyha még tartózkodóan is , de legalább a lelkiismeretén csorba nem esett !

    VálaszTörlés
  12. Kreszta Traján : ahogy felszínre kerültek a nemzetiségi intézmények sorsát meghatározó intézkedések , szavát egyből hallatta . ez volt a minimum ami tőle elvárható . mint alpolgármester hiányérzet támad az emberben hogy véleményét kinyilvánítsa : hogy valójában ki mellett is áll igazából !

    VálaszTörlés
  13. Matuzik Istvánné : meg mer szólalni , ez nagy erénye . kár hogy érvei mellett következetesen nem tudott kiállni , bedarálta őt a polgármester , segítségre lett volna szüksége a képviselő testületen belülről hogy szavai céba érhessenek . különösen igaz ez a koncepció elfogadásakor kialakult helyzetre , ha ott valaki vette volna a lapot és egy kis támogatást kap a koncepció megbukik ! és karsai kivonul !

    VálaszTörlés
  14. Marjai János : ő már ebbe a munkába belefásult vele egyel többen vannak a testületben !

    VálaszTörlés
  15. Molnár Mihály :adott körülményekhez képest őrá lehet azt mondani " kemény volt mint a rolling stones " , mindvégig az elvek embere tudott maradni . kár hogy az ominózus testületi üllés legvégén próbált legkeményebb lenni . ha az elején próbált volna érvelni az egéssz üllés alaphangját meghatározta vólna . bár lehet hogy a végére telt be nálla a pohár !

    VálaszTörlés
  16. Mudrity György :őt érheti legtöbb kritika . mint egyben a pénzügyi bizotság vezetője is , a nyomás igen nagy volt rajta , ez nem vitás .de mint képviselő szerintem levizsgázott a diákjai előtt is . mert őneki minimum szemben kellett volna mennie a kialakult helyzettel . és mármint töbször is leírtam lelkiismeretileg nem mindegy hogy az intézménye sorsáról kimondja ki a végitéletet !

    VálaszTörlés
  17. és végül de nem utolsó sorban. Németh Ferenc: tudom őt szavazati jog nem illeti meg . de ő minden testületi üllésen nélkülözhetetlen személy . számomra ő egy nagy talány . a polgármesteri hivatal az ő irányításával működik . biztos vagyok benne hogy a jelenlegi polgármestert még a háta közepére sem kivánja , úgy nem hiányzik neki mint ember hátára a púp . ő már a kivárásra törekszik . valahogy a lehetőségekhez mérten tisztességesen kibekkelni a hátra levő időt ami ezt a korszakot lezárja battonya életében . nem könnyű neki !

    VálaszTörlés
  18. ezen véleményemmel megsérteni senkit nem állt szándékomban . ez csupán csak az én egyéni véleményem , amivel vitatkozni , vele , nem egyetérteni lehet ! vélemény : tőlem róluk ENNYI ! ÜDV HOPE !!!

    VálaszTörlés
  19. Váncsa István az Élet és Irodalom c újságban írta: "Richard E. Petty (Ohio State University) a kísérleti alanyok csoportját egy szerepjáték keretében főnökökre és beosztottakra osztotta szét, majd új mobiltelefon-típusokról szóló reklámanyagokat mutatott nekik. Az anyag egyik része hihetőnek látszó technikai specifikációkra hivatkozott, a másik részében nem volt más, csak színtiszta hülyeség. A beosztottak elolvasták a szövegeket, majd ennek alapján hoztak valamilyen - a körülményekhez képest racionális - döntést, míg viszont a magukat főnöknek képzelők a kétfajta argumentáció között semmifajta különbséget nem találtak. Nekik nem számított, mi van a szövegben, döntöttek, és annyi.

    Vagyis az információ-feldolgozás módját a hatalomról való puszta képzelgés is megváltoztatja; aki hatalmasnak érzi magát, nem teszi az érveket egymás mellé, nem mérlegeli, melyik van adatokkal jobban alátámasztva, melyik a racionálisabb. Az lesz kiválasztva, amelyik azt mondja, amit ő hallani szeretne, a többi megy a papírkosárba egyenest. A Führerrolle tehát beszűkült tudatállapottal jár együtt, valamiféle kognitív deficitről, mentális leépülésről van szó. Ez az, amiről a hatalomért rajongók nem akarnak lemondani.

    A hatalom akarása = Wille zum Blödsinn.

    Természetesen nem mindegyik falkavezérből lesz Chavez, Mugabe vagy Kadhafi, hanem csak azokból, akik fölött semmifajta intézményes vagy legalább informális kontroll nem érvényesül. Viszont a hataloméhes szubjektum ravasz, ezért, ahogy az már Tacitusból is kiolvasható, először eltávolítja a környezetéből mindazokat, akik rámutathatnának, hogy elszaladt vele a ló, utána pedig lebontja az útjában álló hagyományokat, mai kifejezéssel a fékek és ellensúlyok rendszerét. Végül semmi se marad, csak a Blödsinn."

    VálaszTörlés
  20. hope szerintem korrekt amit írtál. Biztos nem könnyű a képviselőknek ott a nagy házban a nagy ember előtt, de azt felfoghatnák hogy sok lúd disznót győz, és amikor vezérünknek épp Blödsinnje van és nem tud racionálisan dönteni, képviselőink az asztalra csaphatnának, és kibillenthetnék kj-t abból az állapotból, ezzel segítve az őt.
    Szerintem ha jól működne a testület, úgy ahogy egy testületnek működnie kell, akkor nem itt tartana a város, mert nem engedték volna kj-t ámokfutni ennyire.
    Tőlem aztán maradhatna mindenki a helyén, akár még kj is, HA mindenki betölti a demokráciának az adott posztra kiszabott feladatokat.
    Vagyis: a képviselők gondolkodjanak, és MERJENEK a véleményükért kiállni még kj-vel szembe is. Ehhez viszont az kell, hogy egymásért is kiálljanak, megvédjék egymást is, ha valakire kj "rászáll" ahogy tette ezt már sokszor sokakkal.
    Egységben az erő!

    Nagyon tetszik ez a Vancsa Pista féle cikk is, találó, és elgondlkodtató köszönöm annak aki megosztotta velünk.

    VálaszTörlés
  21. Egyetértek hope-pal és Macmaterrel is.

