Ez egy páratlan :) PÁRTATLAN hírportál Battonyáról nem csak battonyaiaknak, melynek valódi célja a PÁRTATLAN történetírás.....és minél többen írjuk, annál objektívebb a tájékoztatás, küldjetek tehát általatok írt cikkeket a múltról és a jelenről... * * * * *Tovább a főoldalra : http://netnews-battonya.blogspot.com/* * * * * kapcsolat : netnews.battonya@gmail.com

2011. április 20., szerda

Beszántották a tervezett erőmű helyét - Karsai a MOL-t perli - írta a BEOL


kép forrása : http://www.varju.hu/ketmilliardbol_epul_gazeromu_battonyan.html
2011. április 8. 18:58 K. E.
A Battonyai Energiapark Kft. beperelte a bíróságon a MOL Zrt.-t. Karsai József polgármestertől úgy értesültünk, a MOL egyoldalúan bontotta fel az inert gáz eladásával kapcsolatos szerződést, ezért hiúsult meg az erőműépítés. Az olajtársaság szerint ez vádaskodás: a szerződés automatikusan szűnt meg.

Battonyán nagy reményeket fűztek a tervezett, inert gázra alapozó erőmű létesítéséhez, amely áramot állított volna elő, a hulladékhőt pedig üvegházas kertészetben tervezték hasznosítani. A létesítmények első lépésben 200 munkanélkülinek biztosítottak volna állást. A város jelentős összegű iparűzési adóra is számított. A projekten négy éve dolgoznak, azonban az intert gázos erőmű „elfüstölgött”.

— Az inert gáz 30 százalék fölötti széndioxidot tartalmaz, ami miatt nem alkalmas például lakossági fűtésre. Az olajtársaság magas költséggel pumpálja vissza a föld alá — mondta dr. Karsai József, Battonya polgármestere. Vannak azonban olyan gázmotorok, amelyek környezetszennyezés nélkül működnek inert gázzal.

A battonyaiak sokat reméltek a projekttől. A polgármester képviselősége idején elérte, hogy törvénymódosítással az intert gáz bányajáradékát 68-ról 12 százalékra csökkentsék. Létrehozták a Battonyai Erőműpark Kft.-t, amelyben az önkormányzat 24 százalékban tulajdonos. Befektetőket találtak, mind a kft.-be, mint pedig az üvegház megépítéséhez. A 90-95 Celsius-fokos hulladékhővel hat hektárnyi üvegházat fűtöttek volna. A programhoz több pályázatot nyertek. Az NFÜ mintegy 1 milliárd forinttal támogatta a projekt megvalósítását.

A leghátrányosabb helyzetű kistérségek pályázatán 300 millió forintot ítéltek meg nekik. Az üvegházas vállalkozó 600 millió forintot nyert. Az egyik bank 1,3 milliárd forint kedvező kamatozású hitelt biztosított a társaságnak. A beruházók 800 millió forintos önerővel rendelkeztek.

— Villámcsapásként ért bennünket, hogy a MOL egyoldalúan felmondta az inert gáz eladásával kapcsolatos szerződést. Ha a „gépezetből” valamelyik tényező kihullott volna, azt pótoljuk, de az inert gázt nincs mivel — mondta elkeseredetten dr. Karsai József.

A történtekkel kapcsolatban a MOL Zrt.-től az alábbi választ kaptuk: „2009-ben a felek együttműködési szándékukat foglalták szerződésbe, amely úgy rendelkezett, hogy egyes lényeges műszaki feltételek csak a szerződés megkötését követően, adott határidőn belül kerülnek rögzítésre. Ennek oka, hogy a szerződéskötéskor még nem álltak rendelkezésre a szükséges adatok. Mivel ezekről a folyamatos tárgyalások ellenére sem sikerült határidőre megegyezni, így 2010. július 30-ával a szerződés automatikusan megszűnt. A MOL a felek között több hónapon át folytatott egyeztetések során mindvégig jóhiszeműen együttműködött a Battonyai Energiapark Kft.-vel. Ezen túlmenően a szerződés megszűnése ellenére újabb ajánlatot tett a kft.-nek, így értetlenül állunk a MOL-t érő vádaskodás előtt, és azt teljes mértékben visszautasítjuk.”