    Még csak annyit fűznék hozzá az előttem szólókhoz, hogy sosem késő jó útra térni...de azért még a költségvetés megszavazása előtt jó lenne... :)

    VálaszTörlés
  22. Macmester! Ő nem az a Vancsa Pista, aki a Mikesben is tanított!
    Váncsa István (1949.) újságíró.
    Bocs, ha vele vagy per Vancsa Pista viszonyban!

    VálaszTörlés
  23. Nagy István köszönöm. Én tényleg azt hittem, hogy a "mi Vancsa Pistánk" írta. Eszembe sem jutott, (pedig kézenfekvő), hogy a "szakállas tv-s mackó" Vancsa István lehet, akit egyébként nagyon tisztelek és szeretem hallgatni, de nem vagyok vele "Vancsa Pista viszonyban." :)

    VálaszTörlés
  24. Nem tudok egyetérteni Német Ferenccel kapcsolatban leírtakkal. Az tény, hogy az ő vezetésével működik a hivatal. Ami egyben azt is jelenti, hogy jogi szempontból egyedüli felelőse minden helyi történésnek amit a hivatal kezdeményez, ill. végrehajt. Tehát jogi szempontból a polgármester működését is kontrolálhatja. Sok esetben szükség is lett volna erre.

    VálaszTörlés
  25. Korobán Évától ne várjatok semmi újat. Előző ciklusban kj embere volt. Ez mindent megmond. Most a Fidesz embereként mit lehet várni tőle?

    VálaszTörlés
  26. Marjai János belefáradt a képviselői munkába ?
    Nem csodálkozom. Legkiemelkedőbb tevékenysége kj-val egyetembe, hogy a kincstárat odacsatolják a " városgazdálkodáshoz". Kerül amibe kerül, de egy igazán jó szakembert el kell távolítani ahhoz,
    hogy valakinek a valakijével lecserélhessék.
    Ez kb. 10M Ft.ba került. Nagy dicsőség ugye ? A v.gazdálkodást, a naplopóival együtt szélnek kellene ereszteni.Számottevő megtakarítás lenne.

    VálaszTörlés
  27. Édenkert- BUÉK. Nekem is van egy pici véleményem erről a " koncepcióról". Hát az, hogy itt bűűűűzlik,de nagyon.Csak nem tudom eldönteni, hogy fejtől avagy lábtól. Vagy hogy is van ez??? Segítség, nem értem.

    VálaszTörlés
  28. hope vagyok : a jegyző személyével , szerepével kapcsolatban néhány gondolat . a jegyző feladtata a polgármesteri hivatal vezetése .(tehát ez magába foglalja hogy ő a hivatal első embere ). viszont döntéseket nem hozhat , a képviselő testület és a polgármester feladata meghozni a döntéseket . a jegyző szerepe itt annyi hogy minden döntés jogszerű legyen , annak elfogadását többségi szavazás elözze meg. jogilag tehát valóban ő a felelős hogy a döntések milyen formán alakulnak .

    VálaszTörlés
  29. hope .. : viszont a polgármester és a testület döntéseit nem bírálhatja felül ha azok jogszerűnek minősülnek . ha a polgármester hoz egy döntést és azt a testelettel elfogadtatni kivánja akkor a jegyző szerepe előkésziteni a döntést hogy az jogszerű legyen , beleszólása a döntésekbe (legyen az bármilyen bárgyú is ) nem lehet , kötelessége viszont azt jogi mederben tartani .

    VálaszTörlés
  30. hope....számtalan más feladata is van hope...természetesn a jegyzőnek. viszont ő mint köztisztviselő még szabályok külön is vonatkoznak rá , mint minden más kőztisztviselőre is . nem keverendő a közalkalmazottakra vonatkozó jogok és szabályok fogalmával . a köztisztviselő maga is egy forma , amit magatartásával kell bizonyítania hogy ő alkalmas arra a pozícióra .

    VálaszTörlés
  31. 2010. novemberben hangzott el: "... Ezentúl sem terveznek maratoni üléseket, igyekeznek úgy szervezni a dolgokat, hogy minden vitás kérdés eldőljön már a bizottságokban, az üléseken már nem lesz vita, csak szavazás." Rendezői terv kis helyi színjátékhoz.

    VálaszTörlés
  32. 2010.november: "Per indult a MOL ellen, mivel a MOL váratlanul és indoklás nélkül visszavonta a szerződést, így kb.4 milliárd forint közvetett és kb.200 millió forint közvetlen kárt okozva ezzel. A badenwürterbergi befektetővel ma délután fog tárgyalni.
    Megpróbált találni egy másik befektetőt, aki "a Battonya kincsét" szeretné kiaknázni. 98 fokos vizünk van, 1000 méter mélyen, amit megfelelő méretű kúttal és búvárszivattyúval (100-130 millió forintba kerül) ki lehet termelni és 15 hektár üvegház fűthető vele. A megnyert pályázat alapján a Flóratom is ragaszkodik az üvegházak megvalósításához, akár melegvízzel is és a nagy munkahelyet egyébként is az üvegház hozta volna, nem a villanyáram. Az csak a cégnek lett volna a profitja a villany, és egyébként is a hulladékmelegvizet használták volna az üvegházak fűtésére. A melegvíz továbbra is alattunk van." No comment.

    VálaszTörlés
  33. hope .. ! és alattunk is marad ! ezen beruházásból semmi nem lessz . felesleges pénzkidobás volt az eddig ráköltött hatalmas pénz ősszeg . battonyának nem ilyen megvalósíthatalan projektekben kellene gondolkodnia . olyan tiszteséges befektetőket kell vonzania amelyek már a multban is jelen voltak .

    VálaszTörlés
  34. hope ..! csak a város vezetőinek közömbös hozzáállása kedvét szegte a befektetők részéről, konkrét példákat tudnék mondani arra hogy ilyen hozzáállás miatt biztosra vett munkahely teremtés esett kútba !

    VálaszTörlés
  35. Édenkert- egyetértek névtelen emberrel,mert volt már itt szálló,meg étterem, meg Welness szálló, meg üvegház, meg sok nagy terv.Érdekes módon mostanában az van, hogy lassan a semmi marad.Földön járó emberre van szüksége a városnak, nem feltalálóra!

    VálaszTörlés
  36. az előttem szólóknak : ez félelmetes! Vagyis bárkire cserélné le a város kj-t mindenképpen jobban járna?
    tényleg ennyire ki lettünk zsákmányolva az uralkodása alatt?
    Azon is elgondolkodtam, ahogy titeket olvastalak, hogy ezzel a sok különböző nációjú befektetővel kj milyen nyelven tárgyalhat. Vagy ennyi nyelvet ismer?

    de ahogy a képviselőinket ismerem nem lesz itt változás továbbra sem, csak "nyuszi ül a fűben" játék
    Misit is jól a ****-ban hagyják majd, mint eddig már jópár másik becsületes embert is

    VálaszTörlés
  37. nem akartam konkrét példákkal előhozakodni de egyet azért megemlítek . a hirschman cég kivonulása után olyan befektető jőtt volna battonyára amely az autó gyártásban játszott főszerepet , németországban volt a fő székhelye és battonyán kivánt ahoz hasonló munkahelyet termteni . HOPE :::

    VálaszTörlés
  38. és miért nem jött végül hope?

    VálaszTörlés
  39. ez az ember minden követ megmozgatott hogy a telephelyet megszerezze és ott nívós , jól megfizetett munkahelyet teremtsen . tetszett neki a telephely fantáziát látott elképzeléseinek megvalósításában .na ezt sikerült az akkori vezetésnek közömbös hozzáállásával meghiúsítania . tudom ez nem olyan közeli téma . de ehhez hasonló események ma is zajlanak . HOPE...

    VálaszTörlés
  40. HOPE : ez a befektető megvásárolta volna a telephelyet , tárgyalt a leendő munkatársaival ,csak éppen a hivatltól nem kapott egy pár jó szót , félválról vették őt pedig tényleg nem egy kis befektetésről lett volna szó , szándékai komolyak voltak .és ez 100 % -kig igaz történet . de ez csak egy elbaltázott lehetőség a többi között !

    VálaszTörlés
  41. Mikor lesz önellátó Battonya?

    Század elején nem volt ÖNHIKI, ÁLLAMI támogatás, családi pótlék, szoc. segély, villany áram, mobiltelefon, hazugság, fizetés!

    Várjuk a csodát és az igazság várat magával!
    Országban több olyan település van ahol nincs segély és a Város területén gazdálkodnak az emberek és mégis megélnek nyereséggel és el is adják! Nem szükséges hozzá befektető sem! Pereskedni sem kell! Milyen takarékos!

    VálaszTörlés
  42. HOPE írja : .... ! érdekes gondolatok fogalmazódtak meg bennem a battonyán kialkúlt politikai helyzet kapcsán . szerintem : boros csabának nagy mázlija van hogy a helyhatósági vállasztásakor nem őrá szavazott a battonyai lakosok többsége . ő minden bizonnyal egy becsületes , tettekre kész , városáért tenni akaró fiatal ember .

    VálaszTörlés
  43. HOPE....! de a mostanra kialakult helyzetet örökölte volna elődjétől . és senkinek sem legyen kétsége afelől ,hogy a KJ propaganda gépezet azonnal beindult volna , hogy mármint : " na látjátok balgák , hát ezt akartátok ? " . és a jó isten sem mosta volna le róla az egyszerű átlag ember ( ezzel megsérteni senkit nem akarok ) előtt hogy mindezért ő a felelős .

    VálaszTörlés
  44. HOPE... ! nem tudom hogy közben a kifizetések elindultak e , mert ha nem akkor a városban az elégedetlenség csak nőtön nő szerintem . és ilyen formán KJ a felelőséget áthárítani nem tudja senkire . ha csak az ő aroganciáját ismerve , nem a saját munkatársaiban , a testületben keresi a hibát , hogy így védje saját magát . és ilyen formán közvetlen munkatársai , és a testület helyzete nem könnyű .

    VálaszTörlés
  45. HOPE....! mert a megoldást amit tulajdonképpen KJ -val egyetemben előidéztek , azt mostmár "szinte" KJ nélkül kell megtalálniuk !úgy , hogy eltűrve hogy ő még mindig közöttük van ( ha egyáltalán van ! ) és most azon polemizálni hogy mi lett volna ha .....! nem érdemes , mert ha csaba nyer (tegyük fel) ,a fidesz sem tudna annyit segíteni neki hogy az a megelegedetséghez vezessen . és ilyen formán még ő monhatja azt hogy " vesztesek között ő a győztes " !!!

    VálaszTörlés
  46. Az nem igaz, hogy Békés megyében nem lehet munkahelyet teremteni. Olvassátok el ezt:

    http://beol.hu/bekes/gazdasag/muanyaghulladekot-dolgoznak-fel-a-devavanyai-ipari-csarnokban-353235

    VálaszTörlés
  47. Érdekes, hogy Csabán simán tudnak 50 millát nyerni turizmusfejlesztésre, mi meg meg se próbáljuk?!

    http://beol.hu/bekes/gazdasag/harmincmilliobol-fejleszthet-az-egyesulet-353211

    VálaszTörlés
  48. egy battonyai lakos2011. január 7. 12:51

    Tisztelt Olvasó!

    Úgy hiszem, ilyen levelet, vagy egy hasonlót, minden jó érzésű battonyai lakos írhatna!

    Talán még nem késő?

    Igaz, a bontás elkezdődött. A hírek, ha igazak, akkor valóban süllyedünk!
    Könyvtár? Lehet, hogy nem kell Battonyának?
    Zeneiskola? Van / DISCÓ/. Zenét ott is lehet hallgatni, ja és élvezni.
    Tanulni------ minek.
    Gimnázium? Szerintem a megye jó gazda lesz!!!
    Nincs pénz !!! Igen ki kérte a hóesést, takarítsa az el.
    Ja úgyis kisüt a nap elolvad.
    Nincs pénz!!! Csúsznak a fizetések. Nem baj, csak az adót fizessük be időbe, mert jön a késedelmi kamat!
    A csekket fizessük be, mert fenyeget a szolgáltató!
    Nincs pénz!!! Igen, fedezet nélküli vásárlási utalvány?
    Adom én! Vásároljatok, majd a kereskedő állja! Hónapokig?
    Nincs pénz!!! Elvitte a / Dohánybeváltó/
    Könyvtár, Zeneiskola hány havi költségvetése???? 10-20 hónap?
    Nincs pénz!!! Nem osztogatni kellene /Hofi szerint: fosztogatni/, hanem beosztani!
    Nem most, már évek óta.
    Nincs pénz!!! A strand még most is a Polgármesteri Hivatal támogatását élvezi?
    Azt gondolom még számtalan példa van, és volt.
    Ide le kellene írni bátran kinek mi a véleménye:
    Tisztelt képviselők: Megnézhetnék ki, mit, és miben hibázott az előző testület .
    Mit kell javítani, kijavítani.
    A felelősségre vonást is megfontolhatná, ha ne adj Isten felmerülne!