— Már az erőműpark alapkövét is elhelyeztük. Hozzáláttunk a beruházáshoz, hiszen minden terv, engedély a birtokunkban volt. Megrendeltük külföldön a hat speciális turbina legyártását is. Közben, ugyancsak támogatásból, 80 munkanélkülit taníttattunk kertésznek, hogy mire felépül az üvegház, legyen képzett munkaerő. A meghiúsult beruházás miatt a kft. beperelte az olajtársaságot a közvetlen károk, illetve az elmaradt haszon miatt — nyilatkozta dr. Karsai József battonyai polgármester, hozzátéve, a megnyert pályázati forrásokat kénytelenek voltak visszamondani. Az erőmű tervezett helyét felszántották.

forrás : http://beol.hu/bekes/gazdasag/beszantottak-a-tervezett-eromu-helyet-karsai-a-mol-t-perli-370356
kép forrása : http://www.varju.hu/ketmilliardbol_epul_gazeromu_battonyan.html

Szegedi Regionális Híradó 2011.04.18. (Battonyáról szóló hír 01:00 - 03:00 )


Előzmények : 

Lerakták a battonyai erőmű alapkövét
2010. március 12. 14:30
Elhelyezték annak az összesen 2.7 milliárd forintba kerülő erőműnek az alapkövét pénteken, amelyet alacsony éghetőgáz-tartalmú földgázzal fognak működtetni Battonyán – közölte Karsai József, a város polgármestere.

Elhelyezték annak az összesen 2.7 milliárd forintba kerülő erőműnek az alapkövét pénteken, amelyet alacsony éghetőgáz-tartalmú földgázzal fognak működtetni Battonyán – közölte Karsai József, a város polgármestere.

Elmondta: a hat gázmotorral működő, óránként hat megawatt teljesítményű erőmű megépítését az tette lehetővé, hogy az úgynevezett inertes gáz, vagyis az olajbányászat során fel nem használt és a földbe visszasajtolt alapanyag bányajáradéka a korábbi 65 százalékról nyolc százalékra csökkent. Így a Molnak már érdemes azt újra felszínre hozni és az erőmű számára értékesíteni. A város egyébként két szegedi társasággal közösen létrehozta a Battonyai Energiapark Kft.-t.
A cégben az önkormányzatnak 24 százalékos üzletrésze van. Az építkezés költségeihez két pályázaton nyertek el csaknem egymilliárd forintot, további egymilliárdot hitelből biztosítanak, míg 700 millió forint a saját forrása a társaságnak. A gázmotoros erőmű várhatóan még az idei év végén megkezdi a működését. Karsai József arra számít, hogy az olcsón előállított villamos energia, valamint a keletkező hulladékhő és melegvíz felhasználásával további beruházásokra kerülhet sor az erőmű környezetében. Így a tervek között szerepel egy üvegház, egy bioetanol-üzem és egy hűtőház megépítése is.
forrás : http://www.beol.hu/bekes/gazdasag/leraktak-a-battonyai-eromu-alapkovet-292694
kép forrása : http://www.hirextra.hu/data/Image/belfold/2010/11/Karsai_Jozsef/Karsai_Jozsef_01.jpg

Aki bővebbet szeretne tudni az Energiapark történetéről, itt búvárkodhat :
http://www.google.hu/search?q=Energiapark%20Battonya&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&um=1&hl=hu&biw=1024&bih=544&ie=UTF-8&sa=N&tab=iw

7 megjegyzés:

  1. Kár, Az alap követ legaláb kiszették a szántás előt?

    VálaszTörlés
  2. Még akkor mert a suli alapköve volt!!!!:)