    Tisztelettel: egy battonyai lakos.

    VálaszTörlés
  49. Végig minden rendben volt-legalábbis Októberig.
    Azután a pénz hirtelen elfogyott-nagyon érdekes!!!
    A város soha nem állt még ilyen jól-legalábbis Októberig
    Azután kiderült, hogy nincsenek kifizetve a számlák és nem tud béreket fizetni-nagyon érdekes!!!

    VálaszTörlés
  50. Debreczeni József írta: "Kommentár helyett idézzük Bibó Istvánt, aki (jó hetven éve) ezt írta a politikai hisztéria állapotába süllyedt nemzetekről: „A hamis helyzetben lévő közösség közvéleménye kifejleszt bizonyos szólamokat, melyekkel a neki kellemetlen megállapításokat újból meg újból elüti vagy letorkolja... A közösségek életében az ilyen hamis helyzet és hamis világkép lassan tartós kontraszelekciót hoz létre: előtérbe hozza… az összeegyeztethetetlen dolgokat összeegyeztető formulák mestereit… akik… mögött valójában csak erőszakosság, ravaszság vagy csökönyösség van… A hisztérikus közösségekben mind erősebb a hamis önértékelésre való hajlandóság... kész örömmel fogadnak mindent, ami őket – a valóság rovására – felmagasztalja. Megjelennek a vágyak és a realitás diszkrepanciájának ismert tünetei: hatalmi túltengés és kisebbségi érzés… a valóságos teljesítmények értékének csökkenése, a puszta siker mértéktelen tisztelete, a nagy elégtételek keresése és a nem létező dolgok hangoztatásának – magyarul a propagandának – a mágikus erejében való hit.” (Az európai egyensúlyról és békéről. A politikai hisztériák természetrajza. In.: Válogatott tanulmányok. Budapest, 1986. Magvető. I. köt. 378–380. o."

    VálaszTörlés
  51. előző hozzászólónak : nem rossz, nem rossz, de mi a vége? Ledöntik a zsarnokot, minden jóra fordul és boldogan élnek amíg meg nem halnak?

    VálaszTörlés
  52. A települési képviselő

    19. § (1) A települési képviselő a település egészéért vállalt felelősséggel képviseli a választóinak az érdekeit. Részt vehet a képviselő-testület döntéseinek előkészítésében, végrehajtásuk szervezésében és ellenőrzésében. A települési képviselők jogai és kötelességei azonosak. A települési képviselő az alakuló ülésen, illetve a megválasztását követő ülésen a 32. § szerint esküt tesz.

    (2) A települési képviselő:

    a) a képviselő-testület ülésén a polgármestertől (alpolgármestertől), a jegyzőtől, a bizottság elnökétől önkormányzati ügyekben felvilágosítást kérhet, amelyre az ülésen - vagy legkésőbb tizenöt napon belül írásban - érdemi választ kell adni;

    b) kérésére az írásban is benyújtott hozzászólását a jegyzőkönyvhöz kell mellékelni; illetőleg kérésére a véleményét rögzíteni kell a jegyzőkönyvben;

    c) tanácskozási joggal részt vehet bármely bizottság ülésén. Javasolhatja a bizottság elnökének a bizottság feladatkörébe tartozó ügy megtárgyalását, amelyet a bizottság legközelebbi ülése elé kell terjeszteni és tárgyalására a települési képviselőt meg kell hívni. Kezdeményezheti, hogy a képviselő-testület vizsgálja felül bizottságának, a polgármesternek, a részönkormányzat testületének, a helyi kisebbségi önkormányzat testületének - a képviselő-testület által átruházott - önkormányzati ügyben hozott döntését;

    d) megbízás alapján képviselheti a képviselő-testületet;

    e) a képviselő-testület hivatalától igényelheti a képviselői munkájához szükséges tájékoztatást, ügyviteli közreműködést. Közérdekű ügyben kezdeményezheti a képviselő-testület hivatalának intézkedését, amelyre a hivatal tizenöt napon belül érdemi választ köteles adni;

    f) köteles részt venni a képviselő-testület munkájában.

    20. § (1) A települési képviselőt a testületi munkában való részvételhez szükséges időtartamra a munkahelyén fel kell menteni a munkavégzés alól. Az emiatt kiesett jövedelmét a képviselő-testület téríti meg, melynek alapján a települési képviselő társadalombiztosítási ellátásra is jogosult. A képviselő-testület átalányt is megállapíthat.

    (2) A képviselő-testület a települési képviselőnek, a bizottsági elnöknek, a bizottság tagjának, a tanácsnoknak - törvény keretei között - rendeletében meghatározott tiszteletdíjat, természetbeni juttatást állapíthat meg.

    21. § A képviselő-testület a polgármesternek, bármely települési képviselőnek a javaslatára a települési képviselők közül tanácsnokokat választhat. A tanácsnok felügyeli a képviselő-testület által meghatározott önkormányzati feladatkörök ellátását.

    VálaszTörlés
  53. hope ...! tisztelt képviselő ,ez egy nagyon általános szöveg , a képviselők munkájáról , és jogairól , ezt ilyen formán kár volt leírnia , ha valaki kiváncsi volna erre a neten bármikor elolvashatná . egy képviselő ha megszólal , az emberek ( pláne a most kialakúlt helyzetben )többet várnak el tőle , hogy írjon a városa helyzetéről , annak állapotáról , a polgármester a testület viszonyáról . és hogy hogyan próbálnak felülkerekedni a kialakult helyzeten .

    VálaszTörlés
  54. hope ... ! egy ilyen írás a mostani helyzetben szerintem méltatlan egy felelőséget érző helyi képviselő részéről !! ( ha őn igazán képviselő ezen gondolatokra reflektálnia kell!! ) ha ezt nem teszi akkor én úgy veszem ,hogy nem valós képviselői írás mindez !! véleményem még van , de azt most nem teszem közzé !! VÁROK !!

    VálaszTörlés
  55. hope ...! szerintem minden ezen oldalakon fórumozó szivesen venné , ha egy testületi tag érveit , ellenérveit kifejtené , véleményt formálna itt és most a csettelők felé !!

    VálaszTörlés
  56. Hope - miből gondolod, hogy ezt a törvényszöveget egy képviselő tette be ide? Szerintem az csak a törvényszakasz címe, hogy "a települési képviselő".
    Vagy te tudod, hogy ki rakta be, és onnan tudod, hogy képviselő volt?

    VálaszTörlés
  57. Egy kis segítség, a kavarodás elkerülése végett - ha azt szeretnétek, hogy a nicknevetek látsszon, akkor a "megjegyzés írása mint" fülön a NÉV/URL cím - ezt kell választani, és ott amit kiad a fölső üres sorba be kell írni, a nickneveteket.

    VálaszTörlés
  58. ped : nem tudom hogy ki írta a szöveget . a "települési képviselő" , tesz bizonytalanná !de ha végig olvastad hozzászólásomat ,én is kételkedtem benne hogy valóban egy képviselői hozzászólásról van szó ! de véleményemet továbra is fenntartom , miszerint szivesen venném ( vagy vennénk !) ha egy képviselő vagy akár .....! érdemesnek tartana bennünket arra hogy szóljon hozzánk ! gondolom ebben egyetértünk!! HOPE ..!

    VálaszTörlés
  59. Igen ebben egyetértek veled Hope. Tényleg nagyon jó lenne, ha a valamelyik képviselő, vagy akár maga a polgármester is írna itt valami közleményfélét Battonya lakosságának. De ők biztos azt hiszik, hogy a Netnyúzt aki olvassa, az mind ellenük van. Szerintem ez nem igaz, mert bár mi kritikusan szemléljük őket, de ami jót tettek, az elismerjük. Kár, hogy arról kevesebbet írunk, mint arról ami nem tetszik nekünk.

    VálaszTörlés
  60. nagyon egyetértek veled , ped . tudom hogy alkalmanként néha , néha " zöldségeket " is írunk ,különösen a cbox-on , de szerintem is sok olyan hozzászólás fogalmazódik meg részünkről amelyekre érdemes volna úgy oda figyelniük a várost vezetőknek hogy azt vállaszra méltassák .mert az tény , hogy minden lakásban nincs nett , de azt tudomásul kell venniük a hivatalban érintetteknek ,hogy a többség szavait is megfogalmazzuk írásainkal . HOPE ..!

    VálaszTörlés
  61. Új Polgármester keres Battonya?

    VálaszTörlés
  62. Azt hiszem fel kell kötnie a gatyáját annak,aki majd egyszer indul polgármesternek itt Battonyán !

    VálaszTörlés
  63. Babér nekem itt nem termett,két diplomával még közmunkára sem hívtak be(nem voltam az önkormányzatnál senkinek a rokona, ismerőse, barátja)!Most költözöm a családommal egy másik helyre, ahol munkát kaptam.
    Örülök is meg nem is!Itt éltem 26 évig!Sok sikert Battonya!

    VálaszTörlés
  64. Azt mondjátok nincs pénz az önkormányzatnak? Most is vettek fel embert a hivatalba! Igaz érettségin kívül semmi végzettsége nincs, de hát nálunk működik így is, csak jól kell helyezkedni!

    VálaszTörlés
  65. /hvg.hu/itthon/20100409_kossuth_holding_mszp_szdsz_mdf_fidesz

    VálaszTörlés
  66. Nem lepődöm meg, hogy két diplomával rendelkező embert még közmunkára sem hívtak be, s 26 év után elhagyja a várost. Ugyanakkor a hivatalba felvesznek egy érettségizettet. Ez mindíg is így működött. A hivatali dolgozó lecserélte feleségét, az újasszonyt máris kinevezték az iskolába szabadidős beosztásba. Halvány gőze nincs a neveléshez. Ő ezzel tisztába lehet, mert
    beosztását úgy értelmezte, hogy töltse ott a szabadidejét. Ezt is teszi és semmi mást. A rá bízott gyermekcsoport sokat tanulhat tőle. Tanul is.

    VálaszTörlés
  67. A hivatalban dolgozók felének nincs megfelelő szakmai képzettsége, ha diplomást vesznek fel, akkor esetleg "többet"tud mint ők és ezt engedhetik meg maguknak,inkább betanítják az érettségizettet!Bár volt rá példa,mikor az ügyfél jobban tudta a jogszabályt, mint az ügyintéző!Egy jó polgármester és egy ütős képviselő testület kellene! Akkor talán jutnánk valamire, és a megfelelő szakeberekkel talán lendülne előre a város!

    VálaszTörlés
  68. Majdnem mindegyik képviselő született battonyai. Aki nem, ő is itt él több évtizede, előtte itt érettségizett. Napi kapcsolatban vannak battonyai emberekkel. Talán erre az oldalra is ellátogattak. A néhány túlzó kirohanástól eltekintve nagyon sok valós problémát ismerhettek meg, nagyon sok ötlettel, javaslattal is találkozhattak. Mindegyik tanult ember veleszületett és tanult beleérző-képességgel. Érezniük, látniuk kell, hogy az emberek szeme kinyílt, már nem fogadnak el kritika nélkül bármit..
    Érezniük kell, hogy változást várunk, legalább gondolati, kezdetleges szinten, de változást. Innentől az ő lelkiismeretükre van bízva, mit tesznek. Mernek-e együtt gondolkodni, érveket ütköztetni és a város, az itt élő emberek számára a lehető legjobbat kihozni ebben a helyzetben akár kj ellenében is? Csütörtökön kiderül.