    VálaszTörlés
  3. Na már most rádöbbentem arra a megállapításra miszerint Battonya város anyagi helyzetét tekintve miért tart ott ahol jelenleg most van , az én egyéni véleményem szerint . Mert , hogy rossz a helyzet ( hogy csak finoman fogalmazzak , mert igazándiból grom ! sz.... ! már bocs . ) az nem vitás .És még csak az sem nyújthat vigaszt számunkra , hogy az ország sok szegletében is hasonló a helyzet ( érdekes máshol meg nem ! ). A városunkban azért ez nem kellene , hogy így legyen . Ez szent meggyőződésem . Mert , hogy ez mégis törvényszerű az azért számomra nem vitás . Hogy miért is ? Elsősorban a polgármester kapkodó , felelőtlen , meggondolatlan csak a saját maga hasznát előtérbe helyező viselkedésének köszönhető mindez . Nem is ahogyan a jelenlegi helyzetet kezelni próbálja . Mert valljuk be őszintén ezt más személyiségű , más mentalitású polgármester is talán hasonló módon kezelné . Vagy lemondana inkább ! Mondjuk ez lenne az evidens dolog . A probléma rákfenéje ott kezdődött amikor ezt az embert országgyűlési képviselőnek megválasztották .Csak gondoljunk bele ! Mit is csinált ő valójában ezen időszak alatt . Először is aki még nem ismerte addig , arról tett , hogy politikája folytán megismertesse őt , magát . Szembe ment mindennel , mindenkivel aki ellene szólni mert . Mondjuk ebből még nem következik az ,hogy Battonya a béka feneke alá süllyedjen ( bár ez már egy jelzés volt részéről , egy figyelmeztetés arra , hogy mire is számíthatunk valójában vele az ő irányításával ). Inkább a hatalom amihez ezáltal jutott , és azzal ahogyan visszaélt . Na , ez vezetett a mostani helyzethez ! Ugye egy körzet , egy környék stb képviselőjévé vált ezáltal . De az idehozható anyagi javakból csak , és kizárólag Battonya város profitált . Ez nem vitás ! És ezen van a fő hangsúly . Mert mégis túl lőtt a célon . Nem gondolkodott előre szokásához híven . Olyan beruházásokba kezdett amelyek elsősorban csak neki kedveztek valamilyen formán . Másodsorban megvalósíthatatlan , agyament projektekbe gondolkodott , amelyek kivitelezése olyan lehetetlen vállalkozásnak bizonyult mint a Tanú című filmben a magyar narancs termesztése .És innen indult tovább a település kálváriája . Mert akkor sem gondolkodott mikor érezte már , hogy savanyú az a bizonyos narancs , még ha a miénk is az . Tudta , biztos volt benne , minden pályázatot megfog nyerni amibe csak bele kezd . De arra már nem gondolt , arra nem figyelmeztették ( vagy ha igen akkor azt lehurrogta ) , hogy ez már sok , ezt már a város kigazdálkodni már csak az önerőket tekintve sem . Folyt köv !

    VálaszTörlés
  4. Rádöbbentem arra a megváltoztathatatlan tényre , hogy Battonya város anyagi helyzetét tekintve miért tart ott ahol most van . Az én megítélésem szerint .Mert finoman fogalmazva is a helyzet katasztrofális .És még csak az sem nyújthat vigaszt , hogy országunkban máshol is ehhez hasonló helyzetek uralkodnak . Máshol viszont , ahol ésszerűen gazdálkodnak az önkormányzatok , ott ekkora problémák nincsenek . Ez tény ! Mindebből kifolyólag megállapítható , hogy ez nálunk sem kellene , hogy ez így legyen . Ez szinte borítékolható . Mert , hogy ez mégis törvényszerű az azért nem vitás . Ez meggyőződésem ! Hogy miért is ? Elsősorban a polgármester kapkodó , felelőtlen saját maga hasznát előtérbe helyező viselkedésének köszönhető . Nem is ahogyan a mostani helyzetet kezelni próbálja . Mert valljuk be őszintén ezt más személyiségű , mentalitású polgármester is hasonló módon kezelné . Vagy lemondana ! Mondjuk ez lenne az evidens dolog . Folyt köv !