    VálaszTörlés
  69. Kérdésem: Jelenleg is Molnár Mihály a hónap politikusa? A gimnázium helyzetének megoldásával
    láttunk egy kiválló hangulatú testületi ülést.
    Költségvetés megszavazva. MM-et beválasztják egyik bizottságba. A kölcsönnel kapcsolatos kérdések szóba sem jönnek. Nekem az az érzésem,
    hogy itt inkább egyesek munkahelyének problémája
    volt a lényeges, mint maga a gimnázium hovatartozása.
    Az egyházi iskola létrehozását követnie kell
    egy teljesen más, vallási alapú légkör biztosításának kialakításával. Ez pedig a "vö-
    rös iszappal átitatott" Battonyán nem lesz egy
    könnyű feladat. Itt a város szellemiségét, gondolkodásmódját át kell formálni. Kezdve a
    város vezetőivel. Az a legkevesebb, vagy semmi,
    hogy ki volt ministrás vagy első áldozó gyermek
    korában. Sok sikert a feladatok végrehajtásához.

    VálaszTörlés
  70. Pontosításként: MM-et nem beválasztották, hanem KISZAVAZTÁK az Oktatási stb. nevű bizottságból Szutornéval együtt! helyesebben a helyi szerb kisebbségi önkormányzat elnőöke nem lehet bizottsági tag, külsős sem, ezért egy képviselőt is ki kellett tenni az említett bizottságból. Az az érdekes, hogy az előző ülésen éppen ők ketten mertek szembemenni a főemberrel!? No comment.
    A költsévetést azért szavazták meg ,mert a kölcsönképességet vizsgáló cégnek kellett, bár már két hete dolgozatak rajta.Kérdés persze, hogy így megfelelt-e nekik, vagy ezután újabb ügyek jönnek4!

    VálaszTörlés
  71. Nekem arról a gyűlésről hirtelen az Az SZKP XX. kongresszusa, 1956. február A sztálini "örökség" felülvizsgálata.

    Amikor Hruscsov keményen bírálta, az akkor már több mint 2 éve halott Sztálint!
    1956. február 14-én ült össze az SZKP XX. kongresszusa. A tanácskozás moszkvai idő szerint délelőtt 10 órakor nyílt meg a nagy Kreml palotában. A kongresszusra érkező 1355 szavazati és 81 tanácskozási joggal rendelkező küldött, akik az SZKP 6,8 millió tagját és 620 ezer tagjelöltjét képviselték, továbbá annak az 55 kommunista és munkáspártnak a képviselői, akik vendégként vettek részt a tanácskozáson, némi meglepetéssel vehették észre a kongresszusi terembe lépve, hogy a terem állandó tartozékának számító, az elnöki pulpitus mögött álló Lenin-szobor mellett egyetlen Sztálint ábrázoló képet vagy plakátot sem látni.
    A hatalmi harc hullámaival párhuzamosan és részben azzal össze is kapcsolódva 1955 őszén újabb lendületet kapott a politikai okokból elítéltek rehabilitálása. Ez a folyamat részben már közvetlenül Sztálin halálát követően, mindenekelőtt Berija kezdeményezésére megindult. [...] Hruscsov felismerte, hogy a sztálini korszak bűneivel és terrorjával való szembenézés nemcsak erkölcsi okokból indokolt, hanem ügyesen alkalmazva lehetővé teszi a még mindig porondon lévő politikai riválisok kiiktatását.

    1955 őszén Hruscsov megkapta a szovjet főügyész, Roman Rugyenko jelentését, amelyből egyértelműen kiderült, hogy az 1930-as évek végén foganatosított tömeges letartóztatásoknak és kivégzéseknek "jogi szempontból nem volt semmiféle alapja". Párhuzamosan ezzel Hruscsov kezdeményezésére létrejött néhány személyes találkozó több egykori, gulagot (büntetőtábor) megjárt elvtársával. [...]

    [...] Hruscsov eltökélt volt, és abbéli szándékáról, hogy a kongresszuson beszámol a sztálini korszak bűneiről, már 1955 októberében tájékoztatta a KB Elnökségének tagjait. December 31-én pedig kezdeményezte egy olyan bizottság fölállítását, amelynek feladata Sztálin bűnös tevékenységének áttekintése. A legfelsőbb pártvezetés egy része, Molotovval és Kaganoviccsal az élen, ellenezte Hruscsov javaslatát. [...] KAGANOVICS SZERINT NEHÉZ LESZ VÁLASZOLNI ARRA AZ EGYSZERŰ KÉRDÉSRE "ÉS MAGUK AKKOR HOL VOLTAK??"

    Miután a képviselő Úr bocsánatot kért a testület nevében, hogy ilyen helyzetbe került Battonya, és karakán módon felszólításra szólította fel a polgármestert. Nekem egyből ez a kongresszus és Kaganovics elvtárs mondata jutott eszembe:
    ÉS AKKOR MAGUK HOL VOLTAK???????????

    VálaszTörlés
  72. Tehát Hruscsov avval írta be magát a történelembe amikor az SZKP XX. kongresszusán Hruscsov elítélte Sztálin személyi kultuszát!!
    Ugye értik????????

    VálaszTörlés
  73. Hát Tibor, örülünk, hogy mindig előkerül hatalmás tudásod tárházából egy-egy alkalomhoz illő történelmi esemény. Lehetőleg valami "kommunista" felhanggal, hogy tudjál fröcsögni is egy kicsit. Ahhoz képest, hogy egyből ez jutott eszedbe decemberben, elég sokáig magadban tartottad.

    VálaszTörlés
  74. Tibor Ön mindig megnevettet engem. Ön még meg sem született amikor ez a Nyikita ezt mondta, és mégis úgy idézi, mintha ott lett volna 1956-ban azon a bizonyos ülésen.
    Viszont a csattanóval (és maguk akkor hol voltak?) mélységesen egyetértek.
    Merthogy nem volt senkinek odanyomva a géppisztoly a fejéhez egyetlen szavazáskor sem, úgyhogy nem mondhatják a képviselők hogy kényszerből tették. Vagy az önérdek kényszerítette őket erre? Mert azt ugyebár korrupciónak nevezik jogászi berkekben.

    VálaszTörlés
  75. Kedves Iván! A helyzet nagyon hasonló!! Valóban nem lehettem ott, de azért szerintem lehet párhuzamot vonni a két esemény között.

    VálaszTörlés

A HÍR A MIÉNK :)
Hála és Köszönet mindazoknak, akik MEGOSZTJÁK ezt a hírt a FACEBOOKon, az IWIWen, és egyéb közösségi portálokon.
Köszönöm továbbá, ha ÍRÁST, FÉNYKÉPET KÜLD bárki a környezetében zajló közérdekű eseményekről.
* * * * * *
Kíváncsiak vagyunk a TE véleményedre is ! :)

SZABÁLYZAT
A moderátoroknak azonnal törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:
1. jogszabályellenes,
2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
3. témaidegen,
4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
7. kegyeletsértő,
8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
12. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz.
2011.03.25.

Címkék

"Fantázia" (3) 1567 (1) 1900 (1) 1922 (1) 1942 (1) 1944 (1) 1951 (1) 1971 (1) 1976 (1) 1980 (1) 1981 (1) 1986 (2) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1993 (1) 2000 (1) 2001 (2) 2002 (1) 2004 (1) 2005 (4) 2006 (1) 2007 (2) 2008 (8) 2009 (5) 2010 (132) 2011 (228) 2012 (131) 2013 (40) 2014 (1) 5 perc zene Évivel (13) A Battonyai Szerb Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány (1) A hét zenéje (2) a hónap (battonyai) politikusa (1) A Zene Mindenkié Alapítvány (3) Adam's Comedy (6) Agropartner2011 (7) állás (5) Antal Péter (1) Arad (4) Aradi Filharmonikusok (1) átszervezés (1) autópálya (3) baba-mama (2) baleset (1) ballagás (1) Barabás Hunorné (1) Barátság SE (10) Battonya a médiákban (2) Battonya díszpolgárai (2) Battonya történelme (5) Battonya-Tompapusztai Löszpusztarét élővilága (1) Battonyai Amatőr Néptánccsoport (1) Battonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (5) Battonyai Hirdetések Ingyen (1) Battonyai Hírek (1) Battonyai Idősek Otthona és Gondozási Központ (1) Battonyai Játszótér és Gyermekekért Alapítvány (2) Battonyai Olvasókönyv (1) Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ÖTE (1) Battonyai Református Egyházközség (1) battonyai rém (3) Battonyai TÁMASZ Közalapítvány (1) Battonyai Telekocsi (1) Battonyai Újság (2) Battonyai Városi Bíróság (1) Battonyai"TÁMASZ"Közalapítvány (1) Battonyaiak a battonyaiaknak (1) battonyaiak a TV-ben (10) Battonyaiak Klubja (1) battonyaiak külföldön (3) Battonyáról írták (2) Békés Megyei Hírlap (1) BékésWiki (1) Bene Tibor (1) BEOL (60) BEOL.Dancsó Aranka (1) Berkiné Girda Nikoletta (1) beruházás (2) Biblia (2) Bíró Eszter (1) Bognárné Németh Zsuzsa (1) Borombós Árpád (1) Boros Csaba (9) Boros Györgyné (1) Borsodi János (6) Borsodi Laci (9) Brenucz László (2) BTK (3) Bujáki Ádám (1) Bujáki Laura (2) Bulgária (1) bűncselekmény (13) Choral kamarakórus (1) cigány (2) ciki (1) címzetes főjegyző (1) civil szervezet (13) Creativus Studió (4) Cukorgyár (1) Családsegítő Szolgálat (6) Csathó András János (3) Csathó Éva (1) cserépkályha (1) csetbox (3) Debera Zoltán (1) Deli Csaba (4) Délmagyar.hu cikke (2) demográfia (1) Deszk (1) devizahitelesek (1) Dohánybeváltó (1) dolgozat (3) Dombegyház (1) Dózsa Zrt (1) dr Bajnay Edit (1) Dr Karsai József (31) Dr Kuli András (1) Dr Németh Ferenc (1) Dr. Czuth László (1) Dr. Kiss-Rigó László (3) Dr. Schmidt Gábor (5) Dr. Varga Gabriella (1) Dr.Jaksity Iván (1) dr.Palkó Lajosné (5) egészség (7) egy kis nosztalgia (9) Egyenlő Bánásmód Hatóság (1) együttműködés (1) élménybeszámoló (1) elveszett-megtalált (1) emlékmű (2) Energiapark (4) Erdei Mária (1) érettségi (1) Esélyek Háza (1) Esther Kinsky (1) ESZESZ (23) EU (1) Fábián Gábor (1) facebook (1) Fantázia Sport és Kultúra Egyesület (1) Farka Lőrinc (1) fejlődés (1) felhívás (1) fényképek (40) FLP (1) foci (1) fogathajtás (1) föld (1) földikutya (1) földprogram (1) fűtés (1) Gál György (1) Gáspár Tamás (3) gasztronómia (1) gazdaság (1) gáztámogatás (1) Gödrösöki Sporthorgász Egyesület (5) Grestyák Tímea (1) Gulácsi Viktor (2) Guth Klára (3) Gyászhír (1) Gyenes Ekbauer Stanislava (4) Gyerekház (16) gyermekétkeztetés (1) gyermekorvos (3) Gyula21 (2) Halász Istvánné (1) Harangvirág Nyugdíjasklub (5) helytörténet (3) HÍR24 (1) HÍR6 (1) Hit Gyülekezete Battonya (2) Holló László (1) Hollók és Mesterek (1) Horváth Imre (1) Horváth Sándorné (3) hozzászólás (1) HVG (1) időjárás (11) intézményvezető (1) iskolák (4) iskolaotthon (1) ivóvíz (1) iwiw (1) JAMKAMI (14) játék (2) játszótér (4) jó cselekedet (1) jó helyen élünk - miért is ? (3) jótékonyság (3) jótékonysági bál (9) József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola (16) Juhász Árpád (1) július (2) Kamasztanya (1) karácsony (12) katasztrófa (5) KEC (4) képeslap Battonyáról (1) képeslapküldő battonyai fényképekkel (1) képviselő-testület (2) kiállítás (1) kiránduás (1) kirándulás (12) Kisdombegyház (1) kisebbségi