    VálaszTörlés
  5. Szóval szerintem a probléma rákfenéje ott kezdődött amikor országgyűlési képviselőnek megválasztották ezt az embert . Csak gondoljunk bele ! Mit is csinált ő valójában ezen időszak alatt . Először is , aki még nem ismerte addig , arról tett , hogy az akkori politikája folytán megismertesse őt magát az országgal , és ezzel egyetembe Battonya város szomorú jövőjét is kezdte meghatározni . Szembe ment mindennel , mindenkivel aki ellene szólni merészelt csak azért , hogy hatalmát bebetonozza .Mondjuk , ebből még egyenes arányba nem következett az , hogy Battonya a béka feneke alá süllyedt várossá váljék ( bár ez , egyfajta jelzés , egy figyelmeztetés volt arra , hogy mire is számíthat a település személyével a továbbiakban ) . Inkább az a hatalom amihez ezáltal jutott , és azzal arcátlanul visszaélt . Na ez vezethetett a mostani helyzethez ! Ugye ! Egy körzet , egy térség stb képviselője lett ezáltal .De az idehozható anyagi javakból szinte , csak és kizárólag Battonya profitált . Ez nem vitás ! És itt van a fő hangsúly a mondandómban ! Mégis túllőtt a célon . Nem gondolkodott előre szokásához híven . Olyan beruházásokba kezdett amelyek elsősorban csak neki és közvetlen környezetének kedvezett valamilyen formán ( mert ugye fegyverhordozókra is szüksége volt és van ! ). Másodsorban megvalósíthatatlan , agyament projektekbe ( józan paraszti ésszel felfoghatatlan ez !) gondolkodott , amelyek kivitelezése legalább olyan lehetetlen vállalkozásnak bizonyult mint a Tanú című filmben a magyar narancs termesztése . Tehát innen indult a település kálváriája . Akkor sem gondolkodott mikor már érezte miszerint savanya az a bizonyos narancs , még ha a mienk is az .Tudta ! Persze hogy tudta többségében minden pályázatot megfog nyerni amibe csak belekezd .De arra nem gondolt , arra nem figyelmeztették ( vagy ha igen akkor azt lehurrogta , és kész ), hogy ez már sok ! Ezt a város elviselni csak az önerőket tekintve sem tudja kigazdálkodni , finanszírozni úgy , hogy abból effektív baj ne származzon . Még akkor sem ha tegyük fel a kormánya ( akivel addigra jól össze rúgta a port ) újra hatalomra kerül . Pláne nem úgy , mint egy más felfogású hatalom veszi a kezdetét . Sőt ! Még a képviselősségről is lecsúszott , ami végleg megpecsételte saját , és városa sorsát is . És ami szomorú az egészben . Nem rövid távon hanem , hosszú belátható időn belül , ebből a kilábalásnak a kezdet kezdete sem látszik .Inkább a helyzet ( ha lehet ) még csak tovább gyűrűzik . Hogy mi lesz ennek a vége azt megmondani olyan dolog mint szintén a Tanú című filmből idézve , a Duna árad de , hogy tetőzni mikor fog majd , azt csak megjósolni lehet . Folyt van !

    VálaszTörlés
  6. Ki a felelős mindezért ? Döntse el mindenki jól felfogott képessége szerint .Lehet őt egymagában is hibáztatni ! Ez megint tény . De véleményem szerint mégsem ! Mert a sorok között ha jól olvasunk a felelősök között ott vannak , hogy csak fentről induljunk el azok a politikusok akik nyomták és , csak kérésre ugyan ,( olykor , olykor kényszerből !? ) de tovább nyomták azt a pénzt , a pályázatok útján ami a csődhöz vezetett végül is . Ott vannak a helyi képviselők , a közvetlen munkatársak , a jegyző , akik végig tapsolták az agyament ötleteket gondolkodás nélkül , olykor félelemből . Ja , hogy ők erről nem tehetnek !!!?? Hát ki ? Ha nem ők is ! És ott vannak a battonyai lakosok . Akik még akkor örültek ( hogyan ? azt inkább nem írom le ! )mikor a szinte elképzelhetetlennek tűnő utak sokaságának építése kivitelezhetővé váltak . De talán itt kellet volna leállni , megálljt parancsolni a pénz hajszolásával . És akkor nincs a nyomor , ami mostanára "gyomorforgatókönyvé" alakult mára .Nincs ez az elviselhetetlen manipulatív patt helyzet , ami addig tarthat mint aki sakkozni ugyan jól tud , de befejezni a partit azt már nem tudja , arra képtelen a két királlyal egyetemben .Ezen estben az egyik király maga a polgármester , míg a másik az a battonyai nép , akik között legalább egy lépés távolság van( már csak a sakk szabályaiból is fakadóan ). És hogy ebben a játszmában ki a fekete avagy a fehér , azt döntse el mindenki saját maga , lelkiismeretének , érzelmének , meggyőződésének felfogásának megfelelően . Én a magam nevében inkább hajlok a fehér felé !

    VálaszTörlés
  7. http://www.battonya.hu/index.php?cat=Nyit%C3%B3lap&page=Doh%C3%A1nybev%C3%A1lt%C3%B3%20ingatlan%20h%C3%ADrdet%C3%A9s

    VálaszTörlés

A HÍR A MIÉNK :)
Hála és Köszönet mindazoknak, akik MEGOSZTJÁK ezt a hírt a FACEBOOKon, az IWIWen, és egyéb közösségi portálokon.
Köszönöm továbbá, ha ÍRÁST, FÉNYKÉPET KÜLD bárki a környezetében zajló közérdekű eseményekről.
* * * * * *
Kíváncsiak vagyunk a TE véleményedre is ! :)

SZABÁLYZAT
A moderátoroknak azonnal törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:
1. jogszabályellenes,
2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
3. témaidegen,
4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
7. kegyeletsértő,
8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
12. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz.
2011.03.25.

Címkék

"Fantázia" (3) 1567 (1) 1900 (1) 1922 (1) 1942 (1) 1944 (1) 1951 (1) 1971 (1) 1976 (1) 1980 (1) 1981 (1) 1986 (2) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1993 (1) 2000 (1) 2001 (2) 2002 (1) 2004 (1) 2005 (4) 2006 (1) 2007 (2) 2008 (8) 2009 (5) 2010 (132) 2011 (228) 2012 (131) 2013 (40) 2014 (1) 5 perc zene Évivel (13) A Battonyai Szerb Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány (1) A hét zenéje (2) a hónap (battonyai) politikusa (1) A Zene Mindenkié Alapítvány (3) Adam's Comedy (6) Agropartner2011 (7) állás (5) Antal Péter (1) Arad (4) Aradi Filharmonikusok (1) átszervezés (1) autópálya (3) baba-mama (2) baleset (1) ballagás (1) Barabás Hunorné (1) Barátság SE (10) Battonya a médiákban (2) Battonya díszpolgárai (2) Battonya történelme (5) Battonya-Tompapusztai Löszpusztarét élővilága (1) Battonyai Amatőr Néptánccsoport (1) Battonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (5) Battonyai Hirdetések Ingyen (1) Battonyai Hírek (1) Battonyai Idősek Otthona és Gondozási Központ (1) Battonyai Játszótér és Gyermekekért Alapítvány (2) Battonyai Olvasókönyv (1) Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ÖTE (1) Battonyai Református Egyházközség (1) battonyai rém (3) Battonyai TÁMASZ Közalapítvány (1) Battonyai Telekocsi (1) Battonyai Újság (2) Battonyai Városi Bíróság (1) Battonyai"TÁMASZ"Közalapítvány (1) Battonyaiak a battonyaiaknak (1) battonyaiak a TV-ben (10) Battonyaiak Klubja (1) battonyaiak külföldön (3) Battonyáról írták (2) Békés Megyei Hírlap (1) BékésWiki (1) Bene Tibor (1) BEOL (60) BEOL.Dancsó Aranka (1) Berkiné Girda Nikoletta (1) beruházás (2) Biblia (2) Bíró Eszter (1) Bognárné Németh Zsuzsa (1) Borombós Árpád (1) Boros Csaba (9) Boros Györgyné (1) Borsodi János (6) Borsodi Laci (9) Brenucz László (2) BTK (3) Bujáki Ádám (1) Bujáki Laura (2) Bulgária (1) bűncselekmény (13) Choral kamarakórus (1) cigány (2) ciki (1) címzetes főjegyző (1) civil szervezet (13) Creativus Studió (4) Cukorgyár (1) Családsegítő Szolgálat (6) Csathó András János (3) Csathó Éva (1) cserépkályha (1) csetbox (3) Debera Zoltán (1) Deli Csaba (4) Délmagyar.hu cikke (2) demográfia (1) Deszk (1) devizahitelesek (1) Dohánybeváltó (1) dolgozat (3) Dombegyház (1) Dózsa Zrt (1) dr Bajnay Edit (1) Dr Karsai József (31) Dr Kuli