önkormányzat (2) kistérség (1) Klivényi Lajos (1) klub daganatos betegeknek (1) Kocsis Nándor (1) Kollár Iván (1) Koma Máté (1) Komlódiné Vidiczki Magdolna (2) koncert (11) Kopcsák Lilla (1) Korobán Éva (10) Kovács Anna Brigitta (2) Kovács Erika (1) költő (1) költségvetés (1) könyv Battonyáról (4) könyvbemutató (4) Könyvtár (30) kőolaj (1) környezet (1) környezetvédelem (1) közérdekű munka (1) közigazgatás (1) közlekedés (5) közlemény (1) közmunka (2) közmű (1) közoktatási megállapodás (1) közoktatási mérések eredményei (1) közvélemény kutatás (14) Krcsméri Tibor (1) Kreszta Anita (1) Kreszta Beatrix (1) Kreszta Traján (10) Kukla kinga (1) kultúra (7) KultúrPart (1) kunhalmok (1) kutya (2) Kutyamenhely (1) látnivalók (1) látnivalók Battonyán (1) Lázár György (1) Lázár János (1) légifotók battonyáról (1) London (1) Lovász Mihály (1) Lökösháza (1) Lőrincz Attila (1) Lukács László (1) Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda (20) Magyardombegyház (1) május (5) Mákos Árpád (8) Mákos Attila (1) Marjai János (1) Marosán György (1) Marosán István (1) Máté Mihály (2) mazsorett (5) média (2) Megasztár (7) Meghívó (21) megjegyzés (1) Megyesi Éva (2) Ménesi György (1) Mezei Nikolett (2) mezőgazdaság (8) Mezőhegyes (5) Mikes Kelemen Gimnázium (19) Minden gyermek lakjon jól Alapítvány (1) Mit mond a Biblia? (2) Módi József (1) Mohácsy Nikoletta (1) Molnár C. Pál (2) Molnár Kornélia Zongoraverseny (1) Molnár Mihály (1) Mond Boglárka (1) Mong János (1) Mós Edina (1) Mós Máté (1) Motyovszkiné Kovács Erika (1) Mudrity György (1) Mudrity Iván (1) Mudrity Ivánné (2) Mutasd Magad Dél-Békés (1) művelődés (4) művészet (16) Művészeti Iskola (12) Nagy Csaba (1) Nagy Györgyné (1) Nagy István (2) nagycsaládosok (2) Napközikonyha (1) Németh Jánosné (1) Németh Martin (1) Németh Szabolcs (1) Németország (1) nemzetiségek (11) Netnyúz (4) Nevelőotthon (1) Nikola Tesla Gimnázium (1) Norvégia (1) nyaralás (2) Nyáriné Kovács Tímea (3) nyelvtanulás (1) Nyugat Jelen (1) nyugdíjpénztár (1) oktatás (7) Oláh Péter (1) olimpia (2) Olteanu Júlia (2) óraállítás (1) orvosi ügyelet (2) Ossian (1) óvodák (1) önhiki (5) önkormányzat (4) önkormányzati képviselő (3) őszi szünet (1) összefogás (3) Összevont Napköziotthonos Óvodák és Bölcsőde (10) Ötvös Gyula (4) Ötvösné Oláh Szilvi (6) Pálinkó Gábor (1) pályázat (23) Pasek Ella (1) Pécska (17) Pécska-Battonya közös honlap (4) Pedagógus Szakszervezet (1) Peti73 (1) petíció (12) Podina Iván (1) polgármester (6) Polgármesteri Hivatal (3) politika (5) Poós Zoltán (6) Posta (1) PTC (1) Puja Frigyes (1) Putnoki Klára (Guth Klára) (1) Rádai Roland (4) rádióadás (2) recept (2) régen történt (7) régi fényképek (1) regisztáció (1) Retyezát (1) Roczkovné Kotroczó Ágnes (1) Római Katolikus Egyházközség (5) román (5) Román Templom (2) Románia (2) románok (7) sakk (2) Sakkegyesület (2) Schmidt Ágnes (1) Simon Sándor (1) Simonicsné Kóródi Judit (4) Simonka György (3) Soós Zsolt (1) SOS Gyerekfalu (7) sport (21) Sportbüfé (1) Srpski ekran (2) statisztika (1) Stefan Muresan (1) strand (2) SUFERINI (3) Sutya Ágnes (1) Sutya Miklós (2) Sutya Miklósné (4) Szabadai Györgyné (1) Szabó Palika (2) Szabó Zsuzsanna (1) szalagavató (2) Számíthatsz Ránk Egyesület (7) Széchenyi Terv (1) Szegedi Vadaspark (1) szegénység (22) személyi jövedelemadó 1% (3) szemét (1) Szenesné Gyarmati Andrea (1) Szent István Általános Iskola (29) SZÉP Nap (2) Szerb Iskola (32) Szerb Óvoda (17) szerbek (24) Szilágyi Emese (1) színház (2) színjátszó csoport (1) Szoboszlai Ferenc (1) szólásszabadság (1) Sztanojev Ivánné (2) Sztanojev Szvetiszláv (1) Szutor lászlóné (6) születésnap (3) szülinap (1) szülők (4) tábor (6) taekwon-do (10) Takács Dezső (4) Takács Dezsőné (1) Talita Baqlah (1) Tamburica (1) TÁMOP (2) tanév rendje (2) tanfolyam (3) Tanoda (2) tavaszi szünet (1) tehetségkutató (1) tekepálya (1) tél (1) téli időszámítás (1) téli szünet (1) temoplmok Battonyán (1) Terék Gyula (1) Terékné Megyesi Éva (7) térkép (1) testületi ülés (7) testvérváros (14) teszt (1) Tikos Péter (2) Tompapuszta (1) tompapusztai tölgyfa (2) Torma Tamásné (1) Tóth Balázs (1) Tóth Lajos (4) továbbtanulás (1) tuba (1) turizmus (1) tüntetés (1) tűzeset (2) tűzoltó (1) új (1) Új Alapokon Békés Megyéért Battonyáért Közhasznú Egyesület (13) úszótanfolyam (1) utak (1) Vajgel Zita (1) választás (18) vallások (1) Varga Imre (1) Varga Zsuzsanna (1) Városi Művelődési Központ és Könyvtár (11) Városnap (4) Venter Miklós (3) véradás (1) vers Battonyáról (3) versenyeredmények (4) vicces de igaz (1) videó (16) Vígh Antal (1) vihar (5) Vitalap.hu (1) vonat (1) zene (24) Zomborácz Zita (1)