András (1) Dr Németh Ferenc (1) Dr. Czuth László (1) Dr. Kiss-Rigó László (3) Dr. Schmidt Gábor (5) Dr. Varga Gabriella (1) Dr.Jaksity Iván (1) dr.Palkó Lajosné (5) egészség (7) egy kis nosztalgia (9) Egyenlő Bánásmód Hatóság (1) együttműködés (1) élménybeszámoló (1) elveszett-megtalált (1) emlékmű (2) Energiapark (4) Erdei Mária (1) érettségi (1) Esélyek Háza (1) Esther Kinsky (1) ESZESZ (23) EU (1) Fábián Gábor (1) facebook (1) Fantázia Sport és Kultúra Egyesület (1) Farka Lőrinc (1) fejlődés (1) felhívás (1) fényképek (40) FLP (1) foci (1) fogathajtás (1) föld (1) földikutya (1) földprogram (1) fűtés (1) Gál György (1) Gáspár Tamás (3) gasztronómia (1) gazdaság (1) gáztámogatás (1) Gödrösöki Sporthorgász Egyesület (5) Grestyák Tímea (1) Gulácsi Viktor (2) Guth Klára (3) Gyászhír (1) Gyenes Ekbauer Stanislava (4) Gyerekház (16) gyermekétkeztetés (1) gyermekorvos (3) Gyula21 (2) Halász Istvánné (1) Harangvirág Nyugdíjasklub (5) helytörténet (3) HÍR24 (1) HÍR6 (1) Hit Gyülekezete Battonya (2) Holló László (1) Hollók és Mesterek (1) Horváth Imre (1) Horváth Sándorné (3) hozzászólás (1) HVG (1) időjárás (11) intézményvezető (1) iskolák (4) iskolaotthon (1) ivóvíz (1) iwiw (1) JAMKAMI (14) játék (2) játszótér (4) jó cselekedet (1) jó helyen élünk - miért is ? (3) jótékonyság (3) jótékonysági bál (9) József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola (16) Juhász Árpád (1) július (2) Kamasztanya (1) karácsony (12) katasztrófa (5) KEC (4) képeslap Battonyáról (1) képeslapküldő battonyai fényképekkel (1) képviselő-testület (2) kiállítás (1) kiránduás (1) kirándulás (12) Kisdombegyház (1) kisebbségi önkormányzat (2) kistérség (1) Klivényi Lajos (1) klub daganatos betegeknek (1) Kocsis Nándor (1) Kollár Iván (1) Koma Máté (1) Komlódiné Vidiczki Magdolna (2) koncert (11) Kopcsák Lilla (1) Korobán Éva (10) Kovács Anna Brigitta (2) Kovács Erika (1) költő (1) költségvetés (1) könyv Battonyáról (4) könyvbemutató (4) Könyvtár (30) kőolaj (1) környezet (1) környezetvédelem (1) közérdekű munka (1) közigazgatás (1) közlekedés (5) közlemény (1) közmunka (2) közmű (1) közoktatási megállapodás (1) közoktatási mérések eredményei (1) közvélemény kutatás (14) Krcsméri Tibor (1) Kreszta Anita (1) Kreszta Beatrix (1) Kreszta Traján (10) Kukla kinga (1) kultúra (7) KultúrPart (1) kunhalmok (1) kutya (2) Kutyamenhely (1) látnivalók (1) látnivalók Battonyán (1) Lázár György (1) Lázár János (1) légifotók battonyáról (1) London (1) Lovász Mihály (1) Lökösháza (1) Lőrincz Attila (1) Lukács László (1) Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda (20) Magyardombegyház (1) május (5) Mákos Árpád (8) Mákos Attila (1) Marjai János (1) Marosán György (1) Marosán István (1) Máté Mihály (2) mazsorett (5) média (2) Megasztár (7) Meghívó (21) megjegyzés (1) Megyesi Éva (2) Ménesi György (1) Mezei Nikolett (2) mezőgazdaság (8) Mezőhegyes (5) Mikes Kelemen Gimnázium (19) Minden gyermek lakjon jól Alapítvány (1) Mit mond a Biblia? (2) Módi József (1) Mohácsy Nikoletta (1) Molnár C. Pál (2) Molnár Kornélia Zongoraverseny (1) Molnár Mihály (1) Mond Boglárka (1) Mong János (1) Mós Edina (1) Mós Máté (1) Motyovszkiné Kovács Erika (1) Mudrity György (1) Mudrity Iván (1) Mudrity Ivánné (2) Mutasd Magad Dél-Békés (1) művelődés (4) művészet (16) Művészeti Iskola (12) Nagy Csaba (1) Nagy Györgyné (1) Nagy István (2) nagycsaládosok (2) Napközikonyha (1) Németh Jánosné (1) Németh Martin (1) Németh Szabolcs (1) Németország (1) nemzetiségek (11) Netnyúz (4) Nevelőotthon (1) Nikola Tesla Gimnázium (1) Norvégia (1) nyaralás (2) Nyáriné Kovács Tímea (3) nyelvtanulás (1) Nyugat Jelen (1) nyugdíjpénztár (1) oktatás (7) Oláh Péter (1) olimpia (2) Olteanu Júlia (2) óraállítás (1) orvosi ügyelet (2) Ossian (1) óvodák (1) önhiki (5) önkormányzat (4) önkormányzati képviselő (3) őszi szünet (1) összefogás (3) Összevont Napköziotthonos Óvodák és Bölcsőde (10) Ötvös Gyula (4) Ötvösné Oláh Szilvi (6) Pálinkó Gábor (1) pályázat (23) Pasek Ella (1) Pécska (17) Pécska-Battonya közös honlap (4) Pedagógus Szakszervezet (1) Peti73 (1) petíció (12) Podina Iván (1) polgármester (6) Polgármesteri Hivatal (3) politika (5) Poós Zoltán (6) Posta (1) PTC (1) Puja Frigyes (1) Putnoki Klára (Guth Klára) (1) Rádai Roland (4) rádióadás (2) recept (2) régen történt (7) régi fényképek (1) regisztáció (1) Retyezát (1) Roczkovné Kotroczó Ágnes (1) Római Katolikus Egyházközség (5) román (5) Román Templom (2) Románia (2) románok (7) sakk (2) Sakkegyesület (2) Schmidt Ágnes (1) Simon Sándor (1) Simonicsné Kóródi Judit (4) Simonka György (3) Soós Zsolt (1) SOS Gyerekfalu (7) sport (21) Sportbüfé (1) Srpski ekran (2) statisztika (1) Stefan Muresan (1) strand (2) SUFERINI (3) Sutya Ágnes (1) Sutya Miklós (2) Sutya Miklósné (4) Szabadai Györgyné (1) Szabó Palika (2) Szabó Zsuzsanna (1) szalagavató (2) Számíthatsz Ránk Egyesület (7) Széchenyi Terv (1) Szegedi Vadaspark (1) szegénység (22) személyi jövedelemadó 1% (3) szemét (1) Szenesné Gyarmati Andrea (1) Szent István Általános Iskola (29) SZÉP Nap (2) Szerb Iskola (32) Szerb Óvoda (17) szerbek (24) Szilágyi Emese (1) színház (2) színjátszó csoport (1) Szoboszlai Ferenc (1) szólásszabadság (1) Sztanojev Ivánné (2) Sztanojev Szvetiszláv (1) Szutor lászlóné (6) születésnap (3) szülinap (1) szülők (4) tábor (6) taekwon-do (10) Takács Dezső (4) Takács Dezsőné (1) Talita Baqlah (1) Tamburica (1) TÁMOP (2) tanév rendje (2) tanfolyam (3) Tanoda (2) tavaszi szünet (1) tehetségkutató (1) tekepálya (1) tél (1) téli időszámítás (1) téli szünet (1) temoplmok Battonyán (1) Terék Gyula (1) Terékné Megyesi Éva (7) térkép (1) testületi ülés (7) testvérváros (14) teszt (1) Tikos Péter (2) Tompapuszta (1) tompapusztai tölgyfa (2) Torma Tamásné (1) Tóth Balázs (1) Tóth Lajos (4) továbbtanulás (1) tuba (1) turizmus (1) tüntetés (1) tűzeset (2) tűzoltó (1) új (1) Új Alapokon Békés Megyéért Battonyáért Közhasznú Egyesület (13) úszótanfolyam (1) utak (1) Vajgel Zita (1) választás (18) vallások (1) Varga Imre (1) Varga Zsuzsanna (1) Városi Művelődési Központ és Könyvtár (11) Városnap (4) Venter Miklós (3) véradás (1) vers Battonyáról (3) versenyeredmények (4) vicces de igaz (1) videó (16) Vígh Antal (1) vihar (5) Vitalap.hu (1) vonat (1) zene (24) Zomborácz Zita